Reageren

Spelregels

De website van Benny Neyman is nu ook interactief geworden.
Waar ik persoonlijk benieuwd naar ben hoe jullie Benny hebben leren kennen, ontmoet hebben of fan zijn geworden, alsmede herinneringen, belevenissen en/of anekdotes.

Voor dit interactieve gebeuren gelden een paar spelregels: 
* Via een inlogcode en wachtwoord heb je de mogelijkheid een item te plaatsen.
* Publicatie op de site geschiedt binnen1 tot 5 werkdagen.
* Zonder opgaaf van reden behoud ik het recht van de te publiceren items, waarover geen
   correspondentie mogelijk is!


Reacties

van: Corry Strijbosch op: 11-01-2012

Dank je wel Hans voor je snelle antwoord. Koester hem maar goed. Ik vond het wel fijn zo spontaan daar aan te komen en aan hem te denken, daar waar ik van hem afscheid heb kunnen nemen. Hij kan nergens beter zijn dan dicht bij jou en Loesje.
Geef hem maar een dikke knuffel van me, want vergeten doe ik hem nooit!

Liefs,Corry

van: Corry Strijbosch op: 10-01-2012

Beste Hans,

Alllereerst wil ik jou - al is het wat laat - een heel goed en gezond 2012 toewensen samen met Loesje die het gelukkig weer goed maakt zoals je laatst bij Myrna liet zien. Verder zei ze nog dat ze jullie in februari weer terug zou zien. Zitten jullie dan weer in de uitzending en zo ja welke dag, misschien de 7e want dat wil ik in ieder geval niet missen.
Verder heb ik nog een vraag aan je, wij zijn de afgelopen zomer op vakantie geweest naar Woudenberg en hebben daar veel gefietst en kwamen in Soesterberg en ook in Leusden terecht bij het crematorium waar we afscheid van Benny hadden genomen. Nu is mijn vraag waar Benny daar te rusten ligt want het is er zo onnoemelijk groot en mooi, maar na 1 uur zoeken hadden wij hem nog niet gevonden en ik had hem zo graag een groet gaan brengen. Het was zondag,dus was er niemand aanwezig om het te vragen maar ik was wel blij om er weer zo dicht bij aanwezig te zijn en het gaf me wel weer rust. Het doet me nog steeds zo goed als ik aan hem denk of zijn muziek of DVD.s afspeel. Wat heeft hij veel goeds gedaan met zijn leven, muziek en teksten. Ik blijf er hem dankbaar voor.
Misschien kun je er mij antwoord op geven, ik wacht vol spanning af.
Het ga jullie goed!

Liefs, Corry

Dag Corry,

Zelf weet ik ook nog niet de juiste datum wanneer en/of ik in het programma KoffieMAX kom.Het was een spontane uitnodiging van Myrna, maar er is nog geen concrete datum, dus ik zou zeggen: hou het even in de gaten.

En voor wat betreft jouw vraag over een eventueel graf van Benny kan ik kort zijn. Benny heeft nooit gewild dat zijn laatste rustplaats een z.g."bedevaartsoord" zou worden en volgens zijn wil heb ik ook gehandeld.

Met vriendelijke groet,

Hans

van: Truus op: 06-01-2012

Dag Hans en alle fans,

Zo op de valreep wil ik iedereen een gezond en een liefdevol 2012 toewensen. De uitzending met Loesje en Nico Dijkshoorn gezien, ben blij dat ze weer een stuk opgeknapt is en hoop dat ze nog lang gezond mag blijven. Uit ervaring weet ik hoeveel je van je hond kunt houden. De hele maand december weer genoten van de cd’s Kerst met Benny Neyman en Genesis, waar écht heel mooie nummers op staan. Jammer dat Bonnie St. Claire ziek was en zodoende niet bij koffieMAX In een donkere kerstnacht met Benny (postuum) ten gehore kon brengen, wie weet volgende kerst.........

Hans, veel groeten en een dikke knuffel voor Loesje

Truus

van: Astrid van Goor op: 04-01-2012

Lieve Hans en Benny fans,

Ik wil jullie allemaal een heel goed en gezond 2012 toewensen. Ik vond het leuk weer wat berichtjes op de site te lezen. Jammer dat Bonnie ziek was 20 december jl. Ik had haar  graag horen zingen.

Liefs, Astrid

van: Frieda Vanslembrouck op: 02-01-2012

Hans, ik wens u een prachtig 2012! Ja, het is al zolang geleden dat Benny heenging, maar hij blijft in mijn hart en zijn muziek ook!
Geef Loesje een dikke pakkerd. Fijn dat ze er weer bovenop is.

Frieda

van: Tilly Dijkman op: 31-12-2011

Wij wensen iedereen - die zo van de liedjes van Benny houdt  - een heel fijn 2012.
Het is niet te begrijpen dat het al zo'n tijd geleden is, maar in ons hart is hij elke dag nog aanwezig!!


Liefs van Jan en Tilly Dijkman

van: Hans van de Kerkhof op: 30-12-2011

Beste Hans en lieve fans van Benny Neyman,


Ons geliefde Theater Het Speelhuis in Helmond is afgebrand vannacht.
Dit mooie gebouw waar wij veel mooie optredens van Benny hebben meegemaakt is niet meer .
Dankbare herinneringen resten ons nu nog maar alleen, heel erg triest voor de gemeente Helmond,

Bij deze vraag ik dan ook of er iemand is, die nog beeldopnames heeft van optredens van Benny in het Speelhuis?
Benny en Hans waren daar altijd zeer geziene gasten en de optredens waren altijd heel erg mooi!

Bij deze wil ook iedereen een fijn en een gelukkig 2012 toewensen.

de Hartelijke Groeten van

Hans van de Kerkhof hvk12@gmail.com

van: Marco Essink op: 23-12-2011

Inmiddels is het al weer 4 jaar geleden dat het trieste nieuws ons bereikte dat Benny ernstig ziek was. Er zijn van die momenten in je leven die je niet snel zult vergeten. Waar was je, wat deed je ? Dat soort vragen. 21 December 2007 was zo'n dag. Net thuisgekomen van werk en luisteren naar een zojuist binnengekomen kerstcd van Aznavour en Placido Domingo (Christmas In Vienna III), tot het moment dat ik via de tv het slechte nieuws over Benny vernam. Toen stond mijn wereld even stil. Als ik nu voornoemde cd in deze periode weer beluister gaan mijn gedachten vanzelf weer terug naar die dag. En dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. In de tussenliggende periode heb ik ook een paar andere Nederlandstalige zangers min of meer in m'n armen gesloten (figuurlijk gezegd natuurlijk!), en dan met name de Vlaamse zanger Johan Verminnen. Een chansonnier met prachtige liedjes op zijn repertoire. Maar toch.............ik kom altijd weer terug bij de liedjes van Benny. Hij blijft onvervangbaar en ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik zijn concerten zo vaak heb mogen bijwonen.
De pijn slijt, maar het gemis blijft even groot.
Een ieder wens ik fijne feestdagen en een mooi 2012 toe.

Met vriendelijke groet,
Marco

van: Raoul op: 10-12-2011

Dag,Hans, Ik wil je vast heel fijne dagen wensen en een heel mooi 2012! Maak er wat van. Ik ga van de week weer naar de stad Rome. waar je met Benny ook bent geweest! We draaien zijn cd's nog regelmatig en..... ze blijven geweldig!

Groeten, Raoul.

van: Mike op: 22-11-2011

Hoi Hans,

Helaas had ik de vertaling van de liedjes. Vergeef me deze fout. Ik bedoelde:
Dann ruf' ich wieder deinen Namen en Bleib so wie du bist.


Lieve groeten,
Mike uit Duitsland

van: Geesje van der Bent op: 18-11-2011

We hopen dat Loesje helemaal is opgeknapt. Twee weken geleden is ons oudste hondje ingeslapen, ze is 15 jaar geworden. Is stil, we hebben nu nog 2 hondjes. Ik ben nog steeds blij  met de muziek van Benny. Ook volgend jaar weer stemmen op Benny. Ik kreeg bericht van Persoon van het  jaar,  dat m'n nominatie is goedgekeurd. Laten we nu met ze allen nog stemmen om Benny omhoog te krijgen!!
Groetjes, Geesje van der Bent

van: Astrid van Goor op: 16-11-2011

Hallo Hans,

Leuk om jou en Loesje gezien te hebben bij KoffieMAX en fijn om te horen dat het nu goed met haar gaat. Jullie hebben toch heel wat samen meegemaakt. Ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar mogen genieten!

Groetjes, Astrid

van: Mike op: 14-11-2011

Beste Hans,

Hier schrijf ik, Mike vanuit Duitsland, je weet wie ik ben. Ik wil u deelgenoot maken van het droevige nieuws dat mijn vader op 16 augustus jl. is overleden. Hans, ik ben erg verdrietig en volledig verwoest. Ik heb geen perspectief en ik zie niet meer de zin van mijn leven. Benny heeft  me altijd getroost met zijn unieke teksten en zijn mooie stem. Zó aangenaam! Nummers als Blijf zoals je bent of' Waarom fluister ik je naam nog  gaven me zó veel.......

Hans, denk je dat Benny ons in de gaten houdt daar boven of weet je waar hij nu ergens is? Je hoort zo vaak iets dergelijks en sommige mensen zijn stellig overtuigd van het hiernamaals,  maar ik weet het niet. Ik ben zo wanhopig. Mijn vader was een zeer religieus man, hij was zo overtuigd dat hij ergens naar toe ging........., maar waarheen??

Ik heb onlangs een nummer van Benny op de radio aangevraagd, werd het ook gespeeld. Ik was er erg blij mee. Ik heb Benny helaas nooit persoonlijk ontmoet., maar bij zijn laatste concert in Oberhausen 2007 heeft de verslaggever van Radio 700  hem een vraag van mij gesteld, waarop Benny ook antwoordde.  Wat een mooie herinnering voor mij. Misschien wist Benny ook wie ik was,. Ik was vaak aan de telefoon met zijn oude manager.

Hans, Ik wens u allen het hart van liefde en vriendelijkheid.
Beste wensen voor Loesje.


Mike uit Duitsland

van: Nardy Jansen op: 09-11-2011

Ah die lieve Loesje, wat een lief en mooi koppie, ik hoop Hans dat je nog heel lang plezier van haar mag hebben, was een mooi stukje op omroep Max!! groetjes uit de Achterhoek!!!

Nardy Jansen

van: morany op: 09-11-2011

Ah die lieve Loesje, wat een lief en mooi koppie, ik hoop Hans dat je nog heel lang plezier van haar mag hebben, was een mooi stukje op omroep Max!! Groetjes uit de Achterhoek!!!

Nardy Jansen

van: Gerry op: 10-10-2011

Hoi Hans,
Had al lang niet meer hier gekeken, maar na jouw berichtje toch wel weer en het stukje gelezen waar jij naar verwees. Erg mooi ontroerend stukje! Bij ons blijft Benny er ook nog steeds bij. Zijn foto's staan overal en de zeefdruk hangt boven de eettafel.
Eén lied kan ik nog steeds niet goed horen, dat is Adieu en als ik hem zo zie op dvd of op tv.

Heel veel groetjes van Gerry

van: Truus op: 03-09-2011

Dag Hans,

Hoop dat je, ondanks het onzomerse weer een fijne zomer hebt gehad, al lijkt me dat in Amsterdam wel iedere dag wat te beleven valt, zon of niet, en misschien heb je de zon wel opgezocht.

Ben natuurlijk de tentoonstelling Check,Check… One Two One Two popgeschiedenis van Maastricht geen bekijken, er waren verschillende foto’s waar Benny met gitaar, spelend in een bandje opstond, leuk om te zien hoe serieus hij al zo jong bezig was met muziek. Jammer dat er geen geluidsopname was, zeker het liedje Mie Mestreech  was hier zeker op zijn plaats geweest. Ik heb van de foto’s, foto’s gemaakt om op mijn laptop te zetten.
.
Ik kwam deze week toevallig achter een boek van Martijn Jas met als titel “Maastricht Bevalt” herinneringen van 27 bekende Nederlanders aan hun geboorte stad. Er staat dus ook een interview met foto’s van Benny in. Geweldig!

Zou fijn zijn als er nu de zomervakantie voorbij is weer wat meer op de site komt te staan?????

Knuffel voor Loesje, hoop dat alles goed met haar gaat.

Groet, Truus

van: Geesje v/d Bent op: 24-07-2011

Loop al een tijd om de dvd heen van Benny, durf hem nog steeds niet te draaien. De cd wel, ook nachts veel. Maar vandaag draai ik Benny wel, eigenlijk een  vreemde, bijzondere dag .Vanmiddag zijn Leen en ik trotse Opa en Oma geworden van een kleinzoon. We hopen dat ook hij later de muziek van Benny mooi gaat vinden, want z'n moeder heeft ook de Bennykoorts, dus dat zal wel lukken. Hier is Benny door heel het huis!! Groetjes,

Geesje van der Bent

van: Roelie op: 10-07-2011

De Tijd heeft geleerd, dat je Twijfel van toen, jouw Toekomst heeft bepaald.........!

Vandaag een collage van de mooiste foto's aan m'n fotomuur toegevoegd; herinneringen aan een fantastische tijd.
Behalve muziek, die ik nog dikwijls beluister, nu dan ook een dagelijkse aanblik !
In je je hart wonen mensen, die er altijd zullen blijven wonen!
Lieve groeten aan iedereen die ik ken en dank aan jou, Hans en Paul & Willy

Roelie

van: Astrid van Goor op: 06-07-2011

Als ik denk aan Rhodos
Denk ik aan Sirtaki
Zie ik de Mandraki
De haven voor m'n geest

Het was weer heerlijk op Rhodos, wat mij ontroerde was toen ik op een terrasje zat er een liedje van Benny voorbij kwam. Dat was een mooi moment.
Wat mij ook ontroerde was jouw interview op radio Utrecht Hans. Je sprak met zoveel liefde over Benny en ik was blij met de aandacht die ze aan zijn 60ste geboortedag gaven.Maar Hans je moet weten de echte fans zullen Benny nooit vergeten, omdat hij voortleeft in ons hart.
Ik ga deze maand kijken naar de tentoonstelling in het Centre Ceramique, ben erg benieuwd.

Liefs, Astrid


 

van: Patrick op: 29-06-2011

Hallo Hans,

Ondanks dat we elkaar eigenlijk niet kennen, voelt het alsof je heel dicht bij me staat.
Mijn moeder is al van het begin af aan fan en heb dan ook bijna mijn hele jeugd alleen maar de liedjes van Benny gehoord.
Ik vind mezelf niet echt een fan van Benny, maar luister met zeer grote regelmaat naar zijn liedjes, ik kan er uren, soms dagen naar luisteren. Zou je bijna denken dat ik toch fan ben??

Vandaag kwam ik bij toeval terecht op interviews met jou. Dit bezorgde mij - evenals de liedjes van Benny -  kippenvel, tranen en bergen emoties! Vreemd toch? Nee ik denk het niet, Benny is een kerel die leeft (nog steeds voort in mijn hart) vanuit liefde en eerlijkheid, dat missen we nog wel eens in deze tegenwoordige tijd!-

De liefdjes van - en gedachte aan - Benny zorgen ervoor dat ik weer terug met beide benen op aarde sta!
Aangezien Benny dit nooit zonder jou had kunnen bereiken, dank ik jou ook via deze weg, zoals ik ook regelmatig Benny bedank voor de fijne momenten!
Succes en vooral veel plezier in mijn geboortestad Amsterdam! Inmiddels zelf woonachtig vlakbij Benny's "roots" Maastricht..........

Veel liefs en gezondheid!
Patrick

van: johantenpas op: 17-06-2011

Vorige week hoorde ik voor het eerst het nummer "Mijn wereld stond stil" op dat moment stond inderdaad de wereld om me heen stil. Wat een schitterend nummer is dat! Helaas is Benny er niet meer maar in ons hart leeft hij voort.

van: Jeroen v/d Wittenboer op: 11-06-2011

Beste Hans,
 
Mijn oudste zus was vroeger al een enorme fan van Benny. We waren toen nog kinderen en dat was toen totaal niet cool om fan van hem te zijn en ik en mijn andere zus hebben haar daar altijd ontzettend mee gepest. Zij ging ook altijd naar de fandagen enzo van Benny. Jaren later toen mijn zus net was gedumpt door haar vriendje, wilde ze naar een optreden van Benny, maar ze had niemand die met haar mee wilde gaan.
 
Omdat ik wist dat ze het moeilijk had en dat ze zo graag naar dat optreden wilde gaan, heb ik mijn trots opzij gezet en ben ik met haar mee gegaan naar het optreden van Benny in de Schouwburg in Tilburg.
We zaten helemaal boven in de Schouwburg op de achterste rij, ik was net 18 jaar, zat in het leger en daar zat ik dan in een zaal vol huisvrouwen en een paar verloren relnichten (LOL). Zo zag ik dat toen als 18 jarige en ik was de jongste in de zaal. 
Ik dacht toen, ik hoop dat dit snel voorbij is, want ik heb hier echt zo geen zin in.

Op een gegeven moment zong Benny een aantal liedjes, wat minder bekende en ik werd er zó door geraakt, daar zat ik dan als stoer jochie te vechten tegen mijn tranen. Het was écht wat hij zong, ik zat gewoon te trillen op mijn stoel. Hij zong wat ik voelde.
 
Zoals ik al eerder vertelde, zaten we op de achterste rij en jij kwam naast ons zitten, we zaten bij de ingang van de zaal.
Mijn zus liep rood aan en zei: "das de vriend van Benny". Ik lag helemaal in een deuk, ze deed zo hysterisch.........

Het was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik moest gewoon toegeven tegen anderen dat ik een geweldige avond had gehad en dat het optreden me echt had geraakt. 
Later ben ik zelf ook liedjes gaan schrijven en geïnspireerd door Benny ben ik mijn gevoel gaan opschrijven, gewoon zoals het is.
Je mag schrijven wat je voelt en je hoeft je er niet voor te schamen, die boodschap heb ik denk ik onbewust meegekregen van hem.
 
Ik werk tegenwoordig als begeleider met kinderen en jongeren met ernstige gedragsproblematiek, die uit huis zijn geplaatst en ik vind het  geweldig om te doen. Ik heb ook in de muziek wat successen gehad als schrijver, maar ik kan gewoon niet tegen die wereld, ik vind het zo nep! Ik ben een aantal keer enorm belazerd. Toch blijft schrijven mijn grootste passie, ik hou het klein en voor de mensen om me heen.
Benny is één van mijn grootste inspiratiebronnen daarvoor geweest en helaas kan ik hem daar niet meer voor bedanken, daarom wil ik via jou hem daar alsnog voor bedanken. Klinkt misschien stom, weet het ook niet zo goed te verwoorden, maar bedankt!
 
Ik weet hoe ontzettend kut  het is als je iemand verliest waar je veel van houdt en ik wens je veel sterkte toe.
De man of de vrouw achter iemand die succes heeft is de drijvende kracht voor diegene, dat vergeten mensen vaak.
  
Groet,
Jeroen van de Wittenboer.
van: Truus op: 09-06-2011

Dag Hans,

Afgelopen weekend was ik een weekendje in de Ardennen en heb daar vooruitlopend op Benny’s geboortedag in een kapel een kaars opgestoken, andere jaren doe ik dat op de dag zelf in Maastricht. En nu bleek dit een goede zet te zijn geweest, maandag las ik op de site dat radio Utrecht extra aandacht aan Benny`s geboortedag zou schenken en dat jij er zou zijn voor een interview en dat wilde ik natuurlijk graag horen, en dat kon alleen via internet.
Dus na mijn werk vlug naar huis en Radio Utrecht opgezocht. Het was fijn om te luisteren naar je antwoorden op de gestelde vragen en naar de liedjes van Benny. Dat laatste doe ik toch wel elke dag en net als jij vind ik het heerlijk om in de auto naar een cd van Benny te luisteren. Is er een kans dat het interview op de site komt te staan?
Hans hopelijk is de steun die van familie vrienden en fans krijgt een steun voor je geweest op deze bijzondere dag.
Veel groeten en een knuffel voor Loesje.

Truus

van: Mike M. op: 09-06-2011

Lieve Hans,

Ik heb ook natuurlijk gedacht dat Benny zou zijn 60ste verjaardag zijn geweest vandaag. Je weet dat ik een van de grootste Duitse fans en altijd terug te denken aan Benny, die heeft mij zo ontzettend veel comfort met zijn liedjes en zijn karakteristieke stem. Met mijn vader, helaas niet goed is, hij ook deze vreselijke ziekte heeft, het is allemaal erg moeilijk, want ik heb zelf een handicap. Ik weet niet hoe het nu gaat. Voor mij is het nog steeds zo ongelooflijk als de dag dat Benny is verdwenen. Maar in onze harten leeft hij op.

Ik wens jullie allemaal het allerbeste en de liefde
Mike uit Duitsland

van: Wilma op: 09-06-2011

Lieve Hans,

Tja wat valt er nu te zeggen op zo'n dag als vandaag. Ik hoop dat je deze dag een beetje goed doorkomt met heel veel vrienden om je heen, mensen die begrijpen hoe jij je voelt en je kunnen steunen, want het blijkt elk jaar toch weer een moeilijke dag waarbij het gemis van Benny extra gevoeld wordt door jou maar ook door ons (zijn fans). Wij vergeten hem niet en zullen dat ook niet doen en het doet goed om nu weer even leuke herinneringen op te halen door interactief te lezen. Zelf blijft mij altijd het griekse stukje bij dat hij met Tineke Schouten speelde en waarbij Tineke Nana Mouskouri deed. Volgens mij had Benny daar echt heel veel plezier dat straalde hij uit. Ik hoop dat er nog heel veel herinneringen worden geplaatst zodat Benny bij ons blijft voortleven.
Hans ik wens je heel veel sterkte vandaag en gun je voor de toekomst heel veel geluk.
Lieve groetjes, Wilma

van: Brenda van Bladel op: 09-06-2011

Lieve Hans,

Even een klein berichtje van deze kant. Ik heb vandaag het interview met jou bij Radio M gehoord en heb met ontroering geluisterd naar jouw antwoorden op de gestelde vragen. Het is voor jou en voor velen vandaag een gedenkwaardige dag en in gedachten ben ik bij Benny en bij jou.

Op zo'n dag komen toch vele herinneringen aan een hele mooie tijd van het bezoeken van de vele concerten en optredens, het winkelen en de etentjes voorafgaande aan de concerten met de vele leden van de Telefooncirkel in de betreffende plaats. We hadden een paar dagen vantevoren al afgesproken hoe laat we zouden vertrekken en maakten er altijd een mooi dagje uit van. Ik had dan na verloop van tijd geen TomTom nodig, want ik wist de schouwburgen met hun parkeerplaatsen blindelings te vinden.

Genieten doe ik nu natuurlijk nog steeds van de CD's met de vele prachtige liedjes. En dan ga ik in gedachten toch altijd terug in de tijd en denk aan de vele mooie momenten die we gehad hebben. Benny nogmaals bedankt ervoor!!!! Wat mij rest, bliiven mooie herinneringen aan een prachtige tijd en die koester ik dan ook zeer!

Dat was een mooie tijd.
Liefs, Brenda

van: Karin Peters op: 09-06-2011

Lieve Hans,

Het is alweer even geleden dat ik iets geschreven heb, maar ik wilde deze dag toch iets van me laten horen. Mijn vriend is dit jaar alweer 5 jaar overleden en ik ken dus het gevoel hoe belangrijk een dag als de sterfdatum en verjaardag voor jou van Benny is.
Ik hoop dan ook dat je deze dag doorbrengt met veel lieve familie en vrienden.

Dikke kus, Karin Peters

van: Nieke op: 09-06-2011

Lieve Benny,
Toen ik deze morgen wakker werd, was jij de eerste waar ik aan dacht. 60 jaar zou je geworden zijn vandaag. Nu is er alleen die leegte.
Ik vind het na al die tijd nog altijd onwerkelijk.

Hans, het ga je goed.

 

van: Geesje van der Bent op: 06-06-2011

Laten we 9 juni stemmen op Benny of per sms of allebei, zodat hij die dag persoon van de dag wordt. Dat kun je doen op www.persoonvanhetjaar.nl,  want Benny mag niet vergeten worden. Hier hoor je Benny regelmatig op de radio en komt ook vaak ter sprake!!

Groetjes, Geesje van der Bent 

van: Astrid van Goor op: 31-05-2011

Op een mooie zomermorgen
Als voor jou een heel nieuw leven begint.........

Hans, wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat en dat je je oude beroep weer opgepakt hebt. Het zal je goed
doen. Helaas leer je in een moeilijke periode ook wie je echte vrienden zijn. Dat gebeurd maar al te vaak.

Ik wil je vast veel sterkte wensen voor 9 juni wanneer Benny 60 jaar geworden zou zijn. Ik ben dan op Rhodos waar ik een kaarsje voor hem zal branden.
Ik word nu wel heel nieuwsgierig naar de cd, maar ik twijfel er niet aan dat je er wel een mooi passend moment voor zal vinden.
Een hele mooie zomer toegewenst,

Liefs, Astrid

van: Frieda Vanslembrouck op: 27-05-2011

Hallo Hans, 

ik ben blij dat je ons niet vergeten bent. Vooral een gelukkige verjaardag van mij gewenst.
Het interview heb ik gelezen. Ja, op je levensweg kom je van alles tegen. Ik ben toch blij dat je je draai weer gevonden hebt en ook weer met mooie bloemen bezig bent. Spijtig van de familie, maar ja zulke dingen gebeuren,
Ik vind het fijn te horen dat bij ons in Vlaanderen inderdaad Benny nog gedraaid wordt. We vergeten hem nooit!! Ik wens je van harte veel levensvreugde Hans, Tot horens,

 Groetjes, Frieda 

van: Wilma op: 24-05-2011

Hallo Hans,
Ik het het interview in de weekend gelezen en vind het toch wel heel erg triest dat je een aantal vrienden hebt verloren na het overlijden van Benny. Het is algemeen bekend dat je na het overlijden van je partner er achter komt wie je echte vrienden zijn en dat doet vaak pijn (ik heb het zelf meegemaakt). Maar je moet maar zo denken dat zegt meer over hen dan over jou! Ik hoop dat je snel weer een hele dierbare vriendenkring krijgt met wie je de liefdevollen herinneringen aan Benny kunt delen. En niet vergeten de vrienden die zijn gebleven die bijven ook in de toekomst bij je. Ik wens je een hele fijne zomer.

Groetjes Wilma

van: Miireille op: 22-05-2011

Hoi Hans,

Ik zag je bericht van 17 mei jl. met de link naar het artikel in weekend nr. 19. In dit artikel vertel je dat je het jammer vindt dat Hilversum Benny vergeet. Maar zijn fans zullen hem nooit vergeten. En zijn echte fans hebben geen radio nodig om naar Benny te kunnen luisteren. Die hebben de cd's van Benny en luisteren daar naar i.p.v. de radio. En ik heb al mijn cd's van Benny digitaal gezet in Itunes en op mijn Ipod. Mijn Ipod heb ik altijd bij me, dus ik heb Benny ook altijd bij me. Ik zal hem dus nooit vergeten. Ik heb Hilversum dus niet nodig om Benny te blijven herinneren.

Mireille

van: Annette op: 18-05-2011

Beste Hans,

Met belangstelling las ik het interview in de Weekend. Heel begrijpelijk dat je moeite had met het verkopen van het huis en nog meer met het verkopen van de auto. Ik ben blij dat je toch je leven weer op de rails hebt en een nieuwe start hebt gemaakt. Vergeten.... nee vergeten ben je niet, evenmin als Benny. Jammer dat er weinig gereageerd wordt op deze site... maar ieder heeft zo toch zeker wel nog zijn/haar eigen herinneringen om te koesteren. Ik vergeet nooit de eerste keer dat Benny optrad in Middelkerke in het programma van Conny Vandenbos en de keren daarna dat hij als avondvullend programma in dat casino stond, geweldig, een voorloper van de latere concerten. Ik vergeet nooit de keer dat we met storm en regen in oktober naar Middelkerke reden om mee te maken dat Benny zijn gewicht in champagne kreeg overhandigd. Eerlijk op de weegschaal: aan de ene kant Benny, aan de andere kant de flessen champagne. Ik vergeet nooit hoe hij tijdens een staking van de Belgische douane zijn concert in Brabant zonder decor en met een minimum aan belichting moest doen (de technische mensen kwamen uit België en konden de grens niet over). Het was een GEWELDIG concert. Ik vergeet nooit de optredens voor de radio bij Jan Kok (Ronnie Tober schrijft hierover als gastcolumnist). Ik vergeet nooit dat Benny mistery guest was in een KRO radioprogramma een dag voor zijn 33ste verjaardag; Hij had als schuilnaam Johnny genomen. Ik mocht in het programma iets over Benny vertellen zonder teveel te verraden.... natuurlijk werd hij door de luisteraars herkend: zijn stem had hij niet kunnen veranderen! Ik herinner me zijn bescheidenheid, dat hij bij aankomst bij een locatie van een optreden zich voorstelde aan degene die hem ontving.... Ik herinner me een heel leuk optreden in Rotterdam waar ook Willy Alberti optrad, het leuke contact met Willy Alberti en zijn vrouw. Ik herinner me dat Benny in de vroege ochtenduurtjes (07.00 uur - 09.00 uur) het programma "Een goede morgen met..." van de TROS als gastpresentator was. De muziekkeuze was van hem: o.a. Barbara Streisand, Adamo, Barry Ryaon met Eloise.... en tot slot herinner ik me dat hij een liedje heeft gemaakt over Allatolah Khomeii. Het is nooit op plaat verschenen, Benny was toch bang voor reacties........
Ach lieve mensen die deze site bezoeken, kom op en vertel jullie herinneringen.... het is toch leuk om die te delen?
Hans, ik hoop dat het ervan komt dat er nog een CD uitkomt met liedjes die we nog niet kennen..... Benny was een perfectionist en ik weet zeker dat jij alle moeite zal doen om dit geheel naar zijn wens een maatstaven te realiseren.

Groeten aan iedereen,
Annette

van: Maria op: 17-05-2011

Ha Hans,

Wat fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Amsterdam! Geniet van je bloemen en veel fijne momenten! Je echte vrienden vergeten jou niet, net zo min als we Benny vergeten. Al is Benny niet veel te horen op radiozenders; hij is wel volgens mij wel veel te horen bij hen die Benny zo hebben gewaardeerd!
Alle goeds en een hartelijke groet
Maria

van: Hans van de Kerkhof op: 17-05-2011

Hallo Hans .

Fijn te horen dat goed met je gaat.
Ik vind het het wel stil op interactief of heeft dat een reden?
Mooi stuk in de Weekend, wat me goed doet is dat Wil en Paul er altijd zijn voor jou. Geweldige Mensen!

Hans er is nog een mooi lied van BENNY: Bloemen op ijs.
Dus zeg het met bloemen.Het ga je goed!!

Groet, Hans van de Kerkhof


van: Geeske Janzen op: 16-05-2011

Lieve Hans,

Ik gunde mezelf één keer per jaar een concert van Benny. Vaker niet, want achter iemand aanlopen heeft in de geschiedenis wel eens tot erge dingen geleid. Al zou dat hier echt niet zo zijn!!
Deze avonden beleefde ik altijd heel intens, omdat hij veel dingen zó goed heeft verwoord in zijn teksten, waarbijj de woorden werden ondersteund door emotie-onderstrepende muziek.
Nu,drie jaar na zijn overlijden, ben ik weer begonnen met zijn muziek te draaien. Echt mooi!

Hans,
Niet de lengte van de relatie, doch de inhoud bewaren!!
Dagdag.x 

van: Marie-José v/d Oetelaar op: 08-05-2011

Beste Hans,
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Hopelijk heb je 't goed naar je zin in Amsterdam. Er wordt inderdaad weinig gestemd op
www.persoonvanhetjaar.nl. Zelf stem ik wel elke dag, maar het zijn slechts cijfers. Benny leeft voort in de muziek die hij nagelaten heeft en de mooie herinneringen. Benny is nog steeds erg geliefd; regelmatig beluister ik zijn muziek via hyves-tv en dergelijke en dan blijkt hij nog erg populair en actueel te zijn. Hij wordt echt niet vergeten.

Veel groetjes van Marie-José van den Oetelaar.

van: Astrid van Goor op: 04-05-2011

Hallo Hans,

Gefeliciteerd met je verjaardag en een leuke dag toegwenst. Ik hoop dat je het naar je zin hebt in Amsterdam en het leven je weer toe lacht.
Misschien dat je weer wat meer tijd krijgt voor de site om de beloofde fragmenten van radio Beverwijk er op te zetten.
Was laatst weer in de Parel van het Limburgse land waar ik altijd een kaarsje voor Benny brand, zodat hij voortleeft in mijn hart.

Liefs, Astrid

van: Nardy Jansen op: 04-05-2011

Hans van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je samen met iedereen die je lief is er een mooie dag van maakt!!!

Liefs Nardy Jansen

van: Truus op: 03-05-2011


Dag Hans,

Graag wil ik je alvast feliciteren met je verjaardag morgen, ik hoop dat je samen met de mensen die je dierbaar zijn er een fijne dag van kunt maken  en zoals je schreef op 5 februari, met Benny in je hart zal dat zeker lukken, alhoewel je hem zeker zult missen.
Ik ben vorige week sinds jaren weer eens een dagje in Amsterdam geweest, moest even wennen aan al die mensen, maar het heeft natuurlijk wat, al die nationaliteiten bij elkaar, jammer genoeg is één dag in die mooie stad veel te kort, dus dat wil ik graag binnenkort nog eens overdoen en dan voor meerdere dagen.
Ik kijk regelmatig op de site en maak me wat ongerust, er staan sinds 22 februari geen nieuwe berichtjes op wat ik erg jammer vind, hoop wel dat de site blijft bestaan. Ik vind het erg leuk om de anekdotes te lezen die de fans hebben mee gemaakt maar hoe dan ook, Benny wordt niet vergeten, ik luister elke dag naar zijn liedjes en voor elke stemming is wel een passend lied te vinden.
Hans veel groeten en een dikke knuffel voor Loesje.

Truus


van: Mireije op: 20-04-2011

Kreeg van de week ineens weer zo'n heldere flashback uit mijn jeugd. Altijd denk ik wel aan Benny als ik zijn muziek luister, hij is ook mijn basis geweest voor mijn verder muzikale voorkeur. Maar daar gaat het nu niet om. Ik zag een foto van Henny Huisman in een krant staan en toen moest ik ineens denken aan de miniplaybackshow die ik als klein meisje altijd keek. En toen zag ik ineens weer heel duidelijk dat beeld van Benny Neyman als 'jurylid' bij de miniplaybackshow. Hij zat rechts van Bulletje. Er was toen ook een jongetje die Benny Neyman nadeed. Weet nog precies met welk liedje: Koekje van eigen deeg. Van alle miniplaybackshows, die ik heb gezien, is me dat altijd zo sterk bijgebleven op m'n netvlies. Ik zal dat ook nooit kunnen vergeten.

Mireije

van: Frieda Vanslembrouck op: 21-03-2011

Hallo Hans en alle fans,

Ik wilde bij deze laten weten dat ik trouw elke dag stem op persoon van het jaar. Inderdaad, er wordt heel weinig gestemd in vergelijking met de eerste jaren, dus met z'n allen stemmen om onze BENNY niet te vergeten.Groetjes Frieda xx

van: Annette op: 22-02-2011

Hoi Hans,

Ik heb vaak gedacht te reageren. Noem het valse bescheidenheid, dat ik het niet eerder deed.
Vanochtend stond ik mee te "blerren" met een cd van Benny onder de douche. Ik bedacht dat het nu de hoogste tijd was te schrijven wat Benny voor mij betekende. Én nog steeds betekent! Laat dat duidelijk zijn!
Ik groeide op in een gezin waar het wekelijkse hoogtepunt een uitzending van Op volle toeren was. Tja, ik was een tiener en in alle eerlijkheid werd ik niet warm van dat Hollandse "getetter".
Toch moest ik eerlijk bekennen, dat ik Benny wel een leuke vent vond.
Mijn moeder draaide zijn platen grijs, mijn vader schreeuwde mee met Robert Long, terwijl ik een hartstochtelijk fan was van de Dolly Dots.

Ik werd ouder en begon de liedjes van Benny een beetje te begrijpen. Ze "bekte" ook zo lekker. Van liever lee kocht ik mijn eerste cd van Benny en langzaam ging ik Benny een beetje volgen. Buiten het feit dat ik hem een goede zanger vond, leek hij mij ook een enorm leuke persoonlijkheid. Ik voelde soms wel eens verdriet, alsof hij niet altijd lekker in zijn vel zat.
Toen ik weer een stapje vooruit deed in mijn leven en inmiddels onze dochter verwachtte, ben ik naar een theaterconcert geweest van Benny in Utrecht. Onze dochter in mijn buik was erg rustig, té rustig. Ik moest iedere dag een zogenaamde trappelkaart invullen wanneer ik haar voelde. Was dit minder dan 10 keer dan moest ik mij melden bij de verloskundige. Zodoende heb ik mij dan ook diverse malen moeten melden, maar was gelukkig alles oké met de baby.

Goed, terug naar het concert. Ik ben 38 weken zwanger. Hou het nauwelijks uit op de stoelen van het theater, maar ik moest en zou naar Benny. En ik geniet. Wat een show, wat een pakkende teksten! Mijn lievelingsnummer start: Zo ben jij. Vol adrenaline luister ik en raak ontroerd. Mijn dochter in mijn buik reageert en gaat keihard trappelen. Ik zie haar dwars door mijn kleding bewegen. Dit is de hele zwangerschap niet voorgekomen! De tranen biggelen over mijn wangen. De muziek, het kind in mijn buik, Benny mijn held!
Onze dochter is uiteindelijk vier weken na het concert geboren en nooit heeft zij zich zo kenbaar gemaakt als toen. Voor mij een meer dan dierbare herinnering.

Ik ben altijd een stille fan gebleven. In die zin dat ik mij nooit heb gemeld bij een fanclub, ook ben ik nooit op de foto met Benny geweest. Ik genoot van hem en dat was goed.
Toen Benny overleed ben ik naar Leusden gereden en heb ik afscheid van hem genomen. Hartverscheurend vond ik het om jou te zien zitten. Wat voelde ik jouw verdriet! Ook ik ben zo´n mazzelaar, ik ben ook getrouwd met de liefde van mijn leven. En ik kan me niet voorstellen hoe ik zonder hem verder zou moeten. Op zo'n moment realiseer je je hoeveel geluk je hebt. Hoe dankbaar je MOET zijn dat ook ik HEM heb gevonden!

Nadat ik een roos op de kist heb gelegd, ben ik naar huis gereden. Wekenlang heb ik enkel aan jou en Benny gedacht. Het kwam zelfs in me op je te bedanken voor alles, om alles. Jij wonend in Soesterberg, ik in Zeist.
Maar ik deed het niet. Ik kon jou toch niet op gaan zadelen met verdriet van een fan!
Oprecht blij ben ik dat je goede berichten meld op de site. Je hebt je leven weer herpakt en Benny draag je met je mee, in jouw hart. En zo is het ook. Dood is toch pas écht dood als iemand is vergeten...
En vergeten zal ik hem nooit! De man die nummers schreef waar ik nu pas van begrijp hoeveel waarheid erin zit. Die mij soms nóg ontroeren, of treffen omdat ik het zó herken.
Benny, ook ik draag je mee. In huis liggen al je cd´s, je dvd´s. Ze worden grijs gedraaid en ik geniet telkens weer opnieuw. Juist omdat jij het bent.

Hans, alle goeds voor de toekomst! Dank dat je zoveel met ons als fans hebt willen delen en nog steeds doet!

Veel liefs,
Annette (uit Zeist)

van: Brenda van Bladel op: 20-02-2011

Hallo Hans en alle lezers van deze site,

Het moet me bij deze toch even van het hart dat ik het jammer vind dat er minder op Benny gestemd wordt op www.persoonvanhetjaar.nl. dan de afgelopen jaren.
Benny mag ook op die site niet vergeten worden? Volgens mij is hij toch bij heel veel mensen nog steeds heel erg geliefd.
Ik hoop dat jullie mee willen doen aan deze oproep om weer meer op Benny te gaan stemmen. Elke stem is er één. En zo kunnen we met z'n allen toch de herinnering aan Benny proberen levend te houden.

Lieve groetjes,
Brenda van Bladel

van: Liesbeth Ligtvoet op: 13-02-2011

Hallo Hans,wat fijn weer een berichtje van je aan te treffen en te lezen dat jij en loesje het zo naar de zin hebben in Amsterdam. Het is je enorm gegund en wat een ontzettend mooi uitzicht heb je zo op de Westertoren. Zoals je zegt kijkt Benny altijd mee over je schouder. Heb  afgelopen maandag 7 februari en ook vandaag de 13de nog eens extra stilgestaan ter nagedachtenis aan Benny. Niet te geloven dat het alweer drie jaar geleden is.Lijkt net gisteren. Veel sterkte op deze ongewijfeld moeilijke dag. Ik denk aan je!! Liefs en een dikke knuffel ook voor Loesje!

Liesbeth Ligtvoet

van: Marie-Jose v/d Oetelaar op: 10-02-2011

Hallo Hans, fijn dat je het naar je zin hebt op je nieuwe plek in Amsterdam. PETJE AF!!!, dat je weer plezier hebt in het leven. Zo zou Benny het echt gewild hebben.

Veel groetjes, van Marie-José.
 

 

van: Gerry op: 09-02-2011

Hans,
Geniet van je nieuwe leven en ook bij ons blijft Benny in ons hart. Hij zit er stevig verankerd om nooit meer weg te gaan.
Groet van Gerry

van: Maria op: 08-02-2011

Hallo Hans,
Wat fijn om te lezen dat de verhuizing en alle werkzaamheden zo goed zijn verlopen. Ik wens je heel veel mooie en fijne momenten in Amsterdam en het is fijn om te lezen dat het geluk je weer toelacht. Natuurlijk is Benny, als hij over je schouder meekijkt, ook blij om dit te zien. Voor mij blijft Benny altijd een van mijn vrienden al heb ik hem alleen in het theater gezien en gehoord via zijn vele fantastische liedjes; Ik heb er vele levenslessen uit gehaald en geniet nog steeds van de mooie klanken. Geniet jij maar van de klanken van de Westertoren!
Een lieve groet van Maria

van: An op: 08-02-2011

Hallo Hans,
Fijn te horen dat het je goed gaat! Zo zou Benny het gewild hebben!
18 augustus 2007 trad hij op in Nieuwpoort aan zee. Zo blij was ik dat Benny weer naar Belgie kwam (ben ook vaak naar Nederland afgezakt hoor, maar zo dichtbij huis was toch wel leuk!) Speciaal daarvoor het weekend aan zee geboekt. M'n dochtertje van net zeven mocht voor de allereerste keer mee. We trokken allebei onze mooiste zomerjurkjes aan en zaten op de allereerste rij!
Wat hebben we genoten van die avond; ik was dubbel ontroerd omdat bij mijn kleine meisje dezelfde emoties zo duidelijk te zien waren die ikzelf ook voelde; we hebben gelachen, heel luid meegezongen en kregen kippenvel van zijn prachtige liedjes. En net als ik was m'n dochter helemaal weg van die mooie man die daar voor ons stond te zingen! Ze herinnert het zich nog helemaal! Wisten wij veel dat dat de laatste keer zou zijn dat we hem ooit nog zouden kunnen zien. Konden we hem nog maar bedanken voor al dat bijzondere! Heeft hij dat beseft wat hij voor zoveel mensen betekende? Geniet van een mooie lente want die komt eraan!


Groetjes, An

van: Lia op: 07-02-2011

Drie jaar geleden alweer, ongeloofelijk!!

Nu naar een theatervoostelling gaan, is nooit meer zo genieten als voorheen....

Li@

van: Wilma Ruijg op: 07-02-2011

Hallo Hans,

Heel erg fijn om zo een positeif bericht van jou te lezen. Ik ben blij dat jij en Loesje het naar jullie zin hebben in Amsterdam, want het was toch een hele stap die je hebt genomen. Natuurlijk sta ook ik vandaag stil bij Benny Extra dan want dat doe ik vaak als ik zijn cd/dvd luister en kijk.
Wens jou dan ook sterkte vandaag en een dikke knuffel voor Loesje.


Liefs, Wilma Ruijg.

van: Truus op: 07-02-2011

Dag Hans,

Fijn om te horen dat je je gelukkig voelt in je nieuwe huis en weer kunt genieten van het leven. Ondanks dat ik Benny alleen maar ken van de mooie liedjes die hij maakte en zong, voel ik me vandaag een beetje triest en ben daar straks een kaarsje aan gaan opsteken bij Sterre der Zee. Maar dat Benny niet vergeten is bleek wel toen ik mijn hond ging uitlaten - ergens op een bouwplaats waar de radio aanstond - hoorde ik Vrijgezel en toen ik aan dit berichtje begon draaide Hijlco Span op Plein 5 van Radio 5 Nostalgia 'k Zal je heb en memoreerde aan de derde sterfdag van Benny.
Maar zoals je in je bericht zegt Benny zit in je hart en zo zal dat ook voor vele fans zijn!

Hans geniet van je nieuwe leven samen met alle mensen die je dierbaar zijn. En natuurlijk een knuffel voor Loesje.


Groetjes, Truus
 

van: Geesje van der Bent op: 07-02-2011

Lieve Hans, We hopen dat je vandaag omringd bent met mensen die je dierbaar zijn. Er brandt een kaars bij Maria. Natuurlijk denken we aan Benny. Hier in huis kan je er niet omheen. Overal hangt een foto van Benny en klinkt er wel een lied van hem, vooral boven als ik bezig ben met kaarten maken.

Groetjes,Geesje van der Bent

van: Hans van de Kerkhof op: 07-02-2011

Beste Hans,
Deze nacht ben ik in gedachten bij Benny.
Morgen zullen we hem gedenken.
We zullen hem nooit vergeten.

Veel Sterkte!!

Groet, Hans van de Kerkhof

van: Tilly Dijkman op: 06-02-2011

Hallo Hans
Wat een mooie foto weer van onze Benny en dat plaatje dat je op de Westertoren kijkt, geweldig!!
Het zal voor vele fans van Benny 7 februari een nare dag zijn en dat het alweer drie jaar geleden is, onbegrijpelijk denk ik voor veel fans.
Het is wel een prachtig stukje waar je woont en inderdaad overal dichtbij .

Wat ik het meeste mis zijn de avonden als we uit eten gingen en dan samen met de mensen naar Benny, dat was heel erg vertrouwd. Helaas kan je daar alleen nog over mijmeren. Maandag zal ik een kaarsje bij de foto van Benny branden en als het lukt wat muziek van hem draaien. Fijn dat je weer een nieuw stukje hebt geschreven hoe het jou daar in amsterdam bevalt. Hoop dat het zo blijft!!
Een lieve groet en ik wens je een mooie tijd verder.


Groetjes van Tilly Dijkman 

van: Magda op: 04-02-2011

Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt daar Hans,dat doet me echt goed.
Maandag zal weer een dag met een rouwrandje zijn maar gelukkig blijft de vriendschap en de fijne herinneringen.

Groetjes van Magda

van: Wilma op: 04-02-2011

Hallo Hans,

Wat fijn om te horen dat jij en Loesje je draai gevonden hebben in Amsterdam. Ik weet zeker dat ook Benny daar blij mee zou zijn, want het leven gaat door.
Ik wens jullie  een hele mooie toekomst en ik weet ook zeker dat Benny over je schouder meekijkt.

Lieve groetjes,
Wilma

van: Astrid van Goor op: 04-02-2011

Maar waarom fluister is jouw naam nog
Hoor ik steeds je stem
Ik zie je levensgroot hier staan nog
Omdat ik niets vergeten ben

Alweer drie jaar zonder onze Benny.

Het gemis blijft, vooral in het theater. Ik kon er altijd zo van genieten, maar dat is nu helaas verleden tijd.
Maar wat blijft is zijn muziek, waar ik elke dag weer van geniet.
Hans wat fijn om te lezen dat je je al een beetje Amsterdammer begint te voelen. Het is ook erg leuk om naar de 9 straatjes te gaan.

Liefs, Astrid

van: Tilly Dijkman op: 10-01-2011

Hallo Hans, ik hoop dat je nu een beetje klaar bent in je nieuwe huis en dat je het erg zal bevallen in Amsterdam met Loesje. Wat een geweldige foto van haar! Ik wens je dan ook een fijn begin en een goed jaar. Benny mis ik nog steeds heel erg, elke dag denk ik wel aan hem en soms wil ik gewoon een mooi liedje van hem horen b.v Ik mis je zo. Dat is zo'n mooi nummer. Het allerbeste met je Hans en veel geluk in je nieuwe huis!! Een lieve groet van

Ttilly  Dijkman

van: Astrid van Goor op: 06-01-2011

Lieve Hans,

Een nieuw jaar, een nieuwe start in een ander huis en een andere stad. Ik wens jou en iedereen een heel goed en gezond 2011 toe.

Astrid

van: Geesje van der Bent op: 04-01-2011

Hans, heel veel geluk in je nieuwe woning, waar misschien ook Loesje lekker kan ravotten. Benny mis ik nog steeds.........
Vooruit kijken is soms moeilijk, maar als het goed gaat worden we half juli voor het eerst opa en oma!!
Groetjes,

Geesje van der Bent

van: Coby Engelman op: 03-01-2011

Hallo Hans,
Allereerst wil ik je heel veel goeds en een goede gezondheid wensen voor 2011. Wat een machtig mooie foto van Loesje, leuk koppie zo! Je gaat vast samen genieten daar op jullie stekkie in Amsterdam. Veel groetjes uit het Zeeuwse land.

Coby

van: Henny Groenewegen op: 03-01-2011

Ik wens U een heel gelukkig en gezond 2011 toe.
Henny Groenewegen

van: Wilma Ruijg op: 01-01-2011

Hallo Hans,

Hierbij wil ik jou en Loesje een goed 2011 wensen. Daarbij veel geluk in je nieuwe huis in Amsterdam samen met Loesje. Geef haar een dikke knuffel van mij. Ze ziet er geweldig uit op de foto. Mooie toepasselijke tekst van een Benny nummer!
Veel liefs,

Wilma Ruijg Zoetermeer

van: Truus op: 30-12-2010

Dag Hans,

Ik wil je graag een gelukkig en gezond 2011 wensen samen met degene die je lief zijn en veel woonplezier samen met Loesje in jullie nieuwe huis.
Natuurlijk ook alle fans alle goeds toegewenst in het nieuwe jaar!!

Truus
 

van: Raoul Klooken op: 29-12-2010

Hans, de beste wensen voor 2011! Amsterdam is een mooie stad.Net zo als Rome waar ik half januari weer naar toe ga! Het was ook julie geliefde stad. Het zal eerst best wel wennen voor jou en Loesje zijn. Maar dat komt vast goed! Groeten van een grote fan!!! Tot schrijfs.

Raoul

van: MJ op: 27-12-2010

Hans,
Heel veel geluk in je nieuwe woning en de beste wensen voor 2011.
MJ

van: solanum op: 26-12-2010

Hallo Hans en Loesje, via deze weg wil ik jullie alle geluk toewensen in jullie nieuwe thuishaven...Benny galmt hier alle dagen door de luidsprekers....vergeten doen we hem nooit...veel geluk in 2011...

Solanum

van: Astrid van Goor op: 22-12-2010

Hallo allemaal,

Terwijl ik naar Benny's mooie cd Genesis luister wil ik iedereen prettige feestdagen toewensen. Hans bedankt voor je kerstwens en ik hoop dat jij en Loesje heel gelukkig worden in jullie nieuwe woonplaats Amsterdam. Heel veel liefs toegewenst en tot volgend jaar!
Astrid

van: frieda vanslembrouck op: 22-12-2010

Hans, ik wens je veel geluk op je nieuwe adres en dat je nog lang met Loesje langs de Amsterdamse grachten mag kuieren. Fijne feestdagen en een voorspoedig en gelukkig 2011.

Groetjes, Frieda

van: Eddy d'Hondt op: 13-12-2010

Beste Hans,

Ik wens je van harte fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar in je nieuwe thuishaven Amsterdam!
Weet dat ik nog bijna elke dag tijdens het autorijden geniet van de cd's van Benny!

Groetjes,
Edddy D'Hondt, Damme, België

van: An op: 07-12-2010

Hoi Hans,
Wij kennen elkaar helemaal niet maar ik wil je bedanken voor je werk aan deze site en de Adieu box. Het is zo fij om daarin te kunnen vluchten op een moeilijke dag of gewoon van te genieten op een fijne dag!
De twee liedjes van Benny's eerste radio intervieuw vind ik ook zo prachtig, zo puur en mooi..
Ik kan niet beschrijven hoe belangrijk Benny altijd voor mij geweest is, ik ben met hem opgegroeid en het lijkt of hij gewoon een stukje van mij werd, hij zit daar ergens vanbinnen;
Ik ben zelf tien jaar geleden weduwe geworden, ik was toen 28 jaar en dacht dat het beste van mijn leven voorbij was. Dat was niet zo !
Ik heb een nieuwe man leren kennen waarmee ik nu heel gelukkig ben.Zo fijn om weer thuis te komen bij iemand en me gewoon helemaal weer aan iemand te kunnen en durven geven! Dat wens ik voor jou ook!! En verder blijven we gewoon ook van Benny houden!

Heel veel liefs en geniet van elke dag!
An
 

van: Tony de Brie op: 05-12-2010

Hoi Hans,

Nadat ik enige tijd geleden via e-mail een vraag aan je heb gesteld en deze dit weekend beantwoord zag, kwam ik weer op de website terecht.
Daar zag ik ook de oproep om interactief mee te doen waarbij je specifiek vroeg hoe mensen Benny hebben leren kennen.

Het was rond 1980 dat ik bij de ziekenomroep Utrecht (RANO) een wekelijks verzoekplatengprogramma maakte. Omdat we 25 jaar bestonden hadden we in de diverse ziekenhuizen artiesten uitgenodigd die de patiënten kwamen vereren met een nummer.

Ik was als presentator actief in het Oudenrijnziekenhuis en Benny was de optredende artiest. Hij had net een grote hit gehad met Ik weet niet hoe en dat was dan ook meerdere keren aangevraagd.
Benny en ik moesten ons natuurlijk "schuil' houden voor de patiënt die fan was, in afwachting van het moment dat we "live" gingen. Benny kreeg het idee om de tijd te doden door samen een rolstoelrace te houden op de gang. Wij hebben daar de nodige lol aan beleefd, en het verplegend personeel stond het oogluikend toe. Uiteraard was de patiënt aangenaam verrast toen Benny zingend de kamer op kwam. De vrouw had de dag van haar leven!!!

Later heb ik nog wel contact gehad met Benny (hij kende mij nog) en met jou. We hebben een keer een hele leuke avond gehad bij de Amstel Taveerne, samen met Bonnie (St.Claire), Sjoukje (Maggie McNeal) en Anneke Grönloh (en man).
Daarna gingen jullie minder uit (verhuisden naar Soesterberg) en verwaterde het contact.

Ik wil je heel veel succes wensen bij de verhuizing en ik hoop dat het nieuwe huis je alles mag brengen wat je ervan verwacht.

Heel veel liefs,
Tony de Brie, Amsterdam

van: Tommy op: 02-12-2010

Hans,

Mijn gedachten dwalen meer dan ooit af naar Benny, naar een reden hoef ik niet ver te zoeken.....2 december is het exact drie jaar geleden dat Benny voor het laatst op de bühne stond. Ik was er die namiddag niet bij. Ik ging vorig jaar wel naar de Meervaart. Ik pikte er een concert mee van Lenny Kuhr (het was een bewuste keuze om haar concert daar bij te wonen).
Ze zong met overgave: Ik zal altijd om je blijven geven. Tranen stroomden over mijn wangen. Het huilen deed me goed dat is zeker waar, maar zoals het eenmaal is het geweest zal het nooit meer zijn zong Marva. Ik moet haar 100% gelijk geven!!
Een warme groet,

Tommy

Dag Tommy,

Dit lied zal voor mij sowieso en velen van ons altijd een zeer sterkte emotionele lading teweeg brengen!! Ook in het verleden heeft dit nummer ons nooit onberoerd gelaten! Voor zowel Benny als mij was dit heel speciaal!!

H@ns

van: Astrid van Goor op: 30-11-2010

Lieve Hans,

Fijn te lezen dat je eigenlijk niet kan wachten om naar Amsterdam te gaan en daar met Loesje over de grachten te lopen. Het gaat helemaal goed komen. Afgelopen zaterdag stond er een artikel over Maastricht in de reiskrant van de Telegraaf, waarin Benny ook genoemd werd over zijn mooie Ode aan Maastricht. Terecht natuurlijk wie anders kan er zó mooi zingen over zijn stad als hij!!! Ook ik heb met tranen in mijn ogen gekeken naar Sta op tegen kanker. Ik vond het een heel bijzonder programma. Dan moet je gewoon donateur worden!!
Hans, ik wens je veel sterkte met al je verhuisdozen en hoop dat je niet al te veel overlast hebt van het winterweer tijdens je verhuizing. Want we zitten er al weer middenin. Veel geluk toegewenst in het voor mij ook zo geliefde Mokum!!

Liefs, Astrid

Ik hoop dat er vorige week veel gestemd is op Benny voor de top 2000 van radio 2.

van: Marcel op: 30-11-2010

Hallo Hans en fans,
Langs deze weg wil ik aan de fans vragen wie mij kan helpen aan de albums van Benny. Deze zijn onterecht van me afgenomen na een nare periode. Zeker omdat er op de meeste albums Benny's handtekening stond. Reacties zijn welkom op m'n e-mail adres meijermarcel@hotmail.com Alvast bedankt.

Groetjes van Marcel

van: Truus op: 16-11-2010

Hallo Hans,

Afgelopen week was ik met vakantie in Egypte, nog even wat zon meepikken voor de lange winter en terwijl we bij het hotel op het terras zaten hoorde ik een Engelstalig liedje wat me zeer bekend voorkwam, het duurde een seconde en toen wist ik het Leve de liefde van Benny. Ik kan je zeggen, ik was er even stil van. Het ontroerde me helemaal.
Afgelopen zondag keek ik even op de site om te kijken of er nog nieuws was en dat was er. Ik wil je alle geluk toewensen in je nieuwe huis in jullie geliefde Amsterdam.
Het programma van het KWF heb ik teruggekeken via uitzending gemist en het raakte me, hoewel ik door mijn vrijwilligerswerk in een hospice veel te maken heb met mensen die kanker hebben en waarvoor geen behandeling meer mogenlijk is en de laatste dagen/weken /maanden bij ons verblijven waar ze met veel liefde respect en zorg omringt worden, wendt het nooit. Ik heb me dan ook aangemeld als donateur bij het KWF.

Hans veel succes met de verhuizing, alhoewel ik vermoed dat het ook wel moeilijk voor je zal zijn om het huis, waar je samen met Benny gelachen en gehuild hebt, te gaan verlaten. Knuffel voor Loesje. Is alles goed met haar?

Truus

Dag Truus,

Zelf heb ik het idee dat het afscheid me niet zo zwaar zal vallen om ons huis te verlaten, want sinds Benny's dood is het huis niet meer wat het ooit was. Sfeer in huis wordt bepaald door de mensen die er wonen en niet door allerlei materiële zaken......... Met Loesje gaat het uitstekend. Ik verheug me om binnenkort met haar over de Amsterdamse grachten te wandelen!!

H@ns

van: Tilly Dijkman op: 15-11-2010

Hallo Hans,

Wat fijn dat je een huis gevonden hebt in Amsterdam en dan nog wel nabij de Westertoren. Mijn opa zong het lied 'Aan de voet van die ouwe Wester' altijd op verjaardagen als hij een borreltje teveel op had. Hij werd dan ook vaak emotioneel van dat lied. Heel fijn dat je ons nog steeds op de hoogte houdt van alles, dat waardeer ik heel erg in je! Benny zal boven met liefde op je huisje kijken.Je zegt Adieu tegen Soesterberg en begint een nieuw leven in het bruisende Amsterdam,
Iedere dag moet ik nog altijd aan Benny denken. We zijn zoveel kwijtgeraakt en al die fijne avonden in het heater, daar kon ik weer dagen op teren, maar ik ben blij met al z'n muziek, want dat is voor mij heel wat waard!!!
Hans, ik wens je heel veel woonplezier en een lieve groet van

Tilly Dijkman

Dag Tilly.

Zit momenteel in Soesterberg tussen de verhuisdozen en verheug me onwijs op mijn nieuwe home. Fijn dat je nog steeds geniet van Benny's onsterfelijke teksten en stemgeluid. Ik ga het wel redden in Amsterdam!

H@ns 

van: Nardy Jansen op: 12-11-2010

Dag lieve Hans,

Wat fijn dat je een huis hebt gevonden in Amsterdam, ik hoop dat je daar met veel geluk en liefde zult wonen, ik gun je alle geluk en je lieve Benny zit toch wel bij jou en bij ons heel diep in ons hart.
Het ga je goed Hans!!!

Liefs van Nardy Jansen

van: Hans van de Kerkhof op: 12-11-2010

Beste Hans,
Vol bewondering heb ik woensdagavond naar het progamma Sta op tegen kanker gekeken. Vanaf dat moment liet het mij niet meer los, ik dacht moet iets in Helmond gaan organiseren om de aandacht te te trekken voor het KWF kankerbestijding. In Helmond hebben wij ieder jaar het kasteelvansinterklaas.nl van 24 november tot 4 december, een gigantisch spektakel waar duizenden mensen op afkomen en dat wil ik aangrijpen om nieuwe donateurs te krijgen.Ik heb Hans van Breukelen benaderd om er iets groots van te maken.Ook dacht ik aan jou toen je in beeld was.Waarom roepen we niet alle fans van BENNY NEYMAN op om lid te worden voor 5 euro per maand of éénmalig een bedrag te storten op giro 26000. We weten toch met zijn allen wat het is om een dierbare te verliezen.
Ik doe dan ook een oproep aan iedereen om deze aktie te steunen en bedenk ook iets ludieks in uw stad of dorp of straat om het KWF te steunen.GA ervoor en reageer massaal op interactief!!
Lieve mensen, Doe Mee en steun het KWF Kankerbestrijding tel: 0800 1160.

Met vriendelijke groet,
Hans van de Kerkhof

Beste Hans,

Een mooi initiatief van je!! Hopelijk krijg je veel respons.........

H@ns

van: Marcel op: 08-11-2010

Hallo Hans en allemaal,
Voor mij is de muziek van Benny heel belangrijk in mijn leven. Vanaf m'n 13e luister ik naar z'n mooie warme stem, z'n prachtige teksten voorzien van wonderbaarlijk mooie muziek. Benny zong recht m'n hart binnen, doordat ik veel narigheid heb meegemaakt zocht ik troost in de muziek van Benny. In veel liedjes kan ik mezelf herkennen. Vanaf m'n 19e ben ik naar Benny's concerten gegaan en heb geen jaar overgeslagen tot aan z'n allerlaatste concert in Eindhoven. Benny heeft me geïnspireerd en ben zelf ook gedichten gaan schrijven. Nog altijd mis ik de mooie theaterconcerten. Z'n muziek blijf ik koesteren en luisteren. Ook de concerten blijf ik koesteren.
Groetjes Marcel

van: Lia op: 08-11-2010


Ook ik heb Jan Smit het liedje van Benny horen zingen. Hij deed het best goed, maar er gaat toch niks boven Benny's stem!!! Ik miste echt de warmte van zijn stem!!! En natuurlijk ga ik woensdag kijken naar het programma. Heel veel woonplezier in je nieuwe huis.
Hoop dat het snel een thuis voor je zal zijn, al zal het zeker weer wennen zijn.
Groetjes,Lia

van: Astrid van Goor op: 08-11-2010

Lieve Hans,

Fijn om weer iets van je te horen, ik moet zeggen dat ik je gemist hebt. Maar ik begrijp dat je er nu niet veel tijd voor hebt. Je hebt een bewogen tijd achter de rug. Je huis in Soesterberg verkocht waar je toch veel lief en leed met Benny gedeeld hebt. En nu alleen een nieuw huis op één van de mooiste plekjes in Amsterdam gekocht. Dat roept toch veel emoties op, maar ik weet zeker dat Benny over je schouder meekijkt. Natuurlijk blijf ik regelmatig een stukje op interactief plaatsen, jij bent net als Benny heel dierbaar voor me geworden.  En ik ga zeker a.s. woensdag kijken naar Sta op voor kanker.
Hans veel sterkte toegewenst de komende tijd en hoop snel weer iets van je te horen. Vorige week erg genoten van de Evergreen Top 1000 op radio Nostalgia met twee nummers van onze Benny erin!!
Liefs, Astrid

van: Marie-José v/d Oetelaar op: 01-11-2010

Beste Hans, op hyves-tv heb ik 't nummer Durf te zijn wie je werkelijk bent geplaatst. Heb lang naar dit nummer gezocht op internet en nu toch gevonden. Het blijkt dat ik hiermee een geweldige troef heb om jong en oud te bereiken. Want het is niet altijd mogelijk om je mening in woorden uit te drukken op communicatiemiddelen zoals hyves, facebook en dergelijke. De tekst blijkt actueel te zijn en enorm aan te spreken. Heb leuke reaktie's gekregen. En het is natuurlijk fijn dat het oeuvre van Benny op allerlei manieren voortleeft.

Het ga je goed en veel groeten van Marie-José van den Oetelaar uit Schijndel.

Dag Marie-José

van: frieda vanslembrouck op: 30-10-2010

Benny je bent nog niet vergeten. Met Allerheiligen en Allerzielen stonden we weer even stil. Al twee jaar van ons heen, maar met mij vele fans denken we aan jou!
Rust zacht. Er wordt  nog veel naar je geluisterd!!

Frieda x

van: jakobwagteveld op: 21-10-2010

Hoi Hans,

Wat fijn om te lezen dat je langzaam weer aan een nieuwe horizon aan het werken bent.
Elke dag draai ik nog wel muziek van Benny of hoor ik zijn teksten. Ze geven me kracht, op mooie en minder mooie momenten dat is erg fijn. Zijn erfenis is nog springlevend!
Regelmatig bezoek ik concerten en dan blijkt maar weer hoe groot de impact is van Benny. Zo was ik afgelopen weekend bij het concert van Christoff, hij zong ook een Benny medley die op veel bijval mocht rekenen. Hartverwarmend!

Tot slot zou ik graag in contact komen met andere fans van Benny; hiervoor ben ik te bereiken via; jongict@hotmail.com

Groetjes

van: Mireije op: 19-10-2010

Zat afgelopen zondag "Jan Smit, de zomer voorbij te kijken" en daarin zong Jan het nummer Waarom fluister ik je naam nog. Vond het toch mooi om te horen dat een van mijn andere favoriete artiesten een nummer zong van mijn all-time favorite Benny Neyman. Het deed me meer dan ik van te voren had gedacht.

Mireije

van: Mike op: 16-10-2010


Hoi Hans,

Beste wensen van Mike uit Duitsland. Het is leuk om te lezen dat je het goed maakt. In mijn geval is helaas niets ten goede veranderd. Mijn vader is nog steeds niet beter, dat maakt me erg bang. Ik ben altijd alleen, luister vaak Benny, die geeft me enige troost.........

Alle goede wensen
Mike

van: Herman Schilder op: 10-10-2010

Ook ik heb me maar eens aangemeld. Ik zing al sinds de 80-er jaren Soundmix show van Henny Huisman bijna alle liedjes, dus ook de minder bekende, maar zeer mooie van Benny. Omdat anderen en ik een gelijkenis horen in mijn stem.

Groet Herman

van: Truus op: 09-10-2010

Hallo fans,

Op radio 5 Nostalgia wordt in de week van 1 t/m 5 november de evergreen top1000 uitgezonden en het zou natuurlijk geweldig zijn als Benny daar weer met meerdere liedjes instaat. Dus ik zou zeggen STEMMEN allemaal, dit kan tot en met 21 oktober.
Groetjes, Truus

van: Indika Bokma op: 08-10-2010

Hallo, ik ben Indika Bokma en ik ben al vanaf m'n achtste jaar een groot fan van Benny Neyman.
Ik was echt hopeloos verliefd op zijn muziek en eerlijk gezegd óók op hem. Ik ben nu 27 jaar en ik kan je zeggen, ondanks dat ie er niet meer is dat ik altijd van hem zal blijven houden. Het nummer Droom van Benny vind en blijf ik het mooiste vinden. en het Spaghettilied vind ik de leukste!!
Het zieligste nummer is en blijft dan toch wel weer Sorry. Dat doet hij echt met zoveel passie en eigenlijk met alle liedjes is dat zo. Benny, jij bent mijn levensgenietende man van het leven geweest, maar je bent ook bij mij als ik ooit heenga, dan is het nummer Droom zeker van de partij!!

xxxxxxxIndikaxxxxxxx

van: Raoul Klooken op: 01-10-2010

Hoi Hans, Fijn dat je het huis verkocht hebt!

Hier een concert ervaring van mij. Het laatste concert dat ik van Benny bezocht heb was met de Onverwacht toer in Doetinchem. Een poosje voor het concert had Benny stemproblemem. Het was nog maar de vraag of het door kon gaan. Maar daar was dan de grote dag. We reden die avond naar het theater en de lampen branden. Het was een grote opluchting! Het ging door.Toen we binnen kwamen hoorden we Benny op de achtergrond. Hij was aan het oefenen! Om acht uur begon het en we hebben genoten. Wel een raar idee dat dit het laatse concert was dat ik zou zien. Na afloop toen nog de cd Onverwacht gekocht. Is dit concert ook opgenomem? Of nog andere concerten. Ik heb een live dvd. Fijn dat deze site er is en om af en toe iets van je te horen.

P.S. De twee dvd's van de Adieu box zijn heel mooi. Ik kijk er nog met regelmaat naar!

Groet Raoul.

van: Marco op: 27-09-2010

Beste Hans,

In de 15 jaar dat ik de theaterconcerten van Benny heb bezocht zijn er een aantal die mij altijd zijn bijgebleven. Ik schreef vorig jaar in dit interactieve gedeelte al een stukje over het onvergetelijke concert in Koninklijk Theater Carré in 1997.
Een ander voorbeeld was een optreden in het Orpheus theater in Apeldoorn. Het moet begin 1999 geweest zijn toen Neyman daar optrad in het kader van zijn Crème de la Crème tournee en daar het eerste exemplaar van de gelijknamige cd uitgereikt kreeg door Conny Vandenbos. Groot was mijn verrassing toen ze samen een Nederlandse versie uitvoerden van het prachtige nummer 'Plus Bleu Que Tes Yeux', een nummer dat in 1997 verscheen als virtueel duet van Charles Aznavour met Edith Piaf. Iets dat Neyman in 2003 ook zou doen, maar dan met het nummer Zolang je bij me bent samen met de toen reeds overleden Conny Vandenbos.
Na dit concert in Apeldoorn heb ik helaas die Nederlandse versie van 'Plus Bleu...' nooit meer gehoord. Bestaat er überhaupt een opname van dat duet ? (Ik meen destijds in één of ander programma wel ooit een fragment van dit optreden op tv te hebben gezien.)

Het album Crème de la Crème heb ik onlangs weer eens uit de kast gehaald en het staat ook elf jaar na dato nog steeds als een huis. In Engeland zouden ze zeggen 'All killer, no filler'. Oftewel, allemaal sterke nummers en geen opvullers. En zo is het.

Met vriendelijke groet,
Marco

van: Wilma op: 27-09-2010

Hallo Hans,

Wat ben ik blij voor je dat je het huis hebt kunnen verkopen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je om verder te gaan een andere woning nodig hebt zonder alle tastbare herinneringen aan Benny en alle dierbare herinneringen die draag je altijd bij je in je hart.
Na het overlijden van mijn echtgenoot jaren geleden kwam in de zomer de cd OP EEN MOOIE ZOMERMORGEN uit en toen ik die voor het eerst hoorde had ik het gevoel dat ook voor mij de zon weer een beetje ging schijnen.
Ik hoop dat ook voor jou die zon weer gaat schijnen als je op een morgen de gordijnen opendoet want dat heb je verdiend. Jij bent voor Benny ook altijd een steun en toeverlaat geweest heb ik begrepen en daarom verdien jij het ook om weer het geluk te vinden.

Lieve groetjes  van Wilma

van: Truus op: 25-09-2010

Dag Hans,

Ben blij om weer wat van je te horen, het was zolang stil op de site. Maar na het lezen van je bericht is het duidelijk dat je wel wat anders aan je hoofd had.
Het gevoel wat Tiily neerzet geldt eigenlijk ook voor mij. maar evenzo hoop ik dat je een huis vindt waar je weer gelukkig kunt zijn. We weten allemaal dat je Benny met je meedraagt in je hart en dat zal blijven waar je ook naar toe gaat, hij zal altijd bij je zijn!!
Ik zou graag het column willen lezen van Ronnie Tober, maar helaas krijg ik deze niet geopend, ligt dat aan mij, of is er ergens iets fout gegaan?

Groetjes en knuffel voor Loesje van
Truus

Truus, ik zal het met de webmaster opnemen!

H@ns

van: brenda op: 24-09-2010

Hallo Hans,

Fijn om weer een nieuw berichtje op de site van je te lezen. En natuurlijk ook heel fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Het is je zo gegund!!!
Ook heel positief nieuws is, dat je je huis verkocht hebt en je kunt gaan richten op een nieuwe toekomst. Nu maar hopen dat je snel een nieuw mooi huisje voor jezelf hebt gevonden. Maar dat zal wel lukken, denk ik.
Verder vond ik het ook heel leuk om het stuk van Ronnie Tober op de website te lezen. Zo kun je als lezer ook ervaren hoe andere mensen Benny blijven herinneren.

Lieve groetjes,
Brenda

van: Astrid van Goor op: 23-09-2010

Dag Hans,

Wat fijn dat je je huis nu verkocht hebt en nu helemaal klaar bent voor een nieuwe start.
Ik hoop dat je snel het huis van je dromen vindt en daar weer gelukkig wordt.
Alvast veel sterkte toegewenst met de verhuizing.
Laten we vooral al onze mooie herinneringen aan Benny blijven delen op deze site. Ik weet zeker dat hij nog voortleeft in ieders hart.

Liefs, Astrid

van: Tilly op: 22-09-2010

Hoi die hans, wat fijn dat je je huis hebt kunnen verkopen, alhoewel ik het toch heel vreemd vind. Ik heb jullie huis nog nooit gezien maar wel van gehoord dat het zo mooi moet zijn.Ik hoop dat je een fijn huis terugkrijgt Hans. Benny is voor mij onvergetelijk, hij zit nog steeds helemaal in mijn hart!
Ik draai hem heel veel. Ik weet niet hoe het komt maar hij is de enige die ik draai, als ik zijn stem al hoor word ik al blij en soms weemoedig met bepaalde liedjes. Soms kan ik ook wel denken: "Wat heb je ons aangedaan Benny om ons zo vroeg te verlaten", maar je hoort niet anders om je heen.
Hans, ik hoop dat het verder goed met je gaat en we hopen nog steeds op iets nieuws van Benny van zijn laatste concert.

Liefs van Tilly

van: Annette op: 22-09-2010

Lieve Hans,

Ik ben heel erg blij voor je dat je je kunt richten op een nieuwe toekomst en ik wens je daarbij van harte heel veel geluk!
Wat fijn, die bijdrage van Ronnie Tober, het zal je goed doen om die vrienden om je heen te weten.
En inderdaad, laten we deze site vooral blijven vullen met fijne herinneringen die we hebben beleefd met Benny. Er is zoveel........ het is goed om het te delen.

Liefs, Annette

van: Astrid van Goor op: 01-09-2010

Hallo Hans,

Deze site is alweer een jaar interactief, ik vind het fijn dat we wat kunnen schrijven als we daar behoefte aan hebben.
Ik hoop dat het nog een tijdje zo blijft.
Mensen, blijf allemaal op Benny stemmen op www.persoonvanhetjaar, dat heeft hij verdient.

Liefs, Astrid

van: Astrid van Goor op: 21-07-2010

Hallo Hans,

Ode aan Maastricht zong Benny 5 jaar geleden op het Vrijthof bij André Rieu. Ik was er het weekend weer bij en moest heel erg denken aan het moment dat Benny daar stond te zingen, het was toch wel heel erg bijzonder!!! Benny, ik mis je nog steeds heel erg. Gelukkig konden we vorige week de hele week naar hem luisteren op radio 5. Het was geweldig!!!

Liefs, Astrid

van: Annette op: 19-07-2010

Gelukkig dat het klopte dat Benny weekartiest was bij Radio 5 Nostalgia. Deze zender draait hem regelmatig. Voor het programma van Jan Steeman van 10.00 - 12.00 uur kunnen verzoekplaten aangevraagd worden. Toen hij een keer Femme aux yeux clairs van Michel Sardou draaide (een artiest voor wie Benny bewondering had), heb ik gevraagd eens de Nederlandstalige versie van Benny te draaien, nl. Foto van mam en dat is toen gedraaid. Radio 5 is ook op de AM te ontvangen (in auto en misschien voor degenen in Limburg?) op 747 AM.

Annette

van: Truus op: 17-07-2010

Dag Hans,

Fijn dat Benny weer artiest van de week was op radio 5 Nostalgia, heb ervan genoten, zeker van de achtergrond informatie die er soms bij verteld werd.
Jammer is wel dat radio 5 niet overal te ontvangen is in en rondom Maastricht.
Lieve fans, wil jullie vragen om er nog eens aan te denken om op Benny te stemmen op de pagina Persoon van het jaar, hij begint akelig terug te zakken en dat heeft hij zeker niet verdient.
Ben er van overtuigt dat Benny voortleeft in ons hart, maar dat mogen we toch ook laten zien zeker!

Hans, fijne zomer toegewenst en een knuffel voor Loesje.
Groetjes Truus

van: Betsie Kasander op: 16-07-2010

Kippenvel deze week op radio 5.
Frans en Betsie Kasander Koudekerke.

van: Geesje van der Bent op: 12-07-2010

Wat ben ik blij met de muziek van Benny, zeker nu m'n man Leen in het ziekenhuis ligt. Nu nog bijna 4 weken plat en dan hopen dat de ruggenvervel heel is en dat hij weer op de been geholpen kan worden. We denken vaak aan één regeltje:  Dat huilen heeft geen zin. Kom op, omhoog die kin en zo komen we er door met de kinderen. Vaak klinkt wel ergens een lied van Benny, die ik nog heel erg mis.........
Groetjes, Geesje van der Bent

van: Annette op: 08-07-2010

Voor degenen die niet regelmatig naar Radio 5 Nostalgia luisteren: ik hoorde vandaag dat Benny volgende week weer de hele week weekartiest is. Ik hoop dat het klopt, want in februari was hij ook al weekartiest en dat is nog niet zo lang geleden. Overigens zijn z'n  liedjes regelmatig op deze zender te horen!

Annette

Dag Annette,

Het klopte inderdaad. Het heeft me goed gedaan dat er weer een hele week aandacht was voor Benny's tijdloze levenswerk!!

H@ns

van: Raoul Klooken op: 26-06-2010

Hallo, In het voorjaar naar Turkije geweest. Toen ik daar 's-avonds op het balkon van mijn hotelkamer zat heb ik heel vaak naar het album Onverwacht geluisterd. Ik heb alles van Benny gelukkig! Maar Onverwacht is wel heel goed! Vooral het nummer Buenos Aires.
Het valt me op dat het nummer muzikaal heel erg goed in elkaar zit!
Vooral als je in een andere omgeving zit, merk je dat de sfeer van het nummer uitermate goed is!
Dat laat ook weer zien hoe een groot artiest Benny was. Misschien het nummer op single uit brengen, dan krijgt het nog meer aandacht!

Groeten van Raoul Klooken

van: Astrid van Goor op: 23-06-2010

Hallo Hans,

Net terug van vakantie kijk ik of er nog nieuwe berichtjes zijn. Ik ben verbijsterd als ik het bericht van Hans de Vries Lentsch lees. Hoe kun je zoiets nou schrijven. Het is gewoon schaamteloos. Ik kan me voorstellen dat je hier geen antwoord op hebt, want hier zijn geen woorden voor.

Liefs Astrid

 

van: Truus op: 19-06-2010

Dag Hans,

Ook ik was en ben nog steeds verbijsterd na het lezen van het bericht van Hans de Vries Lentsch, hij is duidelijk de weg kwijt. Ik kan me indenken dat zo'n bericht erg pijnlijk en kwetsend voor je moet zijn. Zou zeggen, probeer het te vergeten.
Groetjes, knuffel voor Loesje,
Truus

van: Brenda op: 18-06-2010

Hallo Hans,

Even een reactie op het bericht van Hans de Vries Lentsch. Je vroeg jezelf af wat je daarop moet zeggen.........  Nou, volgens mij valt er weinig op te zeggen. Het enige wat ik voel na het lezen van dit berichtje is verdriet en pijn.
Is het bericht van iemand die het nieuws niet bijhoudt of misschien een misplaatste grap? Ik weet in ieder geval niet wat ik er van moet denken.
Het heeft mij persoonlijk heel diep geraakt. Ik wilde je dit bij deze toch even laten weten.
Heel veel liefs, Brenda

 

van: Nardy Jansen op: 17-06-2010

Dag Hans,
Ik heb het idee dat die Hans de Vries Lentsch niet meer van deze tijd is, wat een kansloze man, ik mag hopen dat hij nooit een dierbare verliezen moet, trek je er niks van aan. Er zijn zoveel mensen die het wel goed met je voor hebben.

Liefs, Nardy Jansen

van: Magda op: 16-06-2010

Nou, die Hans de Vries Lentsch heeft de site wel erg goed bestudeerd zeg, zulke berichten moet je maar naast je neer leggen Hans. Ik was er niet de 9de juni, maar heb wel aan je gedacht en in de Ardennen in een mooie kerk een kaarsje voor je gebrand. Ik wens je een fijne zomer toe!
Groetjes,  Magda

van: Hans de Vries Lentsch op: 14-06-2010

Ik, Hans de Vries Lentsch, heb Benny leren kennen in Maastricht bij de La Ferme. Ik studeerde in die tijd aan de Katholieke Hogere Hotelschool te Limmel. Later heb ik Benny nog weleens ontmoet bij Chez Manfred, de Amstel Taveerne en de Pul. Het liedje Vrijgezel draaiden we altijd tijdens de Tentamenweken tijdens algehele gang-studie-pauze. Ik heb goede herrinneringen aan Benny. Ik zie hem de laatste tijd niet meer helaas.

Liefs en groetjes aan Benny.

Hans de VL


Tja, wat moet ik hier nu op zeggen,.........?

H@ns

 

van: Tilly Dijkman op: 11-06-2010

Lieve Hans,

Fijn dat je weer een berichtje hebt gegeven naar aanleiding van Benny's  verjaardag.
Kan mij voorstellen dat je gewoon alleen wilt zijn, er gaat dan zoveel door je heen.
Ook ik heb de hele dag aan Benny gedacht ja begrijpen doe ik het nog steeds niet omdat het allemaal te vlug ging met onze Benny, maar vergeten zal ik hem nooit. Elke dag is er wel een moment dat ik aan hem denk en van zijn muziek kan genieten, alhoewel ik dat niet elke dag kan, er zijn momenten dat ik er behoefte aan heb maar soms kan ik het ook niet aan om zijn muziek te beluisteren. Het is elke dag anders.
Hans, nogmaals sterkte met alles en ik hoop dat we heel gauw nog iets nieuws kunnen horen van Benny van zijn laatste concert,.

Lieve groet, Tilly

van: Coby Engelman op: 10-06-2010

Even nog een mooie gedachten aan toevoegen,
LOSLATEN IS NIET VERGETEN,
MAAR LIEFDEVOL HERDENKEN.
Coby

van: Coby Engelman op: 10-06-2010

Hallo Hans,
Zo is Benny's geboortedag weer voorbij gegaan, het blijven moeilijke data, onze gedachten blijven elke keer weer daarbij stil staan, dan draaien we maar een extra dvd of cd. Hopend dat je ook deze dag weer doorgekomen bent, je weet dat er vele mensen bij  jou blijven stilstaan en bij de mooie muziek van Benny.
Veel groetjes, Coby

van: Nieke op: 09-06-2010

Dag Hans, Heel veel sterkte vandaag. Toen ik vanmorgen wakker werd, heb ik Benny in gedachten een gelukkige verjaardag gewenst. Kan nog elke dag janken dat hij er niet meer is. Het ga je goed.

Nieke

van: Carla op: 09-06-2010

Nooit geweten dat deze site bestond. Toen Benny was overleden was het voor mij inderdaad of de wereld even stil stond, nou niet even....., best wel lang eigenlijk. Ik ben nu 45 jaar en ging al vanaf toen ik begin 20 was of zo naar zijn concerten. Ruim daarvoor hoorde ik een liedje van hem en dat vond ik wel mooi. Later hoorde ik nog iets en toen kocht ik zijn l.p. die ik grijs draaide. Ik vertelde bijna tegen niemand dat ik hem goed vond. Dat was ook niet normaal vonden mijn leeftijdgenoten toen. Maar ik vond dat niet belangrijk want die muziek hoorde inmiddels bij mij, die teksten, dat gaat veel dieper dan een liedje. Toen ik zestien was werd er bij mij botkanker ontdekt. Daar ben ik goed doorheen gekomen. Maar intussen draaide ik nog steeds Benny en meer in die periode. Als er iets uit kwam dan kocht ik het zonder er eerst naar te luisteren want ik vond het toch mooi, dat wist ik. Ik vond het heerlijke muziek om naar te luisteren, werd er rustig van, ook vrolijk en soms ook verdrietig maar dat gaf niet. Het is muziek met veel emotie. Toen op een gegeven moment , ik was begin twintig denk ik, kwam er een optreden van hem, gewoon bij een modeshow of zo en daar ben ik naar toe gegaan. En sindsdien ging ik regelmatig naar concerten en het theater. Vooral Eindhoven was sowieso vaste prik elk jaar. Zo heb ik ook Wil ontmoet en ben ik ook lid geworden van de telefooncircel. Wil nog bedankt voor al die mooie plaatsen die je voor ons had gereserveerd al die jaren. Daar heb ik je nooit meer voor kunnen bedanken. Ik wist niet dat deze site er was, bij deze. Toen Benny dus stierf ben ik ook afscheid gaan nemen. Dat was heel mooi dat die gelegenheid er was, dat heeft mij en heel veel fans goed gedaan denk ik. Daarna werd het dus stil...Geen concerten meer. Het laatste jaar draai ik pas weer platen en kan ik terug kijken op een hele mooie concerttijd. Ik heb Benny wel niet persoonlijk gekend, maar toch valt er iets weg. En veel mensen die dat gevoel niet hadden bij Benny's liedjes zullen nooit begrijpen dat dit voor fans ook een rouwproces is dat ze doormaken. Vriendelijke groetjes Carla.

van: Geesje van der Bent op: 09-06-2010

Hallo Hans,
Heel veel sterkte vandaag. In gedachten zijn we bij je. Straks gaat de kaars aan, eerst de honden er uit.
Had je een kaart gestuurd, maar die kwam terug met het bericht dat het adres niet meer klopte.
Groetjes, Geesje van der Bent

Dag Geesje, Mijn gewijzigde postadres staat onder ACTUEEL!!! H@ns

van: Nardy Jansen op: 09-06-2010

Lieve Hans, Onze gedachten zijn vandaag weer bij je. Een moeilijke dag met toch zoveel mooie herinneringen,
Blijf deze herinneringen koesteren en laat Benny voortleven in je hart !!
Een warme groet: Nardy Jansen

van: frieda vanslembrouck op: 08-06-2010

Dag Hans, 'n beetje laat, maar toch sterkte bij de geboortedag van Benny. Verleden week nog aan gedacht, maar vergeten doe ik hem niet. Ook een goede zomer gewenst ! Groetjes, Frieda

van: Astrid van Goor op: 01-06-2010

Hallo Hans,

Ik vond het erg leuk om de Engelse site
over Benny te lezen en het portret van hem vond ik heel mooi.
Ik wil je vast veel sterkte wensen voor de
geboorte dag van Benny die er weer aan
komt want ik ga een paar weekjes naar
de Griekse eilanden.
Daar zal ik een kaarsje voor hem branden op 9 juni.
Veel liefs en een fijne zomer toegewenst, Astrid

van: Mireille op: 27-05-2010

Hallo,

Door de drukte van mijn studie zag ik vorige week pas de oproep van de gezochte cd's/lp's/singles etc. Toen ik die oproep zag begon het bij mij weer meteen te kriebelen en weet daardoor dat ik de juiste keuze heb gemaakt met mijn studie. Ik wil uiteindelijk iets met beeld- en geluidarchivering doen en ook zoekopdrachten vind ik leuk (helemaal als het om muziek gaat). Dus je begrijpt hoe leuk ik het vind om zo'n vraag te zien. Ik moet er nog een weekje tegenaan de dan ben ik - mits ik geen hertentamens heb - klaar met mijn eerste jaar van mijn opleiding. Dan kan ik vanaf volgend jaar echt mijn droom achterna en ik hoop in de toekomst ook ooit iets van Benny in een archief of database te mogen archieveren en opzoeken.
Mireille

Dag Mireille,

Heel veel succes met je studie en ga vooral Je dromen achterna!!

H@ns

van: Lotje op: 26-05-2010

Lieve Hans,

Ik heb een vraag over de Benny Neyman tulpen. Zijn die nog ergens verkrijgbaar en zo ja waar?
Ik kan me namelijk nog een aflevering met Catherine Keijl heugen waarin ze Benny zijn eigen tulpen gaf.
En als echte fan moet je die natuurlijk ook een keer in huis hebben staan.
Als iemand me hier een antwoord op kan geven heel graag .
Liefs Lotje

Dag Lotje,

Daar kan ik je een antwoord op geven. In 1992 heb ik - toen nog voorzitster van de Telefooncirkel - gezorgd dat er een tulp naar Benny Neyman werd vernoemd, die officieël is gecertificeerd. Vanaf die tijd gaven we Benny in het voorjaar regelmatig een bos Benny Neyman tulpen bij een concert. Ook konden de Telefooncirkelleden in het najaar deze bollen bestellen. De laatste jaren werd deze bijzonder mooie, grote en rode tulp speciaal gekweekt voor de export naar Amerika. Daar zijn ze gek van dit Hollandse product! Helaas kunnen we er niet mee kan komen.

Willy Janssen 

 

 

van: jeannette op: 19-05-2010

Hallo Hans,

Super dat jullie er zo mee bezig zijn en de nieuwe foto van Benny is ook helemaal geweldig!!
Ik heb wel een cd voor je die je zocht. Het beste van Benny. Maar hoe stuur ik dat op?

Veel liefs, Jeannette

Dag Jeannette,

Fijn dat je iets hebt ter aanvulling van het archief. Onder het laatste bericht ACTUEEL staat mijn postadres. Bij voorbaat dank!!

H@ns

van: frieda vanslembrouck op: 17-05-2010

Hallo Hans, Hartelijk dank voor wéér een prachtige foto van Benny. Helaas kan ik deze niet uitprinten. De anderen heb ik allemaal. Toch bedankt ! Lieve groet, Frieda 

 

van: tilly op: 16-05-2010

Blij weer een nieuwe foto te zien van onze Benny. Hans, ik waardeer het heel erg dat je dit allemaal doet voor ons! Er gaat geen dag voorbij dat ik aan hem denk en soms heb ik behoefte aan zijn muziek en dan weer heb ik er moeite mee. Het is allemaal zo dubbel, maar Benny's muziek zal altijd in mijn hoofd en hart blijven. Hij was voor mij echt de enige!!
Liefs van Tilly
 

van: Anita op: 11-05-2010

Hallo,
Ik heb me zojuist ingelogd voor de eerste maal, ik ben Anita, mijn inlognaam is Edan, dit komt doordat mijn man Eddy heet, zo noemen we ons samen.
Benny Neyman leeft bij mij zeker nog verder in mijn hart, ik geniet nog steeds van zijn liedjes. Onlangs is er mij iets overkomen, onze PC is gecrascht en daarmee ben ik ook het gedenkprentje van Benny kwijt, zou ik dit nog kunnen terugkrijgen? Hoe kan ik de adieu-box bestellen? Ik woon wel in België. Alvast veel dank voor het lezen.
Vele groetjes, Anita
P.S. Benny houdt ons samen!

Beste Anita,

Weet niet over welk gedenkprentje het gaat, want die zijn er nooit geweest. Waarschijnlijk bedoel je de rouwkaart. Deze is terug te vinden op het condoleanceregister via onze website. Tevens heb je de mogelijkheid de CD-box ADIEU te bestellen via www.bennyneyman.nl 

H@ns 

van: Astrid van Goor op: 07-05-2010

Hallo Hans,

Weer een mooie andere foto van Benny en een lief berichtje van Koos en Joke Alberts.
Zo blijft Benny voortleven in ons hart !!! Ik hoop dat je je archief compleet krijgt.

Liefs, Astrid

van: Nardy Jansen op: 06-05-2010

Dag lieve Hans,
Ik weet nog dat ik als taxichauffeuse voor jullie huis stond. Ik wilde weten waar Benny woonde en heb (niet netjes) wat foto's gemaakt. Jij kwam naar buiten en vroeg wat ik deed. Ik legde je uit dat ik een heel groot fan was en ook graag met Benny op de foto wilde. Helaas, Benny was er niet. Een paar maanden later had Benny een optreden in Veenendaal en daar hebben mijn zoon en ik gewacht tot Benny bij de auto kwam en zo mocht ik toch nog op de foto met Benny. Hijj vroeg: "Ben jij die taxichauffeuse?" Haha, je had hem goed geïnformeerd Hans. In Doetinchem heb ik hem weer gezien op 4 oktober 2007, niet wetend natuurlijk dat hij kort daarop ziek werd. Hij kwam even bij ons met de woorden: "Even mijn fans gedag zeggen". Altijd lief en gewoon gebleven, de laatste keer was in de Meervaart, daar trad hij op bij de hommage aan Conny Vandenbos. Wat mis ik deze schat toch, elke dag hoor ik hem nog, mijn man wordt er wel eens gek van, maar mij verveelt het nooit, ik zal zijn muziek altijd blijven draaien Lieve Hans, bedankt dat je alles rondom Benny zo levend houdt. Je bent een schat, het ga je goed!!! Een lieve groet van Nardy Jansen

van: Ingrid op: 04-05-2010

Lieve Hans,
Ik wil je van harte feliciteren met je verjaardag, alweer een verjaardag zonder Benny.
Maar ik hoop toch dat je met familie en vrienden een fijne dag hebt. Benny blijft altijd bij ons!
Veel liefs Ingrid

van: Bianca op: 27-04-2010

Ik ben Bianca, een nederbelg. 36 jaar ondertussen maar in mijn tienerjaren grote fan van Benny. Mijn ouders vloekten weleens, want overal wilde ik Benny volgen, dat was nochtans hun eigen fout, want het is door papa dat ik Benny's muziek leerde kennen, de lp van Het zwarte goud werd bij ons "grijs" gedraaid, en ik was verkocht. We schuimden alles in de buurt af: feesttenten, een discotheek, maar Benny was ook de eerste die mij liet genieten van een avondje in de schouwburg. Zo hemels, zo genieten.
En daarna wachten en wachten op een handtekening na afloop. Een babbeltje? Nee, daar was ik veel te verlegen voor. Daar droomde ik wel van maar het bleef bij dromen. Een stille genieter dus.
Ik herinnerde me nog dat ik een glas had gemaakt (zelf de tekst: Benny Neyman ingegraveerd), daar had ik dan twee zakdoekjes in gedaan. Ik wilde die afgeven, stond met knikkende knieën aan de kant van het podium, tot één van de vurige fans mij letterlijk het podium opduwde. Ik kon alleen nog maar gaan...... de daver op mijn lijf. Ik duwde het glas in Benny's handen en repte me van het podium. Toen begon het spektakel, bij het laatste nummer haalde hij de zakdoekjes er met veel show uit en zwaaide ermee naar de zaal.... Het was een onvergetelijke avond.

Ik herinnerner me een optreden in de Openluchtschouwburg in Valkenburg. Samen met Bonnie. Dat was een onvergetelijk optreden. Ik heb toen een heleboel mensen van de telefooncirkel leren kennen en zij namen mij mee backstage, het ging er daar zo gemoedelijk aan toe, ik keek mijn ogen uit en genoot met volle teugen. Er is ook nog een foto van ons allemaal en dan vooraan Benny met Bonnie op zijn rug. We waren allemaal uitgelaten, vrolijk en ontspannen. Dat was zo'n mooie dag.

Ondertussen ben ik nog geen grote babbelaar, maar iets minder verlegen en heb ik zo'n spijt nooit een fijn gesprek te hebben gehad met Benny. Nooit heb kunnen vertellen hoe hij mijn jeugd heeft gekleurd. Dat door het luisteren naar zijn teksten ik geïnspireerd werd om zelf teksten te schrijven. Hoe elk optreden van hem een feest voor mij was. En hoe ik stiekem droomde dat ik met hem zou trouwen.........
Nu heb ik toch het gevoel dat ik het een beetje heb kunnen vertellen.

Ik schreef een tijdje geleden een tekst nadat ik weer wat filmpjes op de site had gekeken:

Ik kan het nog steeds niet,
het lukt niet zonder tranen,
ik kon zo genieten van je stem,
het galmde door deuren en ramen.

Luidkeels of ingetogen,
zong ik met je mee,
maar nu doet je muziek me pijn,
het grijpt me naar de keel.

Ik hoop dat ik ooit weer kan genieten,
van je stem zo warm en zacht,
dat ik vrede heb met wat gebeurd is,
dan geef je mij weer kracht.

Hans,
Ik wil je zo bedanken, dat je alles rond Benny zo levend houdt. We genieten ervan. Je bent een mooi mens!

Warme groet,
Bianca

van: jw1982 op: 19-04-2010

Dag,

Laatst was ik bij het concert van Willeke Alberti, prachtige tekst van Benny plotseling....allemaal theater. Heerlijk om even weer meegenomen worden, live in de wereld van Benny. Willeke zingt de tekst met geweldig veel gevoel en doet de woorden van Benny alle eer toe..... 

Beste JW,

Het concert van Willeke was inderdaad prachtig! Zij vertolkte - het door Benny speciaal voor haar geschreven lied uit 1989 -Niemand mag iets aan me merken, precies zoals hij het bedoeld had! 

H@ns

van: Lotje op: 14-04-2010

Lieve Hans,

Ik heb al vaker een berichtje geplaatst,  maar dit wilde ik je toch niet onthouden.
Al mijn kinderen zijn groot gebracht met de muziek van Benny. Ook zijn ze, toen ik zwanger was, wel eens mee genomen in mijn buik naar Benny, behalve mijn dochtertje van bijna een jaar oud. Zij heeft nooit een concert mogen meemaken in mijn buik.
Nu heb ik aan het voeteneind van mijn bed een grote poster van Benny hangen en elke keer als ik mijn dochtertje Benthe in bed leg sta ik even bij Benny stil en zeg ik tegen haar: "Mooie man hè", maar eigenlijk altijd zonder enige reactie TOT vorige week. Ik bracht ze naar bed stond stil bij Benny en zei:  "Mooie man hè".  Benthe zette ineens haar mooiste lach op en lachte Benny toe en nota bene ze zwaaide nog naar hem ook. Dat was zoals Benny het wel eens zegt een Wonderbaarlijk Magisch, maar ook heel mooi moment. Ja, mijn dochter wordt ook een Benny-fan, geloof me. Zo moeder, zo dochter!

Dikke kus, Lotje

 

Beste Lotje,

Wat een goede opvoeding geef jij je kinderen!

H@ns

van: Astrid van Goor op: 10-04-2010

Hallo Hans,

Dan is het toch eindelijk lente na deze barre winter. Ik zit op het bankje in de tuin koffie te drinken. De vogels vliegen af en aan, opeens zit er een eendenpaar in mijn kleine vijver, ze hebben het naar hun zin. Ik ga naar binnen, ik heb de Live-cd van Benny op staan en hij zingt Of ik je terug zal zien. Was dat maar waar. Ik mis de concerten heel erg. Het was altijd zo gezellig, het was net als thuiskomen. Benny bedankt voor de ruim 32 jaar dat ik nu naar je muziek luister. En ik zal het altijd blijven doen tot ik je terug zal zien ooit hier of daar.........

Astrid
Op welke cd staat het lied Azzurro?

Beste Astrid,

Bedankt voor je regelmatig, lieve berichtjes!  Azzurro staat op het verzamelalbum HOLLANDS GLORIE (2001 Roadrunner Arcade Music 22 201472 en kwam eerder uit in 1997 als de B-kant van de CD-single: 2003478 Mooi zijn alle vrouwen/Azzurro.

H@ns

van: Frieda Vanslembrouck op: 02-04-2010

Hallo Hans, ik tik gauw een berichtje en voel me in de zevende hemel. Het is vandaag Goede Vrijdag en deze morgen was het koud. Vlug de verwarming wat aangezet, dan beginnen met strijken en een cdeetje van Benny opgezet. Dan kwam het liedje Azzurro en ineens scheen het zonnetje en ik werd er helemaal happy van! Ik  heb het zeker vier keer gespeeld en staan dansen op het ritme. Ze voorspellen niet veel goeds met het weer, maar mijn dag kan niet meer stuk. Hoe dat kan dat je door een liedje en een zonnetje een heel ander mens wordt .Dank U Benny voor zulke liedjes. We hebben het soms nodig. Hans, voor U prettige Paasdagen gewenst van Frieda 

van: Paul en Joannes op: 24-03-2010

Beste Hans,

Pas nu kan ik het opbrengen om een tekstje te plaatsen...
Het is nog steeds raar om te moeten vaststellen dat Benny er niet meer is, maar hij leeft verder door zijn liedjes en in ons hart!
Mijn partner en ik gingen ieder jaar naar Benny's concert en het was een rit van België naar Eindhoven, maar het was altijd de moeite waard!
Mijn partner en ik wenssen jou het allerbeste toe en we hopen van harte dat je deze website verder blijft open houden.
Hartelijke groetjes vanwege Paul en Joannes uit Brakel (België)

van: Ans op: 24-03-2010

Hallo Hans en allemaal,
Ik ben (was) een groot fan van Benny. Er ging geen dag voorbij of ik had een CD van hem opstaan. Zijn dood kwam voor mij zo onverwacht, dat ik daar nog steeds niet goed mee kan omgaan. Ik vind het nog steeds moeilijk om muziek van hem op te zetten.
Vanavond had ik weer eens de moed samengeraapt om de site van Benny te bezoeken. Ik werd gegrepen door het interview met Toasted over Tijd -Twijfel -Toekomst, waarin Benny heel open en soms ook twijfelend of niet wetend antwoord geeft op de vragen die hem worden gesteld. Ik vind het onvoorstelbaar dat hij daar heeft gezeten, met heel veel pijn en werkelijk niet wetend wat de toekomst zou brengen en dan zo je antwoord geven. Ik raakte er zeer door ontroerd.
En dat bracht me eigenlijk bij het begin terug. Ik vond Benny wel leuk met Vrijgezel en Ik weet niet hoe., maar de definitieve doorbraak kwam ook voor mij met Waarom fluister ik je naam nog. Een getrouwde man was geïnteresseerd in mij en ik had m'n eerste vriendje, ik was net achttien. Ik was ook zeer gecharmeerd van die getrouwde man, hij kon onwijs goed zoenen en dat kon m'n vriendje helemaal niet. Toen toch voor m'n vriendje gekozen en de getrouwde man vaarwel gezegd. Maar Waarom fluister ik jouw naam nog heeft heel lang door m'n hoofd gespeeld. Dat is dus ook mijn meest memorabele liedje! Mijn meest mooie liedjes zijn: Dat moet toch gaan, Lotje en Ode aan Maastricht.

Liefs, Ans

Beste Ans,

De Tijd heeft geleerd, dat je Twijfel van toen, jouw Toekomst heeft bepaald.........!

H@ns

van: Ria op: 23-03-2010

Beste Hans,
Af en toe kom ik gewoon even kijken op de site. Je hebt altijd mensen in je leven die je in je hart blijft dragen, ook al heb je die mensen persoonlijk niet echt goed gekend. Voor mij was Benny heel belangrijk aan het begin van mijn carrière.
Ik denk dat ik 19 was toen ik hem voor het eerst live aan het werk hoorde en wat me van die avond in het theater is bijgebleven, was dat je een speld kon horen vallen, omdat de mensen helemaal meeleefden met de prachtige teksten en geen woord wilden missen.
Toen ik een jaar later ongeveer als journaliste mijn kans waagde, was het vechten om een plekje te vinden tussen de Vlaamse freelancers. Ik had toen een paar namen hoog op mijn verlanglijstje staan voor een interview en Benny stond met stip genoteerd.
''Gaat me als beginneling toch nooit lukken,'' vertrouwde ik een vriend toe. ''Wacht maar af,'' was het antwoord en een paar dagen later kreeg ik telefoon van Valère Pieraerts. Ik mocht naar de Flairavond om er met Benny Neyman te spreken. Stress en geluk gingen door me heen. Gelukkig had ik een ervaren fotograaf bij me die erin slaagde om ons bij de Flairavond binnen te loodsen, ook al mochten we daar als concurrenten eigenlijk niet komen.Tussen de kledingrekken in de backstage heb ik toen mijn eerste interview met Benny Neyman gehad. Ik vermoed niet dat hij daar erg door gecharmeerd is geraakt, want ik denk dat mijn vragen wel heel cliché waren en vooral heel stuntelig :) Op mij heeft het een blijvende indruk gemaakt, want mede door dit artikel was ik gelanceerd. De foto met sigaret die mijn fotograaf maakte, die vond Benny wél heel mooi. Had ik toch nog wat indruk gemaakt hihi.

Later kwamen we elkaar nog regelmatig tegen als jullie bijvoorbeeld achter de schermen met jullie hond rond wandelden, dan maakte ik altijd een kort praatje, want thuis had ik ook een spaniel en dan heb je snel iets gevonden om over te kletsen hé.
In elk geval: ik ben Benny blijven volgen en Waarom fluister ik je naam nog is een nummer dat me nog elke keer kippenvel geeft.

Veel liefs, Ria Maes

van: Magda op: 17-03-2010

Hoi Hans, de vraag om wat te vertellen wil ik graag aangrijpen. Benny was in het Zeeuwse Terneuzen een welgeziene gast. Als hij hier moest optreden, dan zorgden mijn vriendin en ik altijd dat we theaterkaarten hadden. Het allermooiste was nog wel, dat er in het oude theater bij ons een huiskamer was waar we gezellig na afloop met Benny wat konden drinken. Op een avond - de zus van mijn vriendin was net overleden - hebben we een brief van mijn vriendin aan Benny overhandigd, waarin te lezen stond hoe haar zus Benny bewonderde. Het liedje Waarom fluister ik jou naam nog is tijdens haar begrafenis gedraaid, maar wat ik het allermooiste liedje vond was 't Wordt tijd dat je leeft. Heel veel liefs van Magda.

van: siteadmin op: 07-03-2010

Lieve Hans,
Op 24 oktober 1980 overleed mijn Hans, het laatste liedje wat hij meezong was geloof ik bij Top-pop Je hoeft mij niet te zeggen hoe ik leven moet. Tien minuten later was hij dood.Vanaf die dag was ik fan, mijn dochter was toen negen jaar oud, nu inmiddels 39 jaar, maar zal nooit, maar dan ook nooit vergeten toen zij voor haar rijbewijs op moest en dat er een liedje van Benny kwam. Ik heb ervoor gebeden "Hans laat ons Jolanda slagen". Ik zat te wachten met het zweet in m'n handen, toen kwam jouw Benny op de radio met Waarom fluister ik jou naam nog en ze was geslaagd! Niet alleen ik, maar velen zullen nog troost vinden bij jouw Benny.
Jij bent voor Benny een topper geweest, jullie waren maatjes en dat gaat nooit over dat zit in je hart. Word weer gelukkig, hij zou niet anders willen. Bij deze alle liefs en dat het je goed mag gaan.
Annemieke.

van: Mike op: 06-03-2010

Beste Hans,

Ik voel me nog steeds net zo triest - zelfs na twee jaar - als de dag dat Benny is overleden. Hij gaf me zoveel troost met zijn liedjes, zijn teksten en zijn warme, sypathieke stem. Ik heb altijd al pech in het leven gehad en Benny was voor mij als een goede vriend in nood wanneer ik zijn liedjes hoorde. Het is gewoon ondenkbaar, dat alles zo snel is gegaan, terwijl hij nog zoveel plannen had. Nu mijn vader zo ernstig ziek is, krijgt hij chemotherapie. Mijn moeder leed ook aan kanker zeven jaar geleden. Ik heb zelf een stofwisselingsziekte, ik ben altijd alleen en heb geen vrienden. Ik vertaal deze tekst uit het Duits met een Google vertaler, aangezien mijn Nederlands niet zo goed is. Ik heb alle Nederlandse liedjes van Benny, ging er zelfs voor  naar Groningen om alles te kopen. Weet je nog dat we eens gebeld hebben? Het laatste Duitse Interview met Benny in Oberhausen, 4 November 2007 heb ik opgenomen van Radio 700. Ik ben vast en zeker zijn grootste Duitse fan en heb op de Duitse Wikipedia pagina geschreven over Benny. Ik mis hem zo erg. Niemand ondersteunt me nu in mijn verdriet. Als je aardig bent voor anderen, wordt je alleen maar bespot, vooral als je ziek bent. Benny was in staat om zulke dingen te uiten in zijn teksten, zo mooi poëtisch. Hij was een geweldig persoon, waarom moest hij ons zo plotseling en onverwacht verlaten. Ik wilde hem zo graag een keer ontmoeten, maar dat is helaas nooit gebeurd en nu is het te laat. Beste Hans, zeer warme groeten uit Duitsland.
Mike

Dag Mike,

Wat een triest verhaal. Ik begrijp dat je met al deze ellende Benny erg mist. Benny kon - als geen ander - mensen raken met zijn teksten. Probeer daar kracht uit te putten, zodat je je leventje weer een beetje op de rails krijgt. Geloof me als ik je zeg dat het helpt, want ik spreek uit ervaring.........!!

H@ns

van: Tilly Dijkman op: 04-03-2010

Hallo Hans, wat fijn weer om een nieuwe foto van Benny te zien en ook dat je weer een nieuw stukje hebt geschreven, dat waarder ik heel erg in je. Ook vond ik het bijzonder dat je even in Den Haag langs kwam. Het doet ons heel goed bij de verwerking van het gemis van onze lieve Benny. Ik hoop dat je zo doorgaat Hans, want voor ons blijft Benny de allerbeste - met zijn prachtige liedjes - die wij nooit zullen vergeten.
Een lieve groet van Tilly en Jan Dijkman

 

van: Koen & Lydia op: 03-03-2010

Hans,

Ik heb al erg genoten van de berichtjes van de fans hier op de site van Benny en ben blij verrast dat er - heel wat fans – net als ik - Benny hebben leren kennen toen ze nog kind waren. Ik leerde hem kennen via mijn moeder. Samen zijn we fan van hem geworden en gebleven.
Eén favoriet liedje uitkiezen is moeilijk omdat ik driekwart van zijn repertoire echt goed vind, maar Dat moet toch gaan is voor mij toch het mooiste nummer, omdat tekst en melodie beiden zo sterk zijn en mooi in elkaar overvloeien. Tijdens de eerste tien jaar theaterconcerten begon hij er vaak het eerste of tweede deel van de show mee en dat was telkens prachtig! Wat ik ook een heel apart nummer vind, is Het Proces,  dat hij ook eens heeft vertolkt tijdens een theatertour. Ik was toen heel blij dat ik hem dat eens live heb zien vertolken. Van de meest recente cd’s bezorgt o.a. Verlore Jaore me écht kippenvel (Griekse muziek, prachtige tekst en in’t Mestreechs gezongen). Tijdens concerten genoot ik ook altijd met volle teugen van Vondelpark. Na een Crème de la crème-concert heb ik hem gevraagd of hij dat eens  wilde uitbrengen op cd, maar hij antwoordde toen dat hij het eigenlijk niet goed genoeg vond voor een cd-album en dat hij het destijds speciaal had geschreven om tijdens theaterconcerten te brengen. Ik was dan ook superblij toen hij het vijf jaar later toch uitbracht op het schitterende Bitter en Zoet -album. De prachtige gehandtekende foto die ik toen van hem kreeg, staat sindsdien bij ons in de woonkamer op de buffetkast.
Ik ben blij te lezen dat je alles van Benny aan het archiveren bent en dat je nog plannen hebt met al dat materiaal. Ik ben net als zovele fans ook vragende partij voor een cd-album met onuitgebracht materiaal en dvd’s met nog niet eerder uitgebracht beeldmateriaal (evt. Gentse Feesten en Rimpelrock, tv-optredens, ...). Het zou me ook erg plezieren mochten er in de loop der jaren nog een aantal cd’s worden uitgebracht met live-theateropnames van zijn mooiste nummers. Maar neem hier gerust de tijd voor zodat het inderdaad op Benny-waardige wijze kan worden uitgebracht. De luxe-Adieu-Box (met 2 dvd’s) was in ieder geval al prachtig en de site van Benny is super!
Een dikke pluim voor jou, voor alles wat je voor Benny en zijn fans doet.
Groetjes,
Koen van Lier uit Brecht (Vlaanderen)
 

van: Astrid van Goor op: 02-03-2010

Hallo Hans,

Wat leuk weer een andere foto van Benny!
Vind je het niet moeilijk om met Benny's levenswerk bezig te zijn, er komen natuurlijk weer veel herinneringen boven.

De vraag naar de favoriete liedjes vind ik best wel moeilijk, er is zoveel moois.De liedjes waar ik echt kippenvel van krijg zijn: Dat moet toch gaan , Alles wat telt,   Wonderbaartlijk magisch.
Verder moet ik als ik in Maastricht ben altijd aan Benny's Ode aan Maastricht denken. Ik hoor het hem dan zingen.
Het lied Een vader en z'n zoon roept herinneringen op aan mijn vader en schoonvader die kort na elkaar zijn overleden.
Nog wat liedjes die ik vaak draai zijn: 15 jaar, Zo ben jij,  Omdat je voortleeft in mijn hart , Kraters op de maan.

Liefs, Astrid

 

van: Martine op: 01-03-2010

Ik heb één liedje dat echt alles voor me betekent en dat is Het is voorbij . Ik heb mijn broer elf jaar geleden verloren en twee jaar geleden Benny. Twee mensen die héél speciaal en diep in mijn hart zitten,
Ook is na acht jaar mijn relatie afgesprongen door een andere vrouw, dus je kunt wel begrijpen dat het liedje Het is voobij zeer speciaal is, maar eigenlijk zijn alle liedjes voor mij een steun in mijn leven. Alle dagen beluister ik Benny's liedjes, ik mis hem zo.........

Martine

van: Mireille op: 28-02-2010

Hoi Hans,

Om antwoord te geven op je vraag welke nummers ik heb gebruikt als inspiratie voor mijn verslag. Het was een gids voor de toekomst die ik wilde maken. Als passend plaatje vond ik een mannetje die naar het einde van de regenboog kijkt. Toen moest ik denk aan het nummer Aan 't einde van de regenboog denken waarin gezongen wordt door Benny: Aan het einde van de regenboog daar zal geluk te vinden zijn. Dat vond ik een passende ondertitel. Het hele verslag heb ik vervolgens in kleuren van de regenboog gemaakt. En toen moest er nog een conclusie komen. Er zijn binnen mijn opleiding vijf afstudeerprofielen, waaruit ik er uiteindelijk één moet kiezen. In mijn conclusie moest ik naar voren laten komen hoe ik van plan was een keuze te maken. Voor mijn conclusie heb ik het nummer Tijd - twijfel - toekomst gebruikt. Ik was niet eens bezig met het verslag (ik was bezig met mijn konijn een schoon hok te geven) toen ineens die woorden in mijn hoofd zaten en ik bedacht hoe belangrijk deze woorden waren voor mijn conclusie. Want ik had en heb nog de tijd om te kiezen en ik heb twijfel, maar misschien nog wel het belangrijkste is de toekomst en wat die ook mogen brengen, het belangrijkste is (terugverwijzing naar de ondertitel) geluk te vinden in de toekomst. Op de achterkant van mijn verlag heb ik symbolisch een klavertje 4 geplaatst dat staat voor geluk. Dit was mijn manier om een creatief verslag te maken.

Groetjes,
Mireille

van: Natascha op: 28-02-2010

Beste Hans,

Ooit eens een vraag aan Benny gesteld via: Vraag maar Raak. Ik was blij en verrast dat mijn vraag werd geselecteerd en beantwoord. Het stukje heb ik natuurlijk altijd bewaard. Ik weet niet of je het wil en kan plaatsen, maar wilde je het niet onthouden.
Dag Benny, mijn naam is Natascha en ik ben 31 jaar. Als kind al luisterde ik veel naar jouw muziek. Mijn moeder draaide dikwijls jouw bandjes in de auto. Leven van liefde kan ik mij nog goed herinneren. Evenals het feit dat ik niet altijd even goed de tekst wist. Althans, dat bleek later. Ik vind het mooi om te ervaren dat bijna ieder liedje een eigen plaats in mijn leven krijgt met geheel eigen herinneringen en daarbij behorende stemmingen. Ook liedjes waar ik aanvankelijk niet echt wat mee had kregen later toch betekenis. Ik vroeg me af of ook jij dat hebt of dat eerder het omgekeerde het geval is. Rest mij nog om je te bedanken (dat heb ik altijd nog eens willen doen). Ik ben heel erg blij met jou!

Dag Natascha, Ook ik ben erg blij dat mijn liedjes alsnog een mooi plaatsje in jouw leven hebben mogen vinden! Jouw vraag is of ik dat zelf ook heb ervaren en mijn antwoord is natuurlijk: Ja!!! Ik denk dat iedereen bepaalde muziek met zich mee draagt, die vaak onbewust, maar ook bewust wordt geassocieerd met belangrijke momenten in iemands leven. Alleen ben ik jouw moeder dankbaar, dat ze jou heeft laten kennismaken met MIJN muziek: Wat een goeie smaak had dat mens, zeg! (grapje). Leuk dat je positieve herinneringen aan mijn liedjes hebt overgehouden, het tegenovergestelde komt nl. ook voor.

van: brenda293 op: 25-02-2010

Hallo Hans en alle andere lezers van deze site,

De vraag van jou was om wat favoriete nummers van Benny kenbaar te maken.
Nou, ik vind dat best wel moeilijk om een keuze te maken uit de vele juweeltjes die Benny gemaakt heeft, maar er zijn er toch een paar liedjes die er voor mij echt uitspringen n.l. Een vader en z'n zoon (ook het stukje van Toon Hermans dat Benny als aanloop naar dit nummer voordroeg in het theater, roepen bij mij heel veel herinneringen op aan mijn overleden vader). Dan valt 't afscheid minder zwaar, Ik zal altijd om je blijven geven, Omdat je voortleeft in mijn hart, Wonderbaarlijk Magisch en Gouden Regen zijn voor mij toch wel allemaal nummers die heel speciaal zijn!

Ook vind ik het geweldig dat Benny deze week weekartiest van Radio 5 is. Een prachtig eerbetoon die hij meer dan waard is!!!!
Ik ben heel benieuwd naar de verdere reacties en wens eenieder alle goeds toe.

Heel veel liefs,
Brenda

van: Heidi op: 25-02-2010

Hoi Hans en fans,

Je vroeg ons een paar favoriete liedjes te geven van Benny. Nou, mijn absolute nr. 1 is:
Niemandsland (dit liedje verveeld me nooit), nr. 2 is Een vader en z'n zoon en nr. 3 is Dat moet toch gaan.
Tsja, ik hou toch meer van die rustige liedjes, terwijl ik zelf een 'spring in 't veld' ben.
Maar Benny heeft natuurlijk veel prachtige nummers gemaakt. Maar deze drie draai ik toch wel het meeste.

Allemaal de groetjes en tot een volgende keer!!
Heidi

 

van: Annette op: 23-02-2010

Luisterend naar de liedjes die deze week elk uur op radio 5 Nostalgia langskomen (niet alleen de hitsingles, maar ook de mooie luisterliedjes), zie ik de beelden van Benny zoals ik hem gekend heb op de podia van café's, disco's, feesttenten, modeshows en vooral in het theater weer voor me. Er zijn zoveel herinneringen! Ik maakte kennis met Benny's liedjes in 1974 (!), via de eerste LP Ik wilde als Orpheus zingen. Je kunt dus zeggen dat ik Benny gedurende zijn hele carrière heb gevolgd. Ik herinner me de radiouitzending van het songfestival in Oostende. De Nederlandse ploeg bestond uit Benny, the Tumbleweeds en zangeres Peggy. Verslag werd gedaan door Conny Vandenbosch. Benny zong daar De zeelui komen aan wal en een franstalig liedje. Benny won daar de persoonlijkheidsprijs. Een prijs die hij niet wilde aannemen omdat hij vond dat niet hij alleen, maar de hele ploeg goed had gepresteerd. Typisch Benny! In die tijd was Nederlandstalige muziek bepaald niet populair. Dus heel moeilijk voor Benny om bekendheid te krijgen via de media. Toch mocht hij het liedje Vincent zingen bij de opening van het Van Goghmuseum. In mijn fantasie  belandde in tipparade en eind jaren '70 zag ik de TV-uitzending waarin Benny uit handen van Wim Hogenkamp de TROS produktieprijs in ontvangst mocht nemen voor de LP Gouden Regen. Benny was juist herstellende van geelzucht. Wim Bovenkamp vond het grappig om Benny daarom met twee grote handschoenen tegemoet te treden. Maar de erkenning voor zijn talent was er! In die tijd was Benny ook regelmatig te gast in een radioprogramma van Jan Kok. Daar zong hij live liedjes van o.a. Louis Davids. Kleinkunst met een grote K!
Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dan wordt dit stukje te lang. Ik zal een andere keer nog wel weer wat herinneringen hier neerzetten.

Annette

van: Carla op: 23-02-2010

Beste Hans,

Alweer twee jaar voorbij. Alweer twee jaar dat wij samen hetzelfde mee moesten maken. Alweer twee jaar zonder onze liefste bezit. Elke avond brandt hier een kaarsje. Vergeten doe ik deze twee kanjers niet, ik mis ze nog elke dag.

Welk liedj? Vraag het me niet, want  elke noot is mij dierbaar. Benny is én blijft nummer één, daar komt niemand tussen.Laten wij niet vergeten dat alles wat Benny voor ons heeft achtergelaten een dierbaar bezit is en altijd goud zal blijven.
Wens je alle goeds en sterkte toe! Weet wat je voelt en wat het is.

Groetjes, Carla 

van: Mireille op: 22-02-2010

Beste Hans,

Wat fijn om te lezen dat al het werk van Benny gearchiveerd zal gaan worden en dat het dan altijd bewaard blijft. Ik kan me voorstellen dat het een hele klus is, omdat Benny zoveel mooie nummers heeft gezongen. Als Media, Informatie en Communicatie-student doet mij het in elk geval goed om te horen. Zelf koester ik ook nog steeds de wens om beeld & geluid-archivering te gaan doen. Maar ik zit pas in mijn eerste jaar, dus moet nog geduld hebben.
Wel is Benny een inspiratiebron voor mij. Ik moest een verslag maken van oriëntatie op beroepsdagen. En dat moest op een creatieve manier. In het begin totaal geen inspiratie, totdat ik bedacht dat Benny twee nummers had die ik als kapstok kon gebruiken voor mijn verslag. Waarschijnlijk zal het mijn studieloopbaanbegeleider, die mijn werk moest beoordelen, niets zeggen, maar ik vond het een mooie creatieve manier. Liedjes van Benny werken inspirerend!!

Mireille

Beste Mireille,

Nou maak je mij wel erg nieuwsgierig welke twee liedjes het zijn??

H@ns

van: Marijke vanTurnhout op: 20-02-2010

Lieve Hans,

Regelmatig luister ik naar de liedjes van Benny of kijk ik zijn DVD's.
Toen in1984 Waarom fluister ik je naam nog in de top stond, ben ik écht fan geworden van Benny. Ik kende al eerder zijn liedjes, maar dat nummer vond ik zó mooi! Half november heb ik een open hartoperatie ondergaan, waarbij ik vier bypasses heb gekregen. Er liggen een paar zware maanden achter me, maar ik ben nu weer redelijk opgeknapt. Ik heb veel naar de muziek van Benny geluisterd en sommige teksten deden me erg goed. Onderstaande nummers spreken me echt aan.

Laat maar lekker gaan
Leven
Op een mooie zomermorgen
’t Wordt tijd dat je leeft
Tijd – Twijfel – Toekomst

Ik besef dat ik veel geluk heb gehad na een geslaagde operatie en geniet nu nóg meer van kleine dingen.
Ik hoop dat ook jij weer een beetje kunt genieten van 't leven en wens je nog veel succes met al je plannen.
Veel liefs en hartelijke groeten,
Marijke van Turnhout

Beste Marijke,

Laat Benny's muziek een goede therapie voor je hart zijn!

H@ns

van: Hennita op: 17-02-2010

Heel fijn om een berichtje achter te kunnen laten en ook te lezen hoe Benny bij andere mensen nog steeds heel erg in gedachten is.
Ook voor mij blijft Benny de allergrootste!!
Ik ben sinds 1979 fan van hem en blijf dit voor altijd. Ik heb het geluk gehad dat ik hem een aantal jaren geleden op de radio bij Frits Spits telefonisch een aantal vragen heb mogen stellen in het programma onderdeel "De Wondertelefoon".  Ik was zenuwachtig maar zijn lieve rustige manier van praten met mij was zo ontzettend fijn!! De minidisc met de opname daarvan luister ik nog regelmatig.
Mijn favoriete nummers van hem zijn er natuurlijk veel maar Wonderbaarlijk magisch en De wilde Mustang en Hymne à la France zijn wel echt mijn favorieten. Zijn theaterconcerten waren voor mij iedere keer weer een feest en sloeg er niet eentje over.
Hans, dank je wel voor het zo goed instand houden van deze site en fijn dat je de fans daaraan laat meewerken.
Heel veel sterkte en natuurlijk heel veel succes met de activiteiten hier op deze site.
Liefs, Hennit@.

van: Lydia Verhaert op: 16-02-2010

Beste Hans,

Ik vind het aangrijpend hoe mooi en ontroerend je je belevenissen op de site van Benny beschrijft. Je doet de fans een enorm plezier met de diverse nieuwe rubrieken op de site (interactief, gastcolumnist, video’s, …).

Ik leerde Benny kennen toen mijn man in 1979 in het ziekenhuis lag (een heel eind rijden van ons thuis). Op weg daar naartoe luisterde ik naar Radio 2 (BRT). Plots hoorde ik een heel mooi liedje: Ik hield van jou, dat volledig van toepassing was op onze situatie en waardoor ik dus erg geraakt was. Omdat ik van die zanger nog nooit gehoord had, probeerde ik zijn naam te onthouden door aan Ellie Nieman te denken (die ik wel kende). Enkele weken later vond ik met mijn zoontje van zes in een platenzaak de LP ‘Beste van Neyman deel 1’, waarop dat liedje stond. Niet veel later zag ik een auto rijden, die op de achterruit reclame had hangen voor een tentoptreden van Benny in Gierle, waar ik samen met mijn man en zoontje ben naartoe gegaan. Mijn zoontje was ook weg van de mooie liedjes van Benny en werd sindsdien ook fan van hem. We gingen nog naar tentoptredens in Loenhout en Sint-Lenaarts en sinds 1987 gingen we elk jaar naar een theaterconcert van Benny. Steeds keken we uit naar zijn volgende concert of nieuwste plaat. Vaak namen we dan een dag vrijaf, reden ’s middags al naar de plaats van het optreden om er in de namiddag wat te winkelen en dan nog te eten alvorens naar het theater te gaan. Het zijn voor ons heel mooie herinneringen, maar we missen dit heel erg. Zijn ziekte en overlijden hebben ons meer geraakt dan we ooit hadden kunnen vermoeden. We zijn erg dankbaar dat je de fans de kans hebt gegeven om afscheid van hem te nemen. Dat was erg aangrijpend. We hebben veel bewondering voor alles wat je voor Benny hebt gedaan en nog steeds doet. Doe zo voort en hou je goed!

Groetjes van
Lydia Verhaert (Brecht, Vlaanderen)

van: Lia op: 16-02-2010

Hallo, Ik wilde eventjes melden, dat op de site van www.zeelandnet.nl, een video  - met het prachtige lied: Omdat je voortleeft in mijn hart -  uitgekozen is als de beste video van de week!!!!
Er zijn prachtige beelden bijgemaakt en de persoon heeft het erop gezet, omdat het wellicht iemand tot steun kan zijn.
Toch iets om trots op te zijn, dat juist een lied van Benny door iemand is uitgekozen!! Het is echte de moeite waard om het te bekijken!!
Het is sinds twee jaar, dat ik weer naar een lied van Benny kon luisteren. Deze keer gaf het me troost....... misschien door de mooie beelden erbij?
Groetjes, Lia

van: Ingeborg op: 15-02-2010

DE PIJN VERDWIJNT VAAK MET DE JAREN......, maar heb je 't van je afgeschoven, dan komt het allemaal weer boven.

In heel wat liedjes zit er een stuk waarheid, maar voor mij steekt Wonderbaarlijk Magisch er toch boven uit. Het beschrijft van a tot z de relatie van mij en Henk. Het moest een bezegeling worden met de openingsdans, maar het heeft jammer genoeg niet zo mogen zijn. Heeft Benny ooit geweten dat ik zou trouwen??
De mooiste herinneringen heb ik aan La Rose. De talrijke keren, dat ik toen een roosje ging geven en Benny een babbeltje met me maakte. Eén keer maakte hij het publiek zelfs wijs dat het afgesproken was.
Op mijn achttiende  ging ik ook één roosje geven. Tot mijn grote verbazing liet Benny het optreden stilleggen, liep naar de piano en kwam terug met achttien rozen.
De hele zaal zong happy birthday. Ik was in de zevende hemel. Een paar jaar terug stelde ik Henk voor aan Benny. Benny zei wel drie keer dat hij goed voor zijn kleine fan moest zorgen. Ik vond dat zo lief! Bij dat optreden gebruikte Benny een kinderstemmetje, ik zei hem dat ik niet geloofde dat het zijn stem was. Hij had veel plezier! Een paar weken later vertelde hij tijdens een optreden dat een fan een paar weken terug in Nederland was en niet geloofde dat hij het was met een knipoog. Ik zat te schudden in mijn zetel van het lachen.

Na twee jaar luister ik niet zoveel naar zijn muziek. Niet omdat ik geen fan meer ben, het doet gewoon teveel pijn...Benny zit in mijn hart en kan daar nooit meer uit. Met zijn woorden als er iets sterft in jou, dan sterft er iets in mij.

Ik wil mijn verhalen vertellen, maar heb jammer genoeg geen fans meer omdat te delen. Ingeborg

van: frieda vanslembrouck op: 09-02-2010

Dag Hans, ik hoop ook dat je de zondag goed bent doorgekomen. Ik heb een berichtje geplaatst, een kaarsje opgestoken en nog eens fragmenten gezien, zoals zijn interview bij Rimpelrock, dat hij zo genoten had en dat hij van ons Vlaanderen hield. Hij vroeg of wij ook een beetje van hem hielden. Ik heb gehuild en gedacht: "Ach jong, je moest eens weten.........", maar hij wist het, daar ben ik zeker van. Mijn favoriete liedje Hans is: Dat moet toch gaan. Ik  vind dat zó mooi en fijn vol liefde tussen een bij en een bloem. Doe zo voort Hans, je bent goed bezig.

Liefs, Frieda 

van: Marie-Jeanne op: 08-02-2010

Alweer twee jaar dat we Benny moeten missen. Vind het nog steeds moeilijk om naar Benny's liedjes te luisteren of zijn dvd's te bekijken. Ik kijk toch regelmatig naar deze site waar ik heel blij mee ben Hans dat je dit voortzet, zodat Benny toch nog in ons midden is. Heel veel sterkte deze dagen.
Marie-Jeanne

van: jeannette op: 08-02-2010

Hallo allemaal,

Wat was het gisteren moeilijk. Ik heb de dvd's een paar keer gekeken en kon het niet droog houden.
Maar daar zal ik niet de enige in zijn. Ja Hans, wat een moeilijke vraag om een favoriet nummer van Benny op te noemen. Ze hebben allemaal iets. Maar ik zal er een paar noemen die ik écht fantastisch vind:
JohnnyDe pijn verdwijnt vaak met de jaren, Samen zijn we rijk, Dichter bij jou, Gebroken glas, Alleen is maar alleen, Ik heb alles aan zien komen, Later is te laat, De weg naar huis, Gouden regen, Grijze muizen en Bijna requiem.
Ik zal er best een paar vergeten zijn te noemen maar deze nummers kwamen gelijk naar boven, maar zo zal ieder zijn/haar nummers hebben. Want de nummers van Benny raakten je altijd.

Veel liefs van mij, Jeannette

van: Geesje v/d Bent op: 08-02-2010

Lieve Hans, We hopen dat je gisteren omringd was met mensen die je dierbaar zijn. Thuis heb ik een kaars aangestoken voor Benny.
Een liedje wat ik erg mooi vind is Lotje, dat heb ik ook als ringtoon.
Waar ik veel aan denk is de handdruk, die ik kreeg als we in de Meervaart waren. Ik kon er net bij met m'n rolstoel. 
Ik mis de warmte van hem, maar als je goed luistert......... ja, dan hoor je het ook in zijn liedjes en kijk om je heen 
als het donker is, dan zie je een heldere ster en dan denk ik: DAT IS BENNY!!! 
Groetjes, Geesje v/d Bent 

van: willie dalmolen op: 08-02-2010

Dag Lieve Hans, familie en Wil.

In warme herinnering:
Een handdruk, een schouderklopje, een complimentje of een ander gebaar...Het zijn deze kleine dingen die het doen, waardoor de mens weer verder kan in 't leven en meer kan presteren. Het is toch zo'n kleine moeite als je dat vanuit je hart doet. Het kost geen energie, maar het geeft energie .De juiste wisselwerking, waardoor kleine dingen groots worden. Een stevige hand en een warme glimlach.
Liefs Willie Dalmolen.

van: Mike Muckenhaupt op: 07-02-2010

Beste Hans,

Ik ben nog steeds helemaal geschokt. Voor het tweede jaar verjaardag van het overlijden van Benny. Het is ongelooflijk. Geen enkele andere zanger heeft mij in mijn droevigste uur zó veel troost en moed gegeven, ben ik nog steeds een van de grootste Duitse fans. Benny begreep dat als geen ander met zijn gevoelige stem en mooie teksten, zelfs om zijn onderwerpen een beetje triest te glamoureus.

Ter gelegenheid van trieste dag vandaag, maakte ik een video van Gouden Regen en geupload naar YouTube. Ik hoop van harte dat het u bevalt.

http://www.youtube.com/watch?v=IWtW1Mb3PEw

Ganz liebe Grüße uit Duitsland
Mike Muckenhaupt, Otterndorf

van: Wilmabr49 op: 07-02-2010

Hallo Hans en alle fans,

Dank je wel voor je stukje van 5 februari Hans. Lees de website bijna dagelijks en draai nog steeds Benny's cd's. Als de radio het laat afweten doen we het zelf wel hè mensen! Ik kan het - en dat zul jij ook hebben Hans - niet geloven dat het alweer twee jaar geleden is. Tijd gaat snel, maar Benny's muziek en warme persoonlijkheid en alles wat hij was zal door mij nooit vergeten worden. Sterkte Hans!
Liefs, Wilma Ruijg, Zoetermeer

van: hennydekkers op: 07-02-2010

Nu alweer twee jjaar geleden. Ik heb lang verdriet gehad als ik een nummer van hem hoorde, maar nu vind ik weer de steun en kracht in zijn teksten.
Het eerste optreden waar ik bij was, was in het Karrewiel, een discotheek in de buurt van Middelburg (1979?), sindsdien onafgebroken fan.

Henny Dekkers

van: Lotje op: 07-02-2010

Lieve Hans

De tijd heelt alle wonden zeggen ze.........
Vandaag is onze Benny twee jaar uit ons midden, maar de wond is nog op lange na niet geheeld hoor. Elke keer als ik hem zie op beeld of zijn muziek hoor, rollen de tranen als vanzelf over m'n wangen, want God wat mis ik hem zeg !
Voor jou Hans is het natuurlijk nog veel erger je maatje, je vriend voor het leven, je soulmate te moeten missen.
Het is voor mij echt een dag met alleen maar tranen, dus ik wens jou Hans en natuurlijke alle fans vandaag heel veel sterkte.Ik weet zeker dat Benny nooit wordt vergeten !!!

Liefs, Lotje

van: Els op: 07-02-2010

Twee jaar geleden vandaag dat Benny is overleden. Ik wens iedereen en vooral Hans vandaag heel veel sterkte. Al vanaf het allereerste liedje - dat ik hoorde - ben ik fan van hem en dat is al heel lang. Bij zijn concerten stond ik altijd na afloop in de rij om een handtekening te krijgen op een foto, een lp of later een cd. Als ik hem dan wat vroeg of wat tegen hem zei over het concert reageerde hij daar altijd heel vriendelijk op. Hij kwam op mij altijd over als een warm en bijzonder vriendelijk mens. Ik zal hem nooit vergeten en blijf zijn muziek draaien. Soms is het nog moeilijk, maar prachtig blijft het.

Liefs, Els

van: Hanny Kluts op: 07-02-2010

Hallo,

Alweer twee jaar geleden, wat gaat de tijd toch snel!
Ik lees dat iedereen Benny's muziek veel draait, het vreemde is dat ik sinds het overlijden van mijn zusje - alweer ruim drie jaar geleden, mijn broer en Benny - de muziek niet meer gedraaid heb.........en dat terwijl het bijna 30 jaar mijn steun en toeverlaat was!

Lieve Hans, Pa van Barneveld en alle mensen dicht bij Benny, ik wens jullie vandaag heel veel sterkte!
Benny, blijft voor altijd bij mij. Waarom? Omdat je voortleeft in mijn hart!

Liefs,
Hanny en Wim Kluts

van: frieda vanslembrouck op: 07-02-2010

't Is liefde voor het leven

't Liefste leven dat je je maar wensen kan

Voorgoed en niet voor even

Omdat ons hele leven lang de vlam nog voor ons brandt


Rust maar lieve Benny en voor Hans veel sterkte vandaag!!

xx Frieda

van: hansvandekerkhof op: 07-02-2010

Lieve Benny,

Te lang heb je geleden

Te kort is het verleden

Het verdriet zullen we delen

Maar nooit zullen we jou vergeten

Benny,  Rust Zacht

Hans, veel sterkte! Adieu

Groet,

Hans van de Kerkhof

van: Corry Strijbosch op: 06-02-2010

Beste Hans,

Als antwoord op je schrijven van 5 februari zal ik je mijn eerste ervaring van een show van Benny weergeven, ik had al dikwijls de wens gehad naar zijn show te gaan, maar kon niemand vinden om mee te gaan en toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb één kaartje gekocht voor mezelf aan de buitenkant van rij vier in Tilburg.
Dat was de show Dichter bij jou en ik dacht: "Laat alles maar komen vanavond, want ik ga genieten van mijn favoriete zanger". Wat was ik verrast toen Benny het podium afkwam tijdens het liedje Ik wil een kus en bij mij stil bleef staan en voor mij op zijn hurken het liedje ging zingen en afwachtte tot hij die kus kreeg, dit vergeet ik mijn leven niet meer en later in de foyer bedankte hij dan nog voor de medewerking en gaf een foto met handtekening aan me. Ja, die avond heb ik hem leren kennen als een man met heel veel mensenkennis want hij had de gave dat hij aan gezichtsuitdrukkingen van zijn publiek kon zien wie er een opkikkertje nodig had en dat heb ik in de opvolgende shows in de jaren dikwijls ervaren ook bij mijn vrienden. Hijj was een lieve sociale man met een heel groot hart voor zijn fans, waar hij altijd tijd voor had en jij Hans hebt dan ook wel eens met Loesje even moeten wachten, zodat hij even voor ons tijd had. Zoals toen ik in Tilburg met mijn vriendin, die ook pas weduwe was,een gesprek met hem heb gehad waarop wij, mijn vriendin en ik maar ook Benny met tranen in onze ogen stonden en zo heeft hij haar weer aan het genieten gekregen nadien.
Ja, zijn teksten en aandacht voor anderen konden wonderen verrichten en daarom is een van mijn favoriete liedjes Handen van de CD Crème de la crème, want je handen spreken boekdelen. Luister maar eens goed naar deze tekst! BENNY bedankt voor zoveel moois.
Hans, ik wens je morgen heel veel sterkte en hier brandt een kaarsje, want hij heeft mij op vele moeilijke momenten in mijn leven lichtpuntjes gegeven zodat ik weer verder kon.

Liefs, Corry

van: tilly op: 06-02-2010

Beste Hans, wat heb je weer een mooi stukje geschreven. Daar ben ik heel erg blij mee, het lijkt wel of Benny dan nog dichterbij is.
Morgen zal ik een kaarsje branden en elke dag denk ik altijd aan zijn mooie liedjes. Het zal een moeilijke dag voor je worden maar Benny zal altijd nummer één blijven. Je vroeg of wij bepaalde nummers heel erg mooi vinden.

Nou op nummer 1 staat voor mij Mijn wereld stond stil
nummer 2  Ik hou van jou
nummer 3 Ik zal altijd om je blijven geven
nummer 4 Omdat je voortleeft in mijn hart
nummer 5 Rome
nummer 6 Adieu

Krijg kippenvel van deze liedjes.
Benny kon ze ook zó mooi zingen met een bepaalde stem die heel duidelijk en lief was.
Hans, veel sterkte voor morgen en ik zal aan je denken. Twee jaar waar zijn ze gebleven? Ik zie het nog allemaal voor me zoveel mensen op zijn crematie en al die prachtige bloemen. Het staat inderdaad op je netvlies, zoals je schrijft

Een lieve groet van Tilly Dijkman

van: Marie-José vd Oetelaar op: 06-02-2010

Beste Hans, de muziek van Benny blijft fantastisch mooi. Veel fijne en mooie momenten hebben we beleefd bij de optredens en concerten, waarvan het tv-optreden in Noordwijk: "Ode aan Benny" van ons - als vijf fans - in 1991 voor mij toch wel het hoogtepunt was. Een heel leuke belevenis. Momenteel staat iedereen stil bij die 7e februari. Op www.schrijvershoef.hyves.nl heb ik een gadget als eerbetoon geplaatst. Op www.schrijvershoef.web-log.nl zal ik binnenkort een blog met enkele foto's en tekst plaatsen van de ode in Noordwijk. Veel groetjes en voor morgen veel sterkte toegewenst van, Marie-José.

van: Truus op: 06-02-2010

Hallo Hans en iedereeen,

Ondanks dat ik nooit een concert of optreden gezien heb (helaas), heb ik toch een leuke anekdote om te vertellen; maandagavond 1 februari moest ik naar het Hospice, waar ik vrijwilligerswerk doe, omdat mijn dochter vond dat ik gezien de barre weersomstandigheden niet moest gaan, heb ik haar even uitgelegd dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is, er wordt op je gerekend, zegt ze: "Je hebt gelijk, heb je alles bij je, cd van Benny Neyman, je MP 3 speler met Benny Neyman?" Op mijn bevestiging zegt ze: "Nou dan komt het vast wel goed als je blijft vasthangen in het verkeer!"

En morgen ga ik een kaarsje aansteken bij Sterre de Zee in de eerste plaats voor Benny en Hans en verder voor iedereen die Benny zo mist.
Truus

van: CindyvandenEinde op: 06-02-2010

Beste Hans en fans van Benny,
Al bijna weer twee j
jaar geleden dat "onze" lieve Benny van ons is heengegaan. Maar onsterfelijk is hij nog steeds en dat zal hij ook altijd blijven.Ik wens jou Hans en al de fans van Benny heel veel sterkte. In mijn hart zal hij in ieder geval altijd blijven voortleven!! Bedankt!

van: Efy op: 05-02-2010

Hans, en alle bekenden,

Fan van het eerste uur, ja dat kun je wel zeggen. Vaak, zeker in het begin werd dat niet altijd begrepen. Toen ik ook nog een pop ging maken van Benny, zag je ze denken........, maar die heb ik met zoveel plezier gemaakt dat kan ik je niet vertellen. Elk trekje en vorm van zijn gezicht kan ik ondertussen dromen. Twee jaar geleden was ik op een beeldhouwcursus in Frankrijk en daar heb ik zonder foto of iets Benny gebeeldhouwd. Het is aardig gelukt al zeg ik het zelf, moet hem nog afmaken want het is uit hardsteen gehouwen en dat is verrekte hard mag ik wel zeggen en......... hij is levensgroot. Misschien zien jullie hem nog eens op de site. Ik heb ook nog een kleine pop die al jaren bijna af is, en die heeeeeel goed lijkt, maar die is nog niet geverfd en heeft nog geen haren. Moet ook nog een outfit maken.Wist ik maar wat hij zelf het mooiste vond uit zijn garderobe???  Als ik wat meer tijd krijg dan komt alles weer te voorschijn denk ik en maak ik hem zeker af want ik heb zelf geen pop van hem.
Benny's liedjes gaan nog steeds door merg en been, in de auto lekker hard en maar janken. Had ik nooit kunnen denken van mijzelf, maar het gaat vanzelf......... Ik geef me zo wel bloot trouwens, maar ja het kan me niks verdommen.
Allemaal de groetjes van mij en het allerbeste en zondag is het alweer twee jaar geleden, waar blijft de tijd. Hans vind jij het niet moeilijk om alles van iedereen te lezen of misschien is het ook wel een verwerking op zich.

Efy

Beste Efy,

Wat een mooi verhaal, ik kom hier zeker op terug. Je hoort snel van mij!

H@ns

van: Coby Engelman op: 05-02-2010

Hallo Hans,

Ja, weer twee jaar geleden. Waar blijft de tijd? Geniet zeker elke dag van Benny's muziek en blijf dat doen. Niemand had zo'n mooie stem en uitstraling als Benny, dus vergeten wordt hij nooit! Het nummer Omdat je voortleeft in mijn hart heeft al meerdere jaren een speciaal plekje bij mij. Vanaf het begin ging ik elk jaar naar een concert vanuit Zeeland in de omgeving van Rotterdam. Ik kijk elke dag wel even op de site en ben blij dat je daarmee doorgaat. Hopelijk voor heel lang.........Veel sterkte zondag met die moeilijke dag. Groetjes Coby

van: Astrid van Goor op: 05-02-2010

Lieve Benny,

Alweer twee jaar zonder jou, zonder je lieve warme stem, je altijd mooie en gezellige concerten.
Geen nieuwe liedjes meer en geen berichten meer in de bladen. Ik kan er nog steeds niet aan wennen.
De pijn zal wel verdwijnen met de jaren, maar ik zal je altijd blijven missen.

Hans ik wil je heel veel sterkte toewensen de komende dagen.
Maar met zulke lieve buren zal het wel lukken.Wat een mooi verhaal!!!

Liefs, Astrid

van: Brenda op: 04-02-2010

Hallo Hans en alle andere lezers van dit bericht,

Ik zou het een prachtig eerbetoon aan Benny vinden als er zondag a.s. heel veel mensen gaan stemmen op Benny op www.persoonvanhetjaar.nl, zodat hij juist op die dag de "persoon van de dag" wordt!

Lieve Hans, ik wens je zondag heel veel sterkte! Het is en blijft een dag vol herinneringen, zoals alle jaren die we hebben mogen genieten van Benny's mooie liedjes, concerten en optreden en alle gebeurtenissen daaromheen zullen altijd in mijn gedachten blijven.
Benny was, is en blijft voor mij een echte GIGANT!!!

Heel veel liefs,
Brenda


 

van: frieda vanslembrouck op: 02-02-2010

Hallo Hans en alle fans, zondag is Benny alweer twee jaar van ons weg. Veel sterkte Hans, mischien dat je het nu al wat positiever ziet en dat je op die dag al wat beter aan de aangename herrinneringen terug denkt.  Benny, we denken aan je! Frieda

van: hansvandekerkhof op: 02-02-2010

Beste Hans.

De tijd brengt me deze nacht terug naar Maastricht. Benny met Andre Rieu.
Ik was zo ontdaan door dit prachtige concert, maar het mooiste was natuurlijk: Ode aan Maastricht.
In een woord geweldig om daar bij te zij. Wat een onvergetelijke avond was dat!!

Hans ik heb nog eens nagedacht over,

TIJD, TWIJFEL, TOEKOMST

Tijd is: dat Benny 7 februari 2 jaar dood is.

Twijfel is: dat iedereen die hem heeft gekend, Benny nooit zal vergeten..........

Toekomst is: dat ik hoop dat alle mensen - die van Benny houden - aan hem denken op 7 februari.

TIJD


Ik mis je zo
Hallo met mij
Als ik naar liefde zoek
Ga niet weg van mij
Daar ga je dan
De waarheid zoek ik in je ogen
Slaap maar
Wonderkind
Wat ben ik zonder jou
Adieu

TWIJFEL

Bang in het donker
De Pessimist
Dichter bij jou
Gebroken glas
Grillen der natuur
Hoeveel geheimen kent een hart
Ik wil hier weg
Of ik je teug zal zien
Verbeter de wereld
Zolang de mensen, mensen zijn

TOEKOMST

De Optimist
Gun me nog wat tijd
Laat me huilen
Omdat je voortleeft in mijn hart
De pijn verdwijnt vaak met de jaren
In vuur en vlam
Waarom fluister ik je naam nog
Zolang je bij me bent
Op een mooie zomermorgen
Aan het einde van de regenboog

Verder wens ik alle fans en bekenden en vooral jou Hans een goed 2010 toe.

Met vriendelijke groet,
Hans van de Kerkhof.

van: raoulklooken op: 17-01-2010

Hallo, Ik ben vandaag terug gekomen van een paar dagen Rome. Het was geweldig! Toen we daar rond liepen, zongen we steeds het liedje Rome. Benny kon dat zo mooi bezingen! Maar ben jij daar ook met Benny geweest? Het moet haast wel anders kun je er niet zo mooi over zingen! Ik heb al eerder in Rome een bandje van het album Later is te laat aan een kennis in Rome gegeven.Hij verstond er niets van, maar vond het geweldig. Groeten Raoul.

Dag Raoul, Het is is precies zo gegaan als Benny het bezingt.  Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was voorjaar toen Benny zei: Laten we gaan, wij met z'n twee, zomaar spontaan, weg en gewoon weer verliefd zijn in het La dolce vita van Rome............. Voor ons toen, voor mij nu nog steeds een fabelachtig mooie, liefdevolle vakantieherinnering in de mooiste stad ter wereld!!!

H@ns

van: jasperwagteveld op: 13-01-2010

Hallo Allemaal,

Wens jullie een geweldig 2010!
Wat ik me nog afvroeg, in mijn beleving bestaan er nog gigantisch veel opnames van Benny, die nog nooit zijn uitgebracht. Gaat dit nog gebeuren?
Ook denk ik dat ik niet de enige ben die het geweldig zou vinden om recent beeldmatriaal van Benny op DVD te hebben. Zo weet ik dat Benny live is opgenomen op de Gentse feesten 2007. 

Beste Jasper,

Het is nog steeds mijn bedoeling om nooit uitgebracht werk van Benny op een geluidsdrager te zetten, maar op het ogenblik ontbreekt mij de tijd daarvoor, omdat ik nog steeds met tal van andere zaken bezig ben. Als het juiste moment daar is hoop ik dit te kunnen realiseren. Dezelfde boodschap geldt eigenlijk voor beeldmateriaal. Alles wat ik in deze doe, wil ik op Benny-waardige wijze! Dus aan jou en alle fans vraag ik: Gun me nog wat tijd.........

H@ns

  

van: assepoester op: 12-01-2010

Lieve Hans,
Ben blij dat het beter met je gaat. Kan nu volop muziek draaien van Benny, nog niet de dvd bekijken. Zeker nu het niet lekker loopt met mezelf, dan is het fijn om Benny te horen!
Groetjes, Geesje van der Bent

van: Astrid van Goor op: 08-01-2010

Hans, ook van mij een heel goed en gezond 2010 en dat al je dromen maar uit mogen komen.
Wat betreft Radio 2 ben ik het met je eens, ze draaien Benny niet of nauwelijks!!!
Vorig jaar op z'n sterfdag hebben ze Waarom fluister ik je naam nog gedraaid.
Dat is alweer bijna een jaar geleden, daarna heb ik hem niet meer gehoord.
Gelukkig ben ik niet afhankelijk van Radio 2 om naar Benny te luisteren.
Hans, ik wil je bedanken voor de mooie foto van Benny en verder hoop ik dat de cd  - met de voor ons onbekende nummers - dit jaar uitkomt.........????

Liefs, Astrid

 

Beste Astrid,

De foto's zal ik met regelmaat veranderen, nagelang het seizoen. Verder zal het nieuw uit te komen album nog wel even op zich laten wachten, omdat ik op dit moment er de tijd nog niet voor heb! Maar wat in het vat zit verzuurt niet, toch???

H@ns 

van: An Winden op: 06-01-2010

Hans, ik wens jou hierbij een goed en gezond 2010, ben ik in mijn vorige mail vergeten, sorry.
Ook vanmorgen hoorde ik op radio 5, Ode aan Maastricht, heerlijk om zo de dag te beginnen. Ik zal het niet elke dag melden, maar zo regelmatig hoor ik Benny op radio 5.
Groeten, An Winden

van: An Winden op: 05-01-2010

Beste Hans,
Radio 2 luister ik de laatste maanden niet meer naar, maar sinds november jl. luister ik de hele dag naar radio 5 Nostalgia, daar draaien ze mooie muziek, het woord zegt het al, nostalgisch en daar hoor ik regelmatig muziek van Benny. Afgelopen maandagmorgen om 08.00 uur hoorde ik Benny Lotje zingen. Beter kan de dag niet beginnen dacht ik. Vorige week hebben ze 2x een nummer van Benny gedraaid. Ik ben blij dat ik die zender ontdekt heb.
Hans, ik vind het fijn dat het met jou iets beter gaat. Met mij gaat het ook wat beter, gelukkig.
Ik wens je nog veel sterkte.
Groetjes, An Winden 

van: frieda vanslembrouck op: 05-01-2010

Hans, ook van mij de beste wensen voor 2010! Ja, bij ons op radio 2 is Benny regelmatig te horen in het zondagavondprogramma: Vragen staat vrij. Dat is een verzoekplatenprogramma en daar wordt Benny regelmatig gevraagd. Ik denk dat er in vlaanderen heel veel fans van hem zijn. Dat zal je vast en zeker veel deugd doen! Groetjes Frieda uit België.

van: Mireije op: 04-01-2010

Onder mijn vorige berichtje had Hans geschreven: "Laat Benny voortleven in je hart en put daaruit kracht!"
Nou dat doe ik dagelijks. Vanochtend nog kon ik er kracht uitputten. Ik moest naar mijn hertentamen waar ik tegenop zag. Omdat ik een lange reistijd heb naar mijn studieplaats, heb ik altijd een Ipod bij me met veel muziek.  Als ik kracht nodig heb of mijn gedachten wil verzetten, wil ik altijd maar één ding: Luisteren naar de, voor mij, rustgevende stem van Benny.

Mireije

 

van: Truus op: 04-01-2010

Dag Hans en alle fans,

Inderdaad bedroevend dat er zo weinig mensen gestemd hebben op Benny  voor de top 2000. Waarom fluister ik je naam nog op 553. Ik was behoorlijk teleurgesteld, maar ben wel opgebleven tot 02.30 uur om hem te horen. Hopelijk volgende top 2000 beter, het ligt tenslotte aan ons zelf, hoe meer mensen stemmen hoe meer kans dat Benny met meer liedjes en op een hogere VERDIENDE plaats in de top 2000 komt!

Groetjes, Truus

van: Tommy op: 03-01-2010

Hans,

Ik wil graag reageren op het berichtje van Jeanne uit België. Vrijgezel staat inderdaad op de 75ste plaats van de top 1000. Maar het mooiste moest toch nog komen. Ook Waarom fluister ik je naam nog haalde de lijst en wel op plaats 46. Twee liedjes in de top 100, heel mooi resultaat dus!

Het is duidelijk dat Benny ook in Vlaanderen nog steeds niet is vergeten. Daar mogen we blij en dankbaar voor zijn.
Ik wens alle fans van Benny een mooi en muzikaal 2010!

Groeten van Tommy uit België
 

van: Els Dekker op: 03-01-2010


Beste Hans,

Fijn te lezen dat het wat beter met je gaat! Ik wens je alle goeds toe voor een fijn, gelukkig en vooral gezond 2010!
Super dat je verder gaat met de site!

Liefs, Els

Beste Els,

Natuurlijk ga ik door met de site van Benny. Je had toch niet anders van mij verwacht??

H@ns

 

 

 

van: Sabine op: 03-01-2010

Lieve Hans, Beste Jeanne en alle andere fans,

Ik wil nog heel even terugkomen op de 1000 klassiekers van Radio2:
Niet alleen stond Benny op nr.75 met Vrijgezel, maar ook op nr.175 met Ik weet niet hoe en op nr.46 met Waarom fluister ik je naam nog. Vlaanderen is hem dus nog niet vergeten en terecht!
Beste wensen voor iedereen en voor jou Hans in het bijzonder.
Liefs, Sabine.

Beste Sabine,

Fijn om te lezen dat Vlaanderen, Benny in ere houdt, dat is hier in Nederland op Radioo 2 ver te zoeken............

H@ns

 

van: Reginneke op: 01-01-2010

Hallo vrienden,
't Is nu juist 24 uur gepasseerd en we zijn 1 januari 2010. De kinderen een gezond en gelukkkig nieuwjaar gewenst en zijn naar bed en het vuurwerk buiten hoor ik langzaam uitdoven, Guy en ik zijn alleen beneden en we zappen naar Paul de Leeuw op tv. Opnieuw gaan mijn gedachten naar Benny, die ging optreden in zijn show en zijn tournee die jullie niet hebben kunnen realiseren. Ik ga naar mijn computer en toon mijn tranen niet want na al die maanden is mijn verdriet nog even groot en kan ik het nog altijd niet vatten dat Benny er niet meer is. Nog altijd kijk ik dagelijks op de site of er nieuws is, of zoals die prachtige foto in de zetel! Of een verhaal of iets dat Benny heeft meegemaakt, dat iemand ons kan vertellen. Alle fans wens ik een gezond nieuw jaar toe en Hans ook voor jou: een liefdevol 2010 voor jouw familie en geliefden in je leven. Ik weet dat je nu Benny ontzettend hard mist, maar we moeten verder 2010......
Veel geluk!
Regine

van: Jeanne op: 31-12-2009

Dag Hans,
Wil ik jou eens blij maken? Ja, luister of lees.......
Bij ons op radio 2 heeft sinds donderdag 24 december jl. tot vanavond 6 uur de 1000 klassiekers plaats, allemaal liedjes van de jaren 50, 60 en 70, welke de toppers waren. Een prachtige muzikale week. Er werd ook 's nachts mee doorgegaan. In de nacht zonden ze de vorige dag terug uit, dus je kon bijna niets missen. Vandaag 31 december om 11.30 uur was de nummer 100 aan de beurt en nog altijd geen Benny Neyman. Mijn humeur werd er niet beter op, tot om 12.30 uur hoorde ik de omroeper zeggen: "Een nummer van de man die er is helaas niet meer is Vrijgezel van Benny Neyman op de 75ste plaats van de 1000". Prachtig vond ik dat.Hans. Dat moet jou toch eventjes gelukkig maken. Dat wilde ik je zeggen. Voor de komende dagen RUST EN VREDE.

 Jeanne uit België

van: tilly op: 29-12-2009

Lieve Hans,
Heel erg bedankt voor de mooie woorden die je voor de kerst schreef, ben blij dat het ietsje beter met je gaat .
Benny kan ik nu ook beter draaien dan in het begin, toen was het echt een tranendal, alhoewel ik dat op sommige momenten als ik Benny hoor nog wel heb. Met Ria van Loenen ging ik al jaren naar Benny's concerten en in 1995 zijn we lid geworden van de telefooncirkel.
Vaak gingen wij met z'n tweeën en dan gingen we speciaal naar een mooie bloemenzaak om voor Benny iets te kopen, wij waren dan ook al heel zenuwachtig want het moesten mooie bloemetjes zijn.
Ik had meestal een Biedemeyer-model en Ria liet ook wat moois maken en dan gingen wij trots de zaak uit. Dit alles missen wij nog steeds en als we elkaar aan de lijn hebben eindigt het altijd met onze Benny die wij nog steeds zó erg missen.
Hans, ik wens je verder een goed uiteinde en hoop dat het goed met je gaat hoewel je nog wel je verdrietige dagen zult hebben, maar we denken aan je hoor. Liefs en een goed 2010.
Tilly Dijkman

 

Dag Tilly,

Jullie bloemen waren altijd prachtig!

Wij hebben er van genoten!

H@ns

van: ingrid op: 27-12-2009

Lieve Hans en lieve mensen,
Ik zit hier met tranen in de ogen als ik al die reactie's lees. Mijn dochter heeft zojuist een account aangemaakt, snap er allemaal niet veel van, dus, dankjewel dochtertje, want dit doet goed zovele berichten van mensen te lezen die van Benny houden!
Ben fan van Benny vanaf: Ik weet niet hoe.  Ik heb het niet makkelijk gehad in het leven, maar door Benny's liedjes kom ik er elke keer weer door, want als ik zijn stem hoor voel ik me direct veel beter. Laatst was mijn cd-speler stuk, voelde me zo triest en stilletjes tot ik terug kon spelen, voelde me een stuk opgeluchter! Die vertrouwde stem doet zó goed elke dag!
Ik heb één concert van Benny bijgewoond hier in Antwerpen, dat was in 1994, was toen 33 jaar. fantastisch was het! Na afloop herinner ik me nog aan de tafel voor handtekeningen dat hij vroeg: "En mevrouw, U ook een handtekening?" Ik kon alleen maar knikken, zo verlegen!
Had toen een poster van hem gekocht, heb die thuis in mijn keuken boven de spoelbak gehangen en was zó opgewonden de dagen daarna, ik leek wel een puber!! Dit zijn zo'n mooie herinneringen uit het leven, maar wat mis ik Benny nu toch.
Hans, weet dat hij op je wacht, dat hij er nog altijd is, maar dat zal je al wel ondervonden hebben hé. Ik heb een dochtertje en een partner verloren, mis hen nog steeds na 22 en 13 jaar, maar ze wachten op mij, dat weet ik.Hou je vast aan de mooie herinneringen van de jaren die je met Benny hebt gehad, die maken je sterk het vol te houden! Wens je hiermede nog prettige feestdagen Hans en alle mensen hier op de site van onze liefste Benny!!!
Liefs van Ingrid uit Schoten xx

van: jeannette op: 24-12-2009

Lieve Hans en iedereen,

Ik wil jullie allemaal fijne feestdagen toewensen ook al zal dat niet voor iedereen even gemakkelijk zijn.
Veel liefs, Jeannette

van: eddy d'Hondt op: 23-12-2009

Beste Hans,
Beste wensen voor 2010.
Blij te lezen op de site dat het ondertussen weer iets beter met je gaat!
Vriendelijke groet,
Eddy d'Hondt

van: Astrid van Goor op: 22-12-2009

Hallo allemaal,
Net weer terug van een paar dagen Maastricht. Voor mijn werk ga ik zo'n zes keer per jaar die kant op. Probeerde altijd wel tijdens een concert van Benny daar te zijn. Zo ook bij het concert van André Rieu toen Benny daar optrad op het Vrijthof in 2005.
Je zag hem genieten toen hij zijn Ode aan Maastricht zong. En wij genoten allemaal mee, geweldig was dat! Ik zal het nooit vergeten. Helaas kan dat niet meer en daarom steek ik daar nu altijd een kaarsje aan voor Benny en ook voor Hans.
Dit jaar ben ik weer bij André Rieu geweest. Toen hij Heino aankondigde moest ik heel erg aan Benny denken toen hij daar opkwam en straalde van oor tot oor. Ik mis je kanjer.

Fijne feestdagen voor iedereen!
Astrid

van: ingeborg op: 21-12-2009

Vannacht wakker geworden van een enorme bons.........pas vanmorgen ontdekt wat het was.........De kader op de schouw met de eerste foto van Benny en mij (getekend door hem). In zijn val nam hij een kerstdecoratie en een beeldje van Garfield mee, dat in duizend stukken is gevallen, maar......... mijn dierbaarste herinnering aan Benny had geen schram........., dat stuk is gewoon onvervangbaar!!!

Ingeborg

van: Truus op: 21-12-2009


Dag Hans, een bijzonder mooi column van Bonnie en het was van Benny een zeer goede keuze om samen met haar verschillende liedjes te zingen. Zeker deze weken geniet ik van de kerst-cd van Benny, waarop hij samen met Bonnie het lied zingt In een donkere kerstnacht . Ik word er steeds opnieuw stil van. Er staan op de kerst-cd  en op de cd Genesis heel bijzondere teksten, die tot nadenken stemmen!
Ik wil iedereen een liefdevol en respectvol jaar 2010 toewensen!

Groeten Truus

van: frieda vanslembrouck op: 19-12-2009

Hallo, de column van Bonnie is zeer pakkend hoe ze alles beschrijft wat ze met Benny beleefde. Het is zó intens. Ik vind hun stemmen op de plaat Genesis in het liedje In een donkere kerstnacht heel passend......... en heel de wereld zong het halleluja overal  Het is fijn te kunnen zeggen: "Vrienden voor het leven en ook daarna". Lieve Hans voel je gesterkt met zulke vrienden. Chapeau Bonnie! Frieda

van: Mike op: 18-12-2009

Lieber Hans,

Nach wie vor höre ich die Lieder meines Lieblingssängers Benny. Ich habe auch alle Niederländischen CD's und LP's von Benny. Ich bin unendlich traurig, dass er uns so früh und plötzlich verlassen musste.

Hans, ik probeer nu een beetje in Nederlands te schrijven. Ik heb het laatste Duitse Interview van 4 november 2007 in Oberhausen opgenomen van de zender "Radio 700". Benny was zo optimistisch, had nog zoveel plannen. Ik ben nog altijd diep geschokt.
Sterkte !
Mike Muckenhaupt, Otterndorf, Duitsland

van: Retty op: 16-12-2009

Beste Hans en wie dit leest,
Op dit moment zitten mijn man en ik samen weer naar Benny te kijken op DVD, ik ben bezig met de laptop op schoot en schrijf dit berichtje, vind het namelijk nog steeds erg moeilijk om hem te zien, horen doe ik hem bijna dagelijks, maar zien is zo moeilijk. Mis hem nog zo erg, maar in ons hart blijft hij voor altijd bestaan.
Wens jou Hans en iedereen toch een heel fijne kerst en een goed 2010. Groetjes van Gerry en Wim

van: brenda op: 04-12-2009

Hallo Hans en alle lezers van deze site,

Ik vind het heel leuk en regelmatig ook erg ontroerend om alle verhalen te lezen hoe verschillende mensen Benny hebben leren kennen, zijn muziek en teksten zijn gaan waarderen en ook van hem zijn gaan en blijven houden.
Ik kijk regelmatig even op de site en lees dan steeds weer boeiende reacties.

Ikzelf maak ook veel dingen mee, die me toch elke dag wel even aan Benny doen denken.
Zoals een maand geleden stierf er een achternichtje van mijn vriend (2 jaar oud) aan de Mexicaanse griep en dan komt in één keer het liedje Meisje van Benny weer boven en dat ontroert mij intens en dan is Benny in mijn belevening er zeer nauw bij betrokken.

Verder als wij 1 keer per maand met ons koor een mis verzorgen in de kerk, is het steevast een gewoonte van ons geworden om dan een kaarsje bij het Maria altaar aan te steken ter nagedachtenis aan Benny en ook voor Hans, omdat ook hij altijd in onze gedachten is. we vaak aan hem denken en met hem meeleven.

Ik denk dat iedereen het verlies van Benny op zijn eigen manier een plaatsje probeert te geven en dat dat soms heel erg moeilijk is.

Lieve groetjes, Brenda van Bladel

Dag Brenda,

Wat lief van je!!

H@ns

van: Jeanne op: 30-11-2009Jeanne

Lieve mensen, kunnen jullie de radiostations hier in België niet eens aanporen om wat meer muziek van Benny te draaien??

Voor iedereen een kerstzoen en dank op voorhand van Jeannevan: Rudy op: 29-11-2009

Herinneringen aan Benny:

Ik heb de lp Samen zijn we rijk

Het nummer dat me vooral aansprak was het mooie 15 jaar, (oorspronkelijke versie "15 ans" van Claude-Michel Schönberg)
Ik kende de Franstalige versie die mooi is en meestal is het dan zo, dat je je vasthoudt qua smaak aan die (oorspronkelijke) versie omdat je die het eerst hebt leren kennen.
Bij Benny's vertolking was dat geenszins het geval en ik was direkt gepakt en onder de indruk van zijn mooie vertolking.

Schönberg zingt: "Les femmes pour moi c'était clair,
Mais les filles restaient un mystère"

Benny zegt dat zo: Ik wist al alles van l'amour, maar van het leven nog geen moer.
Het tovert een glimlach op mijn gezicht.

Zowel Benny als Claude-Michel beschrijven de puberteit als onervaren, verlegen, verliefdheden etc.
Verschil is dat Benny ook het uiterlijk beschrijft van die onervaren jongen:
'k Was als joch zo vaak verliefd
Maar bij de meisjes niet geliefd
Want ik was te mager en te lang
Ik zat vol met pukkels op m'n wang
Ik was verlegen en vaak bang

Zo'n puistig puber exemplaar........

Heerlijk die tekst en de melodie is natuurlijk schitterend, zeer mooi gezongen door zowel Benny als Claude-Michel.

Verder vertolkt Benny onderstaande woorden:

Que la nuit, le corps en émoi,
Elle rêvait de douce souffrance
Au cours d'un viol sans conséquence
Dont le coupable aurait la chance
D'avoir le sourire et la voix
D'un héros vu au cinéma

als volgt:

En op m'n kamer hing 't portret
Van Brigitte Bardot boven m'n bed
Ik streelde in m'n wildste droom
Haar naakte lichaam zonder schroom

'k Schrok wakker badend in het zweet
'k Lag dwars op bed, was half ontkleed

Heerlijk die tekst.

Die "héros vu au cinéma" noemde Benny bij naam en was een héroïne: Brigitte Bardot.

Heerlijk die tekst. Brigitte was ook voor mij een héroïne en ik kom sowieso veel
punten van herkenning tegen in Benny's vertolking

Verder staat er nog een vergelijkbaar heerlijk nummer op deze plaat De eerste keer.
Ook zo lekker spannend. Voor die tijd (1978) waren het overigens ook nog wel liedjes waar enig taboe op rustte
't Verboden genot werd 'n lokkend gebod

Hij zingt: Of 't goed was of slecht, had geen mens je gezegd
Inderdaad, werd er over seks niet of weinig gepraat (in het gezin).

Verder zingt hij op dezelfde lp het nummer Marinella en waar gaat het over ?
Vakantieliefde in Palermo, beginnende liefde, 16 jaar was....(we waren 16 en groen)
Zelf had ik ook nogal eens een vakantieliefde in Frankrijk of Italië.

Lieve Benny... veel herkenning in jouw vele mooie liedjes.

Ik ben een beetje met je opgegroeid (48 jaar ben ik nu).
Ik vind het fijn om je warme stem te horen en momenteel draai ik je weer eens, niet de cd maar de oorspronkelijke lp ligt op mijn draaitafel

Ruud
 

van: frieda vanslembrouck op: 27-11-2009

 

Lieve Hans,

Ik heb Benny in de tijd op tv de eerste keer gezien met het liedje Jeugdsentiment,  ik vond dat zó tof! Daarna kwam hij een paar keer naar het Mechelse in Leest. De organisator kwam met Benny naar de bar om hem iets te eten te presenteren, mijn zus stond achter de toog om te bedienen en Benny stond naast mij. Wow......., ik vond het een eer.Hij heeft een aantal liedjes gezongen en tijdens de rookpauze hebben we wat woorden gewisseld, maar waar het overging..... dat weet ik niet meer. Ik zie hem nog steeds de loge binnengaan met zijn gitaar. Ik heb hem nog een paar keer gezien als hij in de buurt kwam. Later kreeg ik van mijn man altijd de plaat die uitkwam, omdat hij wist dat ik hem zo graag hoorde. Sinds zeven jaar ben ik ook met de ziekte geconfronteerd, maar toen ik het van Benny hoorde was ik totaal van slag en dan zijn overlijden...... Ik ben van hetzelfde jaar als hij en ik wist niet meer hoe ik het had. Ik beluister alle dagen zijn muziek en word het nooit beu. Hij is de zanger van mijn leven. Dit is wat ik even kwijt wilde. Nog veel sterkte en laat Benny in ons voortleven. Frieda

van: Mieke Vinck op: 26-11-2009

Sorry Mieke, je berichtje was er per abuis doorgeglipt. Er zaten een paar foutjes in, dus heb ik de spellingcontrole er op los gelaten. 

H@ns

Hallo allemaal,

Mijn kennismaking met Benny was in de tijd van de LP Samen zijn we rijk. Een klasgenootje liet ik die LP kopen bij de boekenclub. Ik vertelde haar dat ik de LP, die in de folder stond, wilde hebben. Zo gezegd zo gedaan.
Later kwam ik in contact met Annette en werd goed bevriend met haar. Ik ging een paar dagen oppassen bij haar en als beloning mocht ik Benny persoonlijk ontmoeten!!
Ik ging vaak naar optredens met mensen die ik leerde kennen en waarvan sommigen vrienden bleven, anderen verdwenen weer......
De mooiste herinnering aan Benny  voor mij is toen mijn vader, die kanker had, een persoonlijke brief van Benny kreeg als steun.
Toen mijn vader was overleden en ik toch weer naar Benny ging, zong hij voor mij speciaal aangepast Vrijgezel met mijn achternaam Vinck. Als een Vinckje laten fluiten.........
Hij heeft mij toen ook in de kleedkamer laten komen om met mij te praten over hoe ik me voelde.
Die brief aan mijn vader heb ik nog steeds. Mijn vader is er al ruim 25 jaar niet meer, maar die brief bewaar ik als een speciale herinnering.
Benny heeft voor veel vriendschappen gezorgd en zong ook: "Vriendschap is meer waard dan een waardeloze liefde".

Mieke Vinck

van: miekevinck op: 26-11-2009

Hallo Allemaal.
Mijn kennismaking met Benny was in de tijf van de LP SAmen zijn we rijk,Een klasgenootje van me moest kopen bij de boekenclub en wist niet wat ik zei haar toen ik de LP in de folder zag staan die wil ik wel hebben zo gezegd zo gedaan.
llater kwam ik in contact met Annette en werd goed bevriend met haar ik ging een keer een paar dagen oppassen bij haar en als beloning mocht ik Benny persoonlijk ontmoeten
Ik ging vak naat optredens met mensen die ik leerde kennen en waarvan er sommige vrienden bleveb andere verdwenen weer.
De moouste herinnereing aan Benny is voor mij dat toen mijn vader ziek lag ook kanker hij mijn bader een persoonlijke brief schreef als steun.
Toen mijn vader eenmaak was overleden en ik tyoch weer naar Benny ging zong hij bvoor mij special vrijgezel aangepas met mijn achrenaam Vinck.
Als een Vinckjew laten fluiten.
Hij heeft mij yoen ook in de kleddkamer laten komen om met mij te praten.
Over hoe ik me voelde.
Die brief aan mijn vader heb ik nog steeds mijn vader is er al ruim 25 jaar niet meer maar die brief bewaar ik als een speciale herinnering
Benny gheeft voor veel vriendschaoppen gezorgd zong ook altijd Vriendschap is belamgerijker dan een waardeloze liefde....

van: Annette op: 26-11-2009

In 1974 was ik op zoek naar een LP met mooie Nederlandsetalige liedjes. Mijn man hield daarvan. Zelf hield ik meer van het Franse chanson. Toen ontdekte ik in een bak bij de platenwinkel de LP
Ik wilde als Orpheus zingen van ene Benny Neijman. Nooit van gehoord. Toen ik keek welke liedjes erop stonden, ontdekte ik dat het Nederlandse teksten waren van Frans- en Duitstalige liedjes van zangers die ik bewonderde. Tijdens het beluisteren van die eerste LP van Benny sprong de vonk over, voorgoed. In de jaren erna volgden enkele singletjes en in 1978 de volgdende LP Samen zijn we rijk. In die tijd was Nederlandstalige muziek niet populair. Maar Benny bleef zichzelf trouw en ging door met prachtige Nederlandstalige teksten te maken. En met succes. Hij deed in 1974 al mee aan het songfestival in Oostende. In de Nederlandse ploeg zaten naast Benny ook de Tumbleweeds en zangeres Peggy. Nederland won niet, maar Benny zelf won wel de persoonlijkheidsprijs. Een prijs die hij niet accepteerde omdat hij vond dat ze met de hele ploeg een prestatie hadden geleverd en dat niet alleen hij beloofd diende te worden. Herkennen jullie Benny? Conny Vandenbos deed van dit songfestival via de radio verslag. Conny, die altijd een belangrijke persoon in Benny’s leven zou blijven. Ik zat voor de radio gekluisterd en hoorde Benny De zeelui komen aan wal en een franstalig liedje waarvan ik helaas de titel ben vergeten, zingen.
Dit zijn mijn allereerste herinneringen aan Benny. Ik heb nog veel herinneringen uit die begintijd. Teveel om in dit stukje te schrijven. Als jullie het leuk vinden om te lezen, wil ik later nog wel meer schrijven.
Een hartelijke groet van Annette

van: jenny op: 23-11-2009

Hallo,

Ik zal een jaar of zeventien geweest zijn toen er een special werd uitgezonden op tv van een heel jonge Benny Neyman. 
Ik kocht een lp: De beste van Benny Neyman en daarna alle andere lp's (later cd's) die hij maakte.
Dertien jaar ben ik naar zijn prachtige theatershows geweest, waarvan de laatste jaren steeds weer: rij 1, stoel 1.
Een avond vol met mooie liedjes, treffende teksten en grappen.
Hij heeft ooit eens op z'n knieën voor mij gezongen. Ik zat achter een geluidbox en dat vond hij sneu.
Helaas was ik er zó van onder de indruk, dat ik niet eens meer weet welk liedje het was. Ik zat alleen maar te stralen .
Erg leuk vond ik dat er via de website vragen gesteld konden worden. Dat heb ik uiteraard ook gedaan.
Bovendien ben ik er trots op dat ik in de clip: Trök noa Blouwdörrep te zien was.

Groet, Jenny

van: Astrid van Goor op: 23-11-2009

Hallo allemaal,

Stem allemaal op Benny, zodat hij ook dit jaar weer in de TOP 2000 van radio 2 komt!

Astrid van Goor

 

van: Jeanne op: 23-11-2009

Hans, Ik wens U sterkte voor de komende feestdagen. Ik denk aan U, maar zoek troost bij Uw lieve ouders, die dragen U door Uw verdriet heen .

Jeanne uit België

van: Mireille op: 15-11-2009

Het blijft mooi om ieders herinnering aan Benny hier te mogen lezen. Ook ik heb bijzondere herinneringen die ik nooit zal vergeten. Zo is mijn opa in 2005 overleden. Hij had ooit een filmpje van de stamboom van onze familie gemaakt. Daarbij had hij het nummer Omdat je voorleeft in mijn hart gebruikt als muziek onder het filmpje. We vonden dit zo toepasselijk dat we de muziek en het filmpje hebben laten zien op de crematie van mijn opa.
Ook kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik hoorde dat Benny ernstig ziek was. Ik weet nog dat ik lekker RTL Boulevard zat te kijken (het was een paar dagen voor kerst), toen Albert Verlinde zei dat Benny ziek was. Op de een of andere manier wist ik meteen dat het niet om zomaar een griepje ging. En dat was het dus ook niet. Dat het daarna zo snel zou gaan had ik niet verwacht, dus toen ik (weer) in RTL Boulevard hoorde dat Benny was overleden sprongen de tranen bij mij in de ogen en kreeg ik een brok in mijn keel. De eerste maanden na het overleden kon ik ook niet fatsoenlijk naar zijn liedjes luisteren zonder te denken: "shit hij leeft niet meer, ik luister nu naar iemand die er niet meer is, ik kan nooit meer naar een concert van hem!"
Ook weet ik nog dat toen ik vorig jaar de verzamel-box van Benny kreeg dat ik er stil van werd. Het zag er mooi uit, maar dat niet alleen. Vooral de woorden: "Woorden bezingen 'n gevoel, de melodie beaamt hun waarheid in akkoorden" sloegen de spijker op zijn kop. Ik had altijd wel een soort van visie over hoe muziek moest zijn die te vergelijken was met deze zin, maar zoals het hier stond had ik het nooit kunnen zeggen al kwam het dan wel op het zelfde neer.

Liefs, Mireille

Dag Mireille,

Laat Benny voortleven in je hart en put daaruit kracht!

H@ns

van: Tommy op: 14-11-2009

Mijn eerste kennismaking met Benny Neyman? Dat moet de periode van Waarom fluister ik je naam nog zijn geweest. Het was de tijd dat er in Vlaanderen nog erg vaak naar de Nederlandse tv werd gekeken. Vooral het muziekprogramma Op volle toeren is voor mij pure nostalgie. Daar trad benny erg veel op. Ik was toen een jaar of zes, maar toch is het het me altijd bijgebleven. Mijn ouders kwamen regelmatig naar huis met een nieuwe plaat van hem. Ik was er uren zoet mee.
Pas later zou het tot me doordringen welke diepzinnige teksten Benny schreef....... Eenmaal ontdekt was ik helemaal verkocht.
Het duurde toch nog een hele tijd voordat ik Benny live mocht zien. Dat was in Eindhoven, zo'n tien jaar geleden. Dat was één groot feest!!
Bedankt Benny voor je muziek. Maar vooral voor wie je was als mens. Want door naar je teksten te luisteren heb ik toch het gevoel dat ik je een beetje ken. Een favoriet van mij: Tommy uit het album Silhouet. Het is net of dat lied voor mij geschreven is.
Hans....Kop op en bedankt voor de babbel in het sportpaleis in Antwerpen!

Dag Tommy,

Dank voor je mooie woorden. M'n verstand begrijpt maar niet..........waarom de een en de ander niet.

H@ns

van: Heidi op: 12-11-2009

Hallo allemaal!!

Ik blijf het leuk vinden om de stukjes hieronder allemaal te lezen. Grappig dat Jeanette hetzelfde ervaart als ik. Weet je Jeanette, wat ik het leukste vond van dat filmpje met Annie de Rooij? Als hij een hap in die 'taart' neemt (die al een aantal keren op de grond was gevallen) en er dan een haar in zijn mond zit. Dat gezicht van Benny!! Fijn dat je met liedjes en teksten de mensen zo diep kunt raken en zelfs hun leven kan beïnvloeden in de positieve zin!! Zoals het verhaal van William. Wat maakt het uit om voor je geaardheid uit te komen? Je bent niet iets, je bent een mens!! En alle mensen zouden gewaardeerd moeten worden, al ben je homo, heb je een andere huidskleur of heb je hazentanden. Hans, Ik wilde je hierbij hartelijk danken voor de foto van Benny. Ik heb niet eerder de gelegenheid gehad, omdat ik in het ziekenhuis heb gelegen. Ik kreeg een ablaptie en er was het e.e.a. fout gegaan. Ik zal verder niet in details treden, maar mijn hart klopte niet meer en het was toch wel paniek. Gelukkig ben ik erbovenop gekomen en zit nu heerlijk thuis in de ziektewet bij te komen.
Heb ik in ieder geval tijd om de Adieu-box eens van voren tot achteren te bekijken en te beluisteren.
Ik hoop dat er nog veel stukjes bijkomen en ik zal zeker nog eens een berichtje typen.
Heel veel groetjes van Heidi

van: meriam op: 05-11-2009

Lieve Hans,
Ik ben heel veel jaren een erg groot fan van Benny geweest. Er is denk ik geen enkel nummer van hem wat ik niet mooi vind. Ik ben jammer genoeg niet vaak naar een concert geweest. Maar één keer, maar dit vergeet ik nooit meer. Het was in Eindhoven. Op de dag dat bekend werd gemaakt dat Benny overleden was riep ik keihard in de kantine van mijn werk het woord KUT (sorry voor deze taal). De tranen sprongen werkelijk waar in mijn ogen, want dit was namelijk nummer twee die op die leeftijd overleed. Mijn moeder overleed ook op die leeftijd. Hans, ik draai zijn liederen nog dagelijks en ik mis hem nog steeds. Nou weet je waarom, maar Benny was een topzanger. Benny r.i.p.

van: carla op: 03-11-2009

Hallo Hans,

Ik kan daar heel kort in zijn. Benny is mijn verleden, het heden en de toekomst. Benny staat voor altijd in mijn hart en op mijn arm als tattoo.
Sinds 1985 al fan en dat zal blijven, er is niemand die zijn plaats kan innemen.
Dankbaar voor al zijn liedjes, die ik blijf koesteren. Benny is en blijft onze kanjer!! Hans bedankt dat je dit mogelijk maakt.

van: william op: 02-11-2009

Hallo Hans,

Ieder jaar weer was het steeds een feest in het theater in Mestreech. Alle jaren was ik met mijn vriend hierbij aanwezig. Benny's laatste optreden staat me nog op het netvlies. Er waren toen opnames en Benny verontschuldigde zich bij het publiek, dat hij Nederlands sprak en niet op zijn Mestreechs, zoals hij gewoonlijk deed. Volgend jaar maken we er weer een feest van. Helaas mocht het niet meer zo zijn. Steeds als we naar het theater gaan moeten we hieraan denken. Door hem ben ik ben ik er vooruit gekomen dat ikzelf homo ben. Een van zijn mooiste nummers vind ik Mijn Schaduw,  een top nummer!
Veel sterkte verder, groetjes oet Mestreech William

Beste William,

Dank voor je mooie en lieve berichtje. Ik begrijp heel goed dat elk bezoek aan het theater aan het Vrijthof jou aan Benny herinnert. Diezelfde ervaring heb ik keer op keer als ik de stad Maastricht inrijd. Jouw comming-out dankzij Benny ontroert mij! Jouw oprechte verhaal is één van de grootste complimenten op het gedachtengoed van Benny. Dit is waar Benny het voor deed.

H@ns

van: Jeanne op: 01-11-2009

Hans,

Vandaag voelen wij dezelfde pijn en verdriet en een hart vol tranen. Laat ons op een bijzondere manier aan hen denken met een gebed, een prachtige bloem en de tranen komen vanzelf. Liefs en medeleven van Jeanne uit België.
 

van: Astrid van Goor op: 29-10-2009

Lieve Hans en iedereen,

Ook mijn dochters (inmiddels volwassen vrouwen) zijn opgegroeid met de liedjes van Benny.
Paardestaarten was hun favoriet. Zij wilden Benny ook weleens in het echt zien, maar voor een concert vond ik ze toen nog te klein.
Toen had Benny een optreden op de Pasar Malam in Den Helder bij ons in de buurt. Dat was dus hun kans, daar gingen we naar toe. Ze hoopten dat hij het liedje Paardestaarten ging zingen, maar helaas was dat niet zo. Als ik mij goed herinner zong hij liedjes van zijn cd Tussen Rood en Smaragd. Ook heel mooi natuurlijk.
We probeerden wat leuke foto's van Benny te maken. Toen hij dat zag, poseerde hij speciaal voor ons, zodat wij hier heel leuke foto's aan overgehouden hebben. Dat vonden mijn meiden helemaal te gek en was hun dag weer helemaal goed!

Lieve Benny,

Jij vond jouw cd Onverwacht de mooiste die je ooit gemaakt hebt.
Ik vind hem ook helemaal geweldig, vooral Wonderbaarlijk Magisch. Dit moet voor jouw Hans toch wel een heel dierbare herinnering zijn aan jouw liefde voor hem. Veel liefs, Astrid

van: Lotje op: 16-10-2009

Lieve Benny en Hans,

Benny, een groots man waar ik fan van werd toen zijn liedje Lotje uitkwam.
Ik was net vijftien en duimde nog steeds, waardoor mijn moeder me Lotje noemde.
Wat een goed gevoel gaf het me dat Benny speciaal voor mij zong als meid van vijftien, want ik was tenslotte Lotje .
Ik heb heel veel van je concerten bijgewoond en elk liedje is en was op z'n eigen wijze uniek.
Ik heb een slechte jeugd gehad, maar aan jouw muziek kon ik me telkens weer uit dat dal trekken Benny .
Toen je overleed kwam de klap dan ook als een mokerslag en ben blij  - dat Hans en jij ons de kans hebben gegeven - om als fan afscheid van je te nemen en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb bij je kist staan huilen als een klein kind .
Als ik 's avonds uit mijn raam kijk staan er veel veel sterren aan de hemel, maar precies tegenover mij één heel heldere .
En die ster dat ben jij Benny, want jij bent en blijft DE ster onder de sterren. Ik mis je kanjer !!!!!

van: frieda Vanslembrouck op: 15-10-2009

Hallo Hans, het is mij eindelijk gelukt om een interactief berichtje te schrijven. Proficiat met het nieuwe kleedje op de site. Ik ken Benny al vanaf het begin. Hij is mijn lievelingszanger en zal dat ook altijd blijven. Ik heb genoten van Benny's interview op multimedia over Tijd, -Twijfel - Toekomst . Hoe daarna alles zo vlug kon gaan?  Doe zo voort Hans,  zo leeft Benny voort in al onze harten. Groetjes, Frieda

van: joke op: 14-10-2009

Lieve Hans en iedereen,
Al vele jaren ben ik een groot fan van Benny. Zijn muziek raakt me diep en geeft me veel steun. Toen ik vijftig werd kreeg ik van mijn man en dochters de zeefdruk van Benny. Deze werd persoonlijk gebracht door Freek Dicke. Dat was een grote verrassing! Ook de poster, die we bij de crematie hebben gekregen, heb ik ingelijst en ook die heeft een ere-plekje. Misschien leuk om te weten, vorig jaar op 25 november heeft mijn dochter aan Lingo mee gedaan. Ook daar kwam Benny ter sprake. Het is nog terug te zien op: Uitzendinggemist.nl

Hans, ik wens je verder veel sterkte,
Liefs Joke

van: Jeanne op: 11-10-2009

Bedankt lieve mensen voor de mooie foto van Benny op de site, toch wel een mooie man die daar zit in al zijn glorie. Je ziet hem genieten. 't Is hem gegund hoor!! Hierboven volgt hij alles wat hier voor hem gedaan wordt en....... hij is tevreden!!!

Jeanne

van: Marie-Thérèse op: 07-10-2009

Van Marie-Thérèse uit Belgie 07/10/2009


Hoi Hans,
Het was een saaie februari-avond in 1981. Er was niks op de Belgische tv, dus maar op Nederlandse zender overgezapt, maar het programma zou ik niet meer weten. Op een gegeven ogenblik werd ene Benny Neyman aangekondigd. Ik dacht nogal sceptisch: "verdorie, weer een smartlappenzanger"!
Maar integendeel, het was alsof er een bliksemschicht insloeg, als ik mijn plakboek mag geloven zong hij toenVijftien jaar. De muziek ging aan mij voorbij, maar de woorden drongen tot in mijn hart en ziel, want Benny zong dat was gewoon wat ikzelf dacht en voelde. Dingen die ik zelf met iemand gedeeld had! Ik wist absoluut niet dat zoiets ook maar kon!
De dag erna ben ik de mensen van de muziekwinkel blij gaan maken, want toen ben ik gewoon alles gaan kopen van lp's en singles, wat  van Benny op dat moment te vinden was!
Het eerste optreden, dat ik echt bewust heb bijgewoond, was op 2 mei 1982 in de BBC te Beveren in de namiddag! Dat was toen een succesvolle disco en Benny had een rood t-shirt en vestje aan. De gekleurde lichten en Benny, die met zijn persoonlijkheid en zijn stem de mensen betoverde! Mensen die stil werden bij zijn gevoelige liedjes en enthousiast werden bij de vrolijke nummers.
Daarna was Benny ook nog bereid tot een praatje, foto's uitdelen en handtekekingen geven en leuke of gekke vragen beantwoorden!
Toen was ik te jong en te onervaren om het te beseffen, maar ik werd uit Plato's donkere grot gesleurd en Benny opende letterlijk en figuurlijk voor mij de deuren van de wereld. Ik kan gerust besluiten met Benny's liedje: Ik ben dankbaar voor alles wat je hebt gegeven en........ ik zou het weer zo doen..
Groetjes Marie-Thérèse

van: Magda Bauer op: 06-10-2009

Hallo allemaal,
Wat leuk die stukjes, iedereen heeft z'n eigen verhaal, soms heel herkenbaar en veelal tovert het weer een lach tevoorschijn, want - ook al zijn we allemaal nog steeds van slag - Benny heeft toch vele jaren voor een vrolijke noot gezorgd in ons leventje.
Ik vond z'n liedjes gelijk al leuk bij z'n tv-optredens en ging voor het eerst in 1982 naar een optreden en pas in 1986 kreeg ik weer een kans, z'n eerste concert in Goes en bij het horen van Adieu was ik helemaal verkocht, dit is ook altijd m'n lievelingslied gebleven.
In 1988 leerde ik via de vriendenkring een aantal vriendinnen kennen, waarna we samen de concerten gingen bezoeken. En wat zo mooi is, deze vriendschappen bestaan tot op de dag van vandaag nog steeds en daar Benny, heb jij toch maar met jouw muziek en warme persoonlijkheid aan bijgedragen.Vriendschap is zo belangrijk in het leven! In de loop der jaren hebben we heel wat mee mogen maken, waaronder een radio- en tv-optreden. Ook heel veel de lachspiertjes getraind, maar dan wordt het verhaal te lang dus dat is voor een volgende keer.Liefs en groetjes voor iedereen van Magda Bauer

van: jeannette op: 06-10-2009

Hallo allemaal,

Heidi, om even terug te komen op dat stukje van de dvdbox. Inderdaad dat stukje is geweldig!
Hoe Benny daar opeens zo lacht helemaal geweldig, dat vind ik heel mooi om te zien. Benny is en blijft voor mij nr 1.
 

van: Mireille op: 05-10-2009

Hallo,
Ik wil even vertellen dat de muziek van Benny, al zolang ik me kan herinneren, een rol speelt in mijn leven. Het begon al toen ik een klein meisje was en mijn moeder de cd Later is laat draaide en de dubbelcd Gouden Regen. Toen ik oud genoeg was (ik was tien) mocht ik voor het eerst mee naar een concert. Ik vond het maar wat mooi. Langzamerhand werd ik een echte fan, al noemde ik dat niet zo. Toen ik twaalf was kocht ik van mijn verjaardagsgeld mijn eerste cd: Je dromen achterna. Die is de eerste maanden grijs gedraaid. Hoewel ik in de pubertijd kwam en me meer ging verdiepen in de gewone "popmuziek", merk ik nog altijd dat de muziek van Benny me wel heeft gevormd in de rest van mijn muziekkeuze. Daarnaast ben ik Benny altijd trouw blijven volgen, naar concerten gegaan als hij in de buurt was en ben al zijn cd's gaan verzamelen (ik heb ze nu allemaal). Nog altijd luister ik met veel plezier naar zijn muziek en denk ik dat ik mezelf met mijn 23 jaar wel tot de jongste fans van Benny mag rekenen. Ik zal zijn muziek altijd blijven draaien. Sommige cd's van artiesten draai je een paar maanden en daarna niet meer, maar de muziek van Benny blijf ik altijd op teruggrijpen.
Mireille

van: Heidi op: 03-10-2009

Hoi allemaal!!
Ik las met veel plezier het stukje van Jeanette, een stukje terug. Ik vind het erg leuk om te lezen dat ze in mijn verhaal veel van zichzelf terug kon vinden. Maar in haar verhaal stond ook veel wat ik toendertijd voelde. Het grappige is dat ik ook de liedjes speciaal vond waar Benny een stukje in praatte. Dan had je toch een beetje het gevoel alsof hij dichtbij was, terwijl hij heel onbereikbaar was voor ons. Dat komt ook wel omdat hij zo'n speciale warme stem heeft.... Ik heb mijn kinderen ook 'gehersenspoeld' met Benny's liedjes (ze vinden het helemaal niet erg hoor!!) en ze zingen de meeste liedjes lekker mee. Dus de jonge generatie houdt ook van zijn mooie liedjes!! Op de laatste CD/DVD Adieu box staat ook een filmpje met Annie de Rooij. Schitterend!! Heerlijk zoals Benny in zijn rol blijft. Wist hij echt niet dat Annie de zaal in zou komen lopen? Dat vraag ik me dikwijls af. Echt leuk zo'n interactieve site. Het is ontzettend leuk om verhalen te lezen van mensen, die ook van zijn liedjes houden en Benny missen. Ik heb trouwens mijn adres doorgemaild naar je Hans. Erg lief dat je me een foto met handtekening wilt sturen!! Hartstikke bedankt!! Ik blijf lezen en wellicht tot een volgende keer.
Groetjes, Heidi

van: free op: 03-10-2009

Hoi Hans,
Het begon voor mij ooit (ben niet zo heel piep meer) met een 'verboden liefde'... Lotje was toen ons lijflied. We gingen samen in verboden tijd naar een concert van Benny in Gent, vier uur rijden vanaf waar ik woonde. Dat was het begin van mijn bewondering voor wat Benny zong. Toen Benny in Gent het lied Anne Frank zong, bleef het na dit nummer heel stil in de zaal. Hierop vroeg Benny of het publiek nog wakker was..., waarop een Belgische meneer ging staan en riep: "Alee, we zijn ontroerd". Ik vergeet dat moment nooit meer!
Heb al zijn LP's en CD's. De liefde van toen is al jaren over, maar mijn liefde voor de muziek van Benny is altijd gebleven tot op de dag van vandaag! Benny heeft mij "begeleid" in alle latere liefdes en veel van mijn liefdes deelden - nadat ik ze had overvoerd met Benny - ook de liefde voor zijn muziek. Heb in mijn kast diverse cd's van diverse "liefdes", die dan weer een CD aan mij gaven .... uit liefde.

Hoe dan ook, Benny leeft altijd voort in mijn leven en mijn dierbare herinneringen!

Benny is Liefde voor het Leven.

H@ns

 

 

van: jeannette op: 02-10-2009

Hallo allemaal,

Wat komt dat verhaal van Heidi mij bekend voor. Ik was ook jong toen ik voor Benny viel.
En inderdaad, toen luisterde je meer naar de melodie i.p.v écht naar de tekst. Ik durfde ook nooit naar Benny toe te gaan, had ik het maar gedaan. En hier zullen jullie wel allemaal om kunnen lachen (ik nu ook), maar was vroeger boos als hij samen met Bonnie zong, want dat wilde ik zijn. Ik heb vroeger eindeloos Alleen is maar alleen gedraaid (vind het nu nog een mooi nummer), want dan hoorde ik hem een stukje meepraten en daar was ik helemaal weg van! Zo zal iedereen wel iets speciaals hebben.Groetjes aan jullie allemaal en Hans ik wens je het allerallerbeste!
Jeannette

 

van: Astrid van Goor op: 29-09-2009

Lieve Hans,

Allereerst een compliment over de vernieuwde site, geweldig! Heb je interview gelezen, heel aangrijpend, fijn dat je zoveel steun van je ouders krijgt. Voor je verdriet
moet je de tijd nemen. Als wij Benny allemaal nog zo erg missen, wat moet jij dan wel??
Benny begon mij op te vallen eind jaren zeventig met zijn liedje Je hoeft me niet te zeggen hoe ik leven moet. Vanaf die tijd ben ik alles van hem gaan verzamelen. Kocht al zijn lp',s, later de cd's, nam gesprekjes van de radio op, is nu leuk om te horen! Alles wat van hem op de TV kwam nam ik op. Heb dus een hele verzameling. Van zijn concerten heb ik altijd heel erg genoten. Zijn muziek heeft mij ook door moeilijke tijden heen geholpen. Zo ook nu er een aantal vriendinnen van mij ernstig ziek zijn.
Het houdt mij op de been om hen te steunen. Ik heb al Benny's muziek nu op mijn I-pod staan, zodat ik het overal mee naar toe kan nemen. Het is erg leuk als je op vakantie
heerlijk naar zijn muziek kan luisteren.

Groetjes, Astrid

van: Corrie Spaans op: 28-09-2009

Hallo,

Heel leuk dit interactieve deel.
Zodra ik tijd heb zal ik zeker mijn verhaal hier neerzetten, dan ga ik er even helemaal voor zitten!

Tot gauw! Groet,
Corrie Spaans

van: Hans van de Kerkhof op: 28-09-2009

Hallo beste Hans,
Het begon allemaal met Lotje en Marinella. In 1977 en 1978 heb ik deze muziek helemaal suf gedraaid, dat mijn ouders er bijna gek van werden. Ik zei: "Dit menneke wordt keiberoemd" en later heb ik gelijk gekregen.Toen kwam de tijd dat Benny overal ging optreden in kroegjes en zalen. Zo kwam hij naar Helmond in café "de Boemelaar" voor een optreden. Ik was er als de kippen bij om een kaartje te bemachtigen. Ik vergeet het nooit meer, ik zag Benny voor de eerste keer. Ik dacht: "Wat een mooi menneke".Toevallig of niet droeg hij een rose blouse met lange punten en een mooie gouden ketting om zijn nek en ik droeg ook zo'n blouse met ketting en hij knipoogde naar mij en ik naar hem. Zo heb ik hem leren kennen. Maar ik kwam echt voor zijn liedjes.Hij begon van alles te zingen het was zo mooi en in een keer was er Marinella, ik stond aan de grond genageld, zo mooi vond ik dat! De tranen rolden over mijn wangen. In één woord prachtig! Ik heb toen een mooie avond gehad. Na afloop heb ik even met hem gepraat en tegen Benny gezegd dat hij een grote toekomst tegemoet ging. Hij zei: "Ik hoop het" en toen ging hij weg, niet wetende dat we elkaar nog dikwijls zouden ontmoeten. Beste Hans tot een volgende keer, want ik heb nog meer verhaaltjes.

Groetjes
aan iedereen Adieu,

Hans van de Kerkhof

van: Heidi op: 26-09-2009

Wat leuk al die reacties!! Ik herken in veel reacties ook wel iets van mezelf. Ik was dertien toen ik fan werd van Benny. Ik was helemaal verliefd op hem en hield ontzettend van zijn liedjes. Ik luisterde toen nog niet zo naar zijn teksten als tegenwoordig. Ik hoor nu ECHT wat hij zingt. Toen was het voor mij een fantastische zanger met een hele mooie stem en een prachtig gezicht met hele goede smaak voor kleding. In de loop der jaren kreeg ik natuurlijk door dat hij een partner had en heel erg gelukkig was. Ik lach me ziek als ik denk dat ik hem brieven stuurde naar een adres waar hij wellicht helemaal niet woonde. Ik schreef op de enveloppe "aan Benny in Huizen" en ik tekende er een postzegel op. Deze brieven zijn natuurlijk nooit aangekomen. Mijn 'fan-zijn" is nooit opgehouden. Ik bleef houden van zijn liedjes, stijl en persoon. Ik heb ook heel wat concerten bezocht en het kriebelde behoorlijk als ik 's avonds naar Benny mocht gaan!! Ik ben nooit een opvallende fan geweest, ik heb wel een paar keer na een optreden een handtekening op een cdeetje laten zetten, maar ik durfde hem nooit te vragen om een foto of zoiets. Daar heb ik nu eeuwig spijt van!! Ik had zo graag eens samen met hem op de foto gegaan, maar ik durfde nooit. Ik heb één foto samen met hem, maar dat was tijdens een fanclubdag in Vlaardingen heeeeeel lang geleden. Die dag zal ik altijd blijven koesteren!!
Ik hoop dat Benny het boven goed naar z'n zin heeft en ik weet zeker dat hij je boven zal opwachten met een fles Ouzo, Hans!!
Ik ben blij dat Benny mijn leven heeft kunnen verrijken met al zijn mooie liedjes waar ik nog steeds met heel veel plezier naar luister. Ik vind het ontzettend jammer dat er geen nieuwe liedjes meer bijkomen, maar we blijven de bestaande koesteren!!
Ik ben nu 41 jaar en zal Benny's muziek mijn leven lang draaien.
Groetjes allemaal en wellicht tot een volgende keer.
Heidi

Dag Heidi,

Laat ik een verrassing voor je hebben. Als je mij je adres doormailt, stuur ik je alsnog een foto met handtekening van Benny.

H@ns

van: Raoul op: 24-09-2009

Dag Hans en Benny fans,

Vroeger toen ik nog kind was speelde ik vaak bij de buren. Die hadden de LP Vlinders van de Nacht gekocht. Vrijgezel was toen een hit! Zo heb ik Benny leren kennen. Hij viel me toen al op door zijn mooie stem.Sinds die tijd ben ik hem ook gaan volgen. Maar ik woon in de achterhoek en daar kwam Benny toen nog niet zo vaak. Een aantal jaren later kwam er bij de TROS een programa Vocaal Centraal en de cd Later is te laat. Toen werd ik écht fan. Met de tour Dichter bij Jou ben ik voor het eerst naar een concert geweest. Dat was in Doetinchem.Het was GEWELDIG! Ik heb toen alle cd's gekocht en sindsdien naar iedere tour geweest. Een poos voordat Benny ziek werd kon je via deze site een foto bestellen, die heb ik gekregen met mijn naam erop.Helemaal geweldig! Deze foto heeft heel veel waarde voor mij. Op een maandagavond liep ik boodschappen te doen en viel mijn oog op een roddelblad. Benny was ziek. Ik schrok me rot, maar ik dacht: "Die bladen schrijven maar wat". 's Morgens op het werk hoorde ik dat het wel waar was. Ik wist even niet wat te doen.Toen hij was overleden was ik kapot van verdriet. Ik voel me een rijk mens, omdat ik hem een aantal keren live heb mogen zien en dat ik alle cd's heb. Ik hoop dat die cd met nooit uitgebrachte nummers in de toekomst nog verschijnt. Groeten, Raoul

van: Fernanda op: 22-09-2009

Geweldig dat dit er is! Zie al bekende namen voorbij komen.........
Ik zal binnenkort mijn kennismaking met Benny vertellen.
Groeten, Fernanda

van: Reginneke op: 20-09-2009

Ik was veertien toen ik Benny voor het eerst zag op tv. Niemand heeft hier baat met mijn levensverhaal, want heel mooi is het niet. Door veel tegenslagen en ziekenhuisopnamen ben ik nu geworden wie ik ben en heb nu een fijn gezin. Ik ben 42 jaar en eindelijk gelukkig met mijn man en vier kids. In mijn tienerjaren had ik een cassettebandje met liedjes van Benny, die ik met krantenknipsels en foto's uit boekjes bewaarde, welke ik nu nog heb en die nu zo'n beetje vijfentwintig  jaar oud moeten zijn. Door Benny's liedjes - hoe jong ik ook was -besefte ik, dat er later nog een toekomst was weggelegd voor mij en dat ik alles moest doorstaan binnen die vier muren en de keiharde opvoeding, waar geen jongens deel van uitmaakten. Later werd Benny's repertoire uitgebreid en ik denk dat er geen liedje is dat ik niet ken. Lieve Hans, tot voor  enkele jaren wist ik met moeite wie jij was. Overal op tv kwam Benny alleen in beeld. Bijna nergens stond jij op de foto's. Internet had ik toen nog niet, dus laat staan dat ik het bestaan wist van jullie site. En opeens sta jij er, wel met je vrienden maar toch *alleen* met een immens verdriet (want Benny was niet zomaar iemand). Mensen die je kent en die je niet kent schrijven jou hun verhaal, storten hun verdriet en hun hart uit en opeens sta jij daar en moet je alles opvangen. Ook ik heb altijd een lieve mail terug gehad! Ik weet niet of jij dat beseft, maar volgens mij heeft Benny jou een mooie taak meegegeven en waarschijnlijk had je nooit vermoed, dat je zo veel mensen ging helpen.
En nu ben JIJ een van de weinigen die een (jullie) site voortzet. Wat moet jullie liefde ongelooflijk sterk geweest zijn. Ik denk veel aan jullie. Dank je wel!!
Regine

van: Inekereur op: 20-09-2009

Het is nog steeds ongelofelijk dat Benny er niet meer is.
Vanaf de allereerste keer dat ik hem zag was ik fan, dat was nog in de Stadsdoelen in Delft tijdens een modeshow met zijn single Ik weet niet hoe. Vanaf dat moment ben ik hem gaan volgen.
Elk jaar ging ik samen met mijn vriendin Bets naar een concert in het oude Luxor in Rotterdam en wat hadden we dan een wereldavond!!
Toen ik in 2006 vijftig werd en mijn vader tachtig jaar, kreeg ik als verrassing een optreden van Benny en écht het is het mooiste kado wat ik ooit gekregen heb.Het optreden duurde veertig minuten en wat waren hij en Hans lekker gewoon.
Tot op de dag van vandaag praat iedereen er nog over en als ik bij de voetbal verschijn, wordt er elke week nog zijn plaat Vrijgezel gedraaid. Hij wordt gemist door ons, maar ik heb het voorrecht dat ik ooit een privé-concert heb gehad en dat zal ik nooit vergeten.

van: Wilmabr49 op: 20-09-2009

Hans,

Je bent benieuwd naar hoe we Benny hebben leren kennen. Dat is voor mij al lang geleden. In 1982 werkte ik als verpleegkundige in Nootdorp. Een van mijn cliëntjes had een bandje van Benny, dat ze vaak in de huiskamer wilde draaien. Toen ik op een keer eens goed naar de teksten en zijn stem kon luisteren was ik verkocht en heb sindsdien alle LP's van Benny gekocht die er maar waren of uitkwamen. Toen de eerste CD uitkwam heb ik alle LP's - die ik toen bezat - wel bewaard, maar alles opnieuw gekocht in de CD-uitgave. Vanaf 1985 (zijn eerste concerttour) ben ik elk jaar wel zes of zeven keer geweest. Ging met mijn vriendin vanuit Zoetermeer zelfs naar Maastricht waar wij dan een tripje van drie dagen van maakten. Elk jaar weer iets om naar uit te kijken. Maastricht was speciaal, omdat Benny die concerten in het voor hem zo geliefde dialect deed. Maar dat ga je snel verstaan hoor, geen probleem voor ons! Mensen zeiden vaak: " Waarom ga je zo vaak? Je hebt deze toch al gezien?" Ja, dat was ook waar, maar elk concert was anders. Andere stad, ander publiek, het bleef geweldig! De concerten in de Stadsschouwburg op het Leidseplein in Amsterdam waren ook heel speciaal. Wij zaten altijd op het balkon vlak bij het podium en het leek wel of Benny dit wist want hij keek altijd en zwaaide dan even.
Zoals zoveel fans al hebben laten weten mis ik die concerten vreselijk, maar heb afgelopen kerst van mijn man de luxe CD/DVD ADIEU box van Benny gekregen en deze is geweldig. Heb net weer alle nieuwe zaken gelezen op de website waar ik zeker dagelijks op kijk.
Hans, jouw geplaatste interview vind ik geweldig! Hieruit blijkt maar weer  - dat hoeveel mensen het ook zeggen dat ze je begrijpen - je de verwerking toch ALLEEN moet doen en JIJ alleen je verdriet op je eigen manier kunt verwerken. Ik vind het bijzonder van je dat je zo'n interview kunt en wilt geven. Mijn petje af!!
Hoop dat er nog veel verhalen op deze pagina zullen volgen.

Liefs,
Wilma uit Zoetermeer

van: Jeanne op: 19-09-2009

Jeanne 18 9 09

In de jaren tachtig heb ik  Benny leren kennen in de auto op weg naar de kust. Wat een stem en wat een prachtige teksten. Ik moest er nu nog alleen een gezicht obij hebben. Ik was gestart met een CD met foto en had toen een beeld van hem. Vanaf die tijd ben ik écht van hem gaan houden en dat gevoel is na zijn dood alleen maar toegenomen.

 

van: Margot op: 18-09-2009

Heb al mijn cd's van Benny op één cd gezet op mp3 formaat. Zo kan ik uren naar hem luisteren zonder steeds een nieuwe cd in de speler te hoeven doen.
Om de een of andere reden verveelt zijn stem nooit, ik kan er uren naar luisteren. Ik heb Benny voor het eerst ontmoet op een fanclubdag in Maassluis. Ik denk dat het in 1984 geweest is. Daarna ben ik vaak naar optredens van hem geweest. Leuk was dat hij een keer optrad in een Grieks restaurant in Den Haag. Benny heeft me door vele moeilijke momenten geholpen. Ben jaren depressief geweest, vond niks leuk, kwam de deur eigenlijk niet meer uit. Maar als Benny ergens optrad in de buurt dan ging ik er altijd naar toe, omdat zijn optredens me goed deden. Zo triest dat hij er niet meer is. Hij was zo'n goede zanger en zo'n mooi mens!
Margot

van: Ingeborg op: 16-09-2009

 

Mijn mooiste herinnering

Ik werd achttien..... Voor het eerst ging ik zonder mijn moeder naar een concert. "Geef je Benny wel een roosje?", vroeg ze nog toen ze me uitwuifde. In het station zag ik een bloemenwinkeltje en kocht een roosje.Toen Benny "ons liedje" L'ímportant C'est la Rose inzette, ging ik het afgeven.Tot mijn grote verbazing stopte Benny de muziek en liep naar de piano. Hij kwam terug met achttien rozen en vertelde dat ik jarig was .De hele zaal begon te zingen. Na afloop feliciteerden verschillende mensen me. Eentje vroeg zelfs of Benny de waarheid sprak.Toen ik overstak naar het hotel draaide er nog iemand het autoraampje open en riep: Gefeliciteerd!! Ook 's-morgens in het hotel herkende een koppel me. Nu vijftien jaar later geniet ik er nog steeds van om dit te vertellen.Dit voorval zou in Sittard uitgezonden zijn op de radio. Is er iemand die de opnames nog heeft? Je kunt contact met me zoeken via facebook.

van: Brenda van Bladel op: 13-09-2009

Lieve Wil, Paul en Hans,

Bij deze wil ik even laten weten dat ik helemaal stil en ontroerd ben geraakt door de mooie woorden die Wil en Paul als gastcolumnisten geschreven hebben.
Het heeft mij heel erg geraakt, temeer omdat ik ook met deze mensen al zo'n 20 jaar lief en leed deel. We hebben daardoor met elkaar heel veel meegemaakt en talloze kilometers in Nederland en het buitenland afgelegd om naar optredens en concerten van Benny te gaan. 

Wil en Paul, ik hoop samen met Theo dat wij nog vele jaren een mooie vriendschap mogen koesteren, zowel in goede als in slechte tijden. Fijn dat jullie je met hart en ziel inzetten om Hans met raad en daad bij te staan in deze voor hem zo moeilijke tijd.
Heel veel liefs voor jullie drietjes.

Brenda

van: bart op: 13-09-2009

Hallo Benny,

Ik denk dat jij nu bij mijn opa bent en bij kleine Thom. Ik vond jouw muziek heel mooi en luister nog vaak. Eindelijk mocht ik met mama en oma mee naar een concert maar toen ging jij dood! Het is niet eerlijk.

Bart (7 jaar)

Lieve Bart,

Het is inderdaad helemaal niet eerlijk, maar ik weet zeker dat Benny voor je Opa en kleine Thom nu 'n mooi liedje zingt.

H@ns

van: Marie-José v/d Oetelaar op: 12-09-2009

Beste Hans, Op 11 september 1985 heb ik voor het eerst een optreden van Benny meegemaakt. Dat was in mijn woonplaats Schijndel in het City-theater na afloop van een modeshow. Ja, ik was echt verkocht!  Zijn melodieuze muziek, warme stem en treffende teksten liepen daarna ALTIJD als een rode draad door mijn leven. Toen in 1986 en 1989 respectievelijk mijn vader en moeder overleden zijn, heb ik enorm veel steun gehad aan zijn muziek. Toen ik tijdens een concert opeens het nummer: 'k Voel mijn hart weer slaan voor het eerst hoorde, was het alsof de grond onder me wegzakte. Dat was precies wat ik voelde!!! Hoe kon hij dat weten, zó. treffend. In 2001 had onze jongste zoon op 19-jarige leeftijd een zeer ernstig verkeersongeluk. Dat heeft hij ternauwernood overleefd en is er wonderbaarlijk magisch heel erg goed uitgekomen en maakt het goed. Maar in die tijd dat hij zwaargewond in het ziekenhuis lag, durfde ik de muziek van Benny niet te beluisteren. Toevallig had ik de week tevoren 'Out of the blue' van BZN gekocht en die zat dus in de auto in de cd-speler. Maar ik durfde na 't ongeluk de cd niet te verwisselen voor een cd van Benny, totdat het goed ging met onze zoon. Dat was ongeveer een half jaar daarna. Intussen ben ik Oma van 3 kleinzonen en is er veel vrolijkheid en afleiding met onze kinderen en kleinkinderen. Onze oudste kleinzoon mankeert nogal wat, maar het gaat goed. Dankzij goede medische zorg en een fijne thuis-situatie. Daar zijn we dan ook weer heel dankbaar voor. Je leert op die manier alles meer en meer te waarderen. Benny zal altijd in mijn herinnering blijven. Hij heeft prachtige muziek nagelaten. Het is fijn dat dit web-contact er is. Hans, dit is mijn verhaal. Er is nog veel meer, maar dan wordt het te lang. Tot besluit: Veel dank aan het team dat deze site in stand houdt: Petje af!! Groetjes, van Marie-José van den Oetelaar.

van: jeannette op: 10-09-2009

Hallo,

Ik denk dat ik 6 of 7 geweest moet zijn dat ik Benny voor het eerst hoorde en het is nooit meer anders geweest.
Mijn oma heeft het er nog vaak over dat ze Benny heeft leren kennen door mij en dat ze daar heel blij mee is. Ik ging ook met haar naar de concerten. Oma hoorde steeds slechter, maar ging mee om naar Benny te kijken en ik zei dan tegen haar welk liedje hij zong. Ik luister Benny elke dag wel een keer of kijk de dvd's. Het is heel fijn dat we zo kunnen communiceren met elkaar. Bedankt daarvoor!
dikke x Jeannette

van: Karin Peters op: 10-09-2009

Hallo Hans,

Allereerst mijn complimenten voor de site van Benny. Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het voor je is om deze site bij te houden, maar tevens ook heel fijn, omdat je Benny dan ook nog heel dicht bij je hebt.
Benny heb ik voor het eerst gezien in Nijmegen tijdens een optreden bij de Vierdaagse. Wanneer het precies was weet ik niet meer, maar hij zong toen Ik weet niet hoe. Dit vond ik gelijk zo goed dat ik hem vanaf dat moment ben blijven volgen. Ben vaak naar concerten van hem geweest bij mij in de buurt. Omdat ik in een rolstoel zit, ben ik niet in staat om het hele land door te reizen, daardoor was het ook altijd leuk om hem na een langere tijd weer te zien. Het waren elke keer weer gezellige avondjes uit, met een goede artiest. Heb deze concerten enorm gemist en nu nog steeds.
In 2007 heb ik mijn vriend verloren, in 2008 mijn vader en daar kwam Benny nog eens bij. Daarbij komt dat ik deze periode ook veel in het ziekenhuis heb gelegen. Dus voor mij ook een enorme moeilijke periode.
Heb ook het laatste artikel van je gelezen uit het blad Dag allemaal. Ik kan zo goed aanvoelen hoe jij je voelt. Het alleen eten en thuiskomen. Iedereen kan zeggen tegen je dat het ooit goedkomt met je. Maar heb zelf ondervonden, dat niemand dat voor je kan bepalen, dat moet je zelf doen.
Lieve Hans, ga door met de site. Daar doe je mij en vele anderen een groot plezier mee. Samen met alle lieve mensen en natuurlijk je ouders, kom je er ook wel weer. Al kost het heel wat tijd.
Nogmaals, kop op! Je staat niet alleen, al kan ik me goed voorstellen dat je dit soms niet zo voelt.

Liefs,

Karin Peters

 

van: Ingrid op: 09-09-2009

Lieve Hans,

Wat leuk dat deze site er is en wederom dank je wel dat je dit allemaal doet voor de trouwe aanhang van Benny.
Ik denk dat ik al vanaf het eerste uur fan ben van Benny.
En ging ook trouw een aantal keren per jaar naar het theater.
Want wat waren die concerten toch mooi, na zo`n concert kon je er nog weken van nagenieten.
En na het concert ging je weer met de nieuwe CD van Benny naar huis.
Die werd dan weer helemaal grijs gedraaid, zodat je bij het volgende concert alles mee kon zingen.
Het is en blijft een groot gemis dat Benny er niet meer is en dat zal ook nooit veranderen.
Het was mooi, dat de fans de gelegenheid van jou hebben gekregen om afscheid van Benny te nemen.
Het was heel erg indrukwekkend om dit alles mee te maken.
Benny zal nooit worden vergeten.

Veel liefs Ingrid 

van: Marco op: 09-09-2009

Hallo Hans en fans,

Mijn eerste herinnering aan Benny gaat terug naar het jaar 1981. Ik was een jaar of 10 toen ik met mijn ouders op vakantie in Limburg was en tijdens die vakantie heb ik verschillende malen het nummer 'k Zal je heb gehoord. Ik vond het een leuk, aanstekelijk nummer en ook de singles die volgden konden zogezegd mijn goedkeuring krijgen, maar ik hield me toentertijd meer bezig met artiesten als Shakin' Stevens, Doe Maar en UB40. Pas eind jaren 80 ontwikkelde ik een soort liefde voor het luisterlied, Herman van Veen kwam als het ware om de hoek kijken en Benny bracht prachtige singles uit als Rood, Op een mooie zomermorgen en Het samen zijn met jou. Dat was voor mij de aanleiding om het album Tussen Rood en Smaragd in huis te halen. Min of meer stiekem, ik dacht dat ik vreemde reacties zou krijgen van mijn ouders, maar niets bleek minder waar, ook zij (en met name m'n moeder) waren zeer gecharmeerd van de stem van Benny.

Op 3 december 1992 ging ik voor het eerst naar een concert van Benny in Zwolle. Tijdens dat concert ging hij bij het liedje: Je weet niet wat er in de sterren staat voor me staan een keek hij me recht in de ogen aan. Vanaf dat moment heeft hij me niet meer losgelaten. Tientallen concerten volgden sindsdien. Ik bewaar er prachtige herinneringen aan en mis de concerten enorm, da's met geen pen te beschrijven. Hoogtepunt voor mij is waarschijnlijk het concert in Carré in 1997. Ik zat eerste rij bij mijn favoriete Nederlandse zanger in de mooiste zaal van Nederland. Kon het mooier? Ik dacht het niet.
Sinds het overlijden van Benny lukt het me slechts af en toe om naar z'n muziek te luisteren, meestal zit ik na een paar nummers al weer naar adem te happen en voel dan tranen opzwellen.

Zoals gezegd, ik mis Benny en de concerten enorm, het uitkijken naar, het nagenieten. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet op enig moment aan Benny denk. En eigenlijk hoop ik ook niet dat het moment zal aanbreken dat dat niet meer gebeurt.

Een ieder die het nodig heeft wens ik sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Met vriendelijke groet,
Marco

 

van: brenda293 op: 08-09-2009

Ik ben al fan van Benny sinds 1979. Ik was toen 13 jaar, hoorde een keer "Zo ben jij" op de radio en heb toen gelijk de LP "Gouden Regen" gekocht. Ik weet nog wel dat ik vroeger op de middelbare school raar werd aangekeken als ik vertelde dat ik fan van Benny was, maar daar ik heb ik mezelf nooit iets van aangetrokken.

De eerste keer dat ik een optreden van Benny bijwoonde was in 1982 in Haarsteeg en daarna heb ik ontelbare optredens en concerten bezocht.

Ik heb daaraan natuurlijk vele herinneringen, maar  er zijn  toch wel een paar dingen die voor mij heel speciaal zijn en ik toch wel met iedereen wil delen.
De 1e dateert al uit 1987,  toen ik tijdens een concert in Etten-Leur een bos bloemen aan Benny ging geven op het podium. Hij begon gezellig een praatje met mij en vroeg hoe het met mij was en daarna ook met mijn moeder en vader. Toen ik hem vertelde dat mijn vader in 1978 helaas overleden was, wist hij even niets meer te zeggen en stonden de tranen in zijn ogen. Daarna sprak hij wat troostende woorden tegen mij, die ik niet letterlijk meer weet, maar het kwam er in ieder geval op neer dat hij d.m.v. zijn liedjes een beetje mijn vader wilde zijn.
Ook heb ik een keer een concert bijgewoond op mijn 35e verjaardag. Dat was voor Benny een reden om de bos bloemen die hij na afloop van het theater kreeg, aan mij te geven. Daar heb ik gelukkig ook nog een foto van die op een speciaal plekje in ons huis staat.
En het laatste wat ik nog even kwijt wil, is dat ik in 2002 een hele nare periode in mijn leven doormaakte door een ernstige ziekte van mijn toenmalige partner en Benny speciaal voor mij een lied heeft gezongen, recht voor mij zittend op het podium en dat heeft mij toen heel erg ontroerd en heel veel steun gegeven om door te gaan.
Het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop dat ik een beetje de vragen van Hans beantwoord heb.

Liefs, Brenda

Dag Brenda,

Wat een bijzonder verhaal. Lief dat je dit met ons hebt willen delen.

H@ns

van: assepoester op: 08-09-2009

Hallo Hans,
Benny heb ik leren kennen in Den Helder, daarna via de cirkel wat ik erg fijn vond was de handdruk tijdens het concert waar we waren. Nu is het alleen zijn muziek die klinkt door heel het huis. 's Nachts via de koptelefoon. Ook het contact met de cirkel maakt het zo dat je door kunt gaan. Mis Benny heel erg, maar als je goed luistert hoor je hem in wat je zegt en doet .

Groet, Geesje

van: jacqueline op: 08-09-2009

Hallo,
Ben al heel lang fan. De eerste keer dat ik Benny in het echt zag was tijdens een fanclubdag in Maastricht. Ik was toen 15 .Sindsdien ben ik hem blijven volgen en vele malen naar optredens geweest in het Luxor en  in de Goudse schouwburg enz. .Ben heel erg blij dat Hans deze site instand houdt en dat we de mogelijkheid hadden om afscheid te nemen.

van: mardik op: 08-09-2009

Van: Margot uit Zevenaar.
P.S.
Ik was vergeten bij mijn bericht erbij te zetten dat mijn eerste ontmoeting met Benny in Millingen a/d Rijn was.

van: marion op: 08-09-2009

Ik ben fan geworden op m'n 12de door Waarom fluister ik jouw naam nog. De lp Het Zwarte Goud was de allereerste lp die ik van mijn zakgeld kocht. Een paar jaar later zag ik Benny voor het eerst, tijdens een fanclubdag in Maassluis. Ik mocht daar met mijn nichtje heen. We gingen in de rij staan om een hand te schudden. Ik weet nog heel goed dat ik razendsnel een hand gaf en als een speer terug naar mijn plek ging door de zenuwen. Toen ik op mijn plek zat zag ik mijn nichtje staan praten met Benny. Wat vond ik mezelf toen dom, maar teruglopen durfde ik toch niet.
Vanaf het moment dat ik van mijn ouders naar concerten mocht, ik was 16 of zo, ben ik iedere tournee gegaan. Als puber en ook later ben ik flink in de maling genomen over mijn voorliefde voor Benny. Ik grapte altijd vrolijk mee, totdat ik hoorde dat Benny ziek was. Vanaf dat moment verdedigde ik hem te vuur en te zwaard.
Op mijn werk is mijn achtergrondje op mijn pc een mooie foto van Benny. Ik heb zelfs een aantal presentaties gegeven waarbij de nietsvermoedende toehoorders opeens geconfronteerd werden met een grote Benny op de beamer. Voorheen werd ik elke dag een klein beetje vrolijk als ik 's morgens m'n pc opstartte. Tegenwoordig ben ik juist elke dag een klein beetje verdrietig. Maar ook dat hoort erbij, die foto haal ik daar echt niet weg.

Hans, veel sterkte.

Groetjes van Marion

van: mardik op: 08-09-2009

Ja Ingeborg, ik heb Benny net zo lang gevolgd als jij. Ik weet het nog dat je zo klein was. Ik heb nog een foto van jou dat je bij Benny op schoot zat, mooi is dat hè?
Ik heb Benny voor het eerst gezien op 18 april 1982. Dat was iets geweldigs, het leek net een droom. Ik heb er nog een mooie foto van, samen met Benny. Dat is één van de vele mooie herinneringen, waar ik maar aan moet denken, want ik mis Benny heel erg! Veel liefs voor iedereen van Margot uit Zevenaar.

van: Ingeborg op: 07-09-2009

Hans,

Blijkbaar was ik in 1982 als 6-jarige gek van het liedje vrijgezel, toen hij vlakbij in Middelkerke kwam vond mijn moeder het wel eens leuk om die zanger te gaan zien in het casino. Ze dacht dat het een bevlieging zou zijn, maar die duurde dan wel 26 jaar. groetjes,

van: Yvonne op: 06-09-2009

Allerliefste Benny, ik heb veel verdriet gekend door je overlijden. Ik heb een mooie foto van je staan in mijn huiskamer. Ik mis je ontzettend, maar je muziek is een mooi aandenken. Benny, je hebt een plaats in mijn hart. Liefs ,YVONNE.

van: raoulklooken op: 05-09-2009

Geweldig, dat je nu wat kunt schrijven op de site.

Ik hoop dat het nu weer wat beter met je gaat.

Ik ben al jaren fan van Benny en heb alle cd's en dvd's.

Ik ben 12 keer naar concerten van hem geweest.

GR. Raoul

van: jasperwagteveld op: 05-09-2009

Dag lieve Hans;

Wat geweldig dat we nu interactief als fans met elkaar dingen kunnen wisselen. Dankjewel.
Zelf ben ik een man van 27 jaar en heb ik 8 jaar de theaterconcerten van Benny bezocht. Telkens van bijzonder hoog niveau en Benny heeft mij met zijn teksten, zijn persoon geweldig veel gegeven waar ik tot de dag van vandaag nog geweldig profijt van heb.

Het lijkt me echt geweldig als er op termijn een hommage komt aan Benny, denk dat zijn teksten het echt verdienen om "levend" te blijven en dus live vertolkt te worden.

Blijf mooi van binnen!

Jasper Wagteveld

 

Dag Jasper,

Als ik het goed heb uitgerekend was je zeventien toen je Benny's concerten al bezocht.

Dus had je ook op jonge leeftijd al een goede smaak!

Fijn te horen dat je nog steeds je voordeel haalt uit Benny's muziek.

Een hommage zal er niet zo gauw komen, aangezien Benny niet zo gecharmeerd was van hommages.

H@ns

van: Mike M. op: 05-09-2009

Lieber Hans,

Ich kann es bis heute nicht fassen, dass Benny, dieser wunderbare Mensch von uns gegangen ist. Ich bin bestimmt einer seiner größten deutschen Fans und höre nach wie vor all seine Lieder, die mir soviel Hoffnung und Trost gegeben haben. Benny verstand es wie kein anderer Sänger mit seiner einfühlsamen Stimme selbst traurige und ernste Themen mit romantischer Musik zu vereinen. Leider habe ich ihn nicht mehr live erleben dürfen, was ich sehr bedauere.

Lieber Hans, ich wünsche Dir von ganzem Herzen weiterhin viel Kraft und alles erdenklich Liebe und Gute.

Mike Muckenhaupt, Otterndorf, Duitsland

van: Lena op: 01-09-2009

van: van Lena op 01-09-2009

Hallo,wat een aangename verassing bij de thuiskomst na verlof, terug te kunnen communiceren en te lezen hoeveel lieve mensen nog steeds begaan zijn met Benny, het is hartverwarmend, zijn mooie liedjes zijn één na één pareltjes van goud.Succes.

van: liesbethligtvoet op: 01-09-2009

Lieve Hans , fijn dat dit interactief gedeelte nu in werking is ,mis Benny nog iedere dag ben nu sinds een paar weken alle videobanden die ik van Benny in al die jaren heb gemaakt vanaf 1985. Allemaal over aan het zetten op dvd en dat zijn er toch wel een stuk of 17 a 3uur best wel moeilijk nee niet het overzetten maar ik kijk ook soms wel eens een stukje en dan is zoiets nog steeds niet te begrijpen!!
Dat onze Benny er niet meer is.
liefs en groetjes Liesbeth

van: mardik op: 01-09-2009

van: Margot uit Z. op: 01-09-2009.
Vergeten, hoe zou ik jou kunnen vergeten. Ik vergeet Benny nooit, hij blijft altijd in mijn gedachten als de liefste en beste zanger. Hij leeft voort in de harten van ons allemaal.
Mooi dat deze site is geopend. Zo kunnen wij onze gevoelens aan elkaar kwijt. Bedankt Hans en Willy!

 

van: tilly op: 31-08-2009

Ben zo blij Hans dat je dit allemaal heb
gedaan voor ons.
Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan Benny.
Zijn prachtige stem en mooie nummers waar ik nog zo van geniet hoewel ik er ook niet altijd tegen kan
vooral als het van die mooie nummers zijn.
Hans nog heel veel sterkte voor jou

van: Retty op: 31-08-2009

Hans
Fijn dat dit nu kan want Benny mag nooit vergeten worden en zo kunnen we samen aan hem blijven denken
Groetjes

van: oetelaar op: 31-08-2009

Hallo allemaal, via hyves heb ik al een beetje contact met enkele mensen die de muziek van Benny nog niet vergeten zijn. Maar dat deze site van Benny nu ook interactief is, dat is helemaal geweldig! Een aardige en handige manier om contact met elkaar te hebben.Het is sowieso heel erg fijn dat de site van Benny blijft bestaan. Want er staat veel moois op, dat zeker de moeite waard is om regelmatig te bekijken. Met dank aan Hans, Wil, Paul en al degenen die dit mogelijk maken. Veel groetjes, van Marie-José van den Oetelaar.

van: Astrid van Goor op: 31-08-2009

Lieve Hans en iedereen,
Ik vind het heel leuk dat deze site nu actief
is, zodat wij onze berichten kunnen delen.
Mis Benny nog iedere dag maar vergeten zal ik hem nooit door zijn mooie muziek en
dat hij voortleeft in mijn hart.

Astrid

van: coby engelman op: 31-08-2009

Coby E.31-8-2009


Zo goed om actief met Benny bezig te blijven hij heeft het ten volle verdiend.
Elke dag draai ik de muziek weer, blijft zo mooi, ben vanaf het begin fan en zal dat blijven, er zal geen betere opstaan dan Benny althans voor de echte fan's. Benny is niet te evenaren. Succes met de site.

van: jeannette op: 31-08-2009

Hallo allemaal,

Hans bedankt dat je ons de gelegenheid geeft om gedachtes e.d. over Benny uit te wisselen.
Ik hoop dat we dit nog lang kunnen blijven doen.
Net als iedereen mis ik Benny ook maar gelukkig zijn z'n cd's en dvd's er om ons te troosten.
Allemaal veel succes hier en tot snel.
dikke x

van: Truus op: 30-08-2009

Vraag niet hoe het mogelijk is, maar ik ben helaas pas begin dit jaar met de muziek van Benny in aanraking gekomen en door veel van zijn liedjes geraakt tot in het diepste van mijn ziel. Ik keek al regelmatig op de Site, en zal dit nu zeker nog vaker doen. het geeft een beetje soulmates gevoel

van: Coby op: 30-08-2009

Van Coby 30-08-2009

Ben erg blij met deze site,goed om te lezen dat er zoveel mensen Benny erg missen,zal er ook geregeld op kijken.

succes met de site

van: hejaze op: 29-08-2009

Hans-Wil en Paul , veel succes met

"Benny Neyman" vernieuwde site.

Princess1.

van: amicem op: 29-08-2009

Fijn om te zien dat er nog zoveel mensen zijn die Benny nooit zullen vergeten,leuk dat deze mogelijkheid geschapen wordt om ook het contact onderling niet te verliezen ook al hebben we daar in ons groepje gelukkig geen last van.Groetjes Magda

van: karin1963 op: 29-08-2009

Hallo wat fijn dat deze pagina er is ik mis benny nog elke dag. Naast veel muziek van hem te luisteren heb ik ook een mooie tattoo op mijn arm laten zetten zo word ik elke dag herinnert aan benny er staat ADIEU op.

Groetjes karin

van: brenda293 op: 29-08-2009

Hallo allemaal,

Het is goed om te zien dat er zoveel mensen Benny nog steeds een warm hart toedragen. Het is voor mij nog steeds heel moeilijk om te bevastten dat Benny er niet meer is. Het gaat dagen goed en dan ineens, zonder aanwijsbare reden, komt het verdriet om Benny weer boven. Ik denk veel aan hem en ga dan ook zijn CD's veel draaien. Dat is pas sinds een paar maanden. Eerst lukte me dat nog echt niet.

Ik vind het fijn dat ik mijn gevoelens nu met andere mensen kan delen. Alhoewel ik ook een paar hele lieve vrienden heb overgehouden uit het verleden dat we met z'n allen naar Benny gingen, met wie ik dit alles kan delen, en die snappen mijn gevoel heel goed gelukkig.

Lieve Hans, Lieve Wil en Paul, dank jullie wel dat jullie dit alles mogelijk hebben gemaakt. Ik weet dat jullie dit heel wat tijd en moeite heeft gekost, maar ik denk dat er, samen met mij, vele mensen die Benny een warm hart toedragen, heel blij mee zijn.

Heel veel liefs.

Brenda van Bladel

 

van: jose op: 29-08-2009

Was vandaag met de auto in Duitsland en hoorde Benny op de radio in het Duits. De D.J. zei na het liedje dat Benny ons veel te vroeg is ontvallen, maar dat hij heel veel mooie liedjes heeft achter gelaten. Ook daar was Benny zeer geliefd.
Het is nog steeds niet te bevatten dat hij er niet meer is.
Benny zal altijd een stukje van mijn man en mij blijven, omdat wij bij de crematie van onze zoon, het liedje Adieu gedraaid hebben, die Benny zelf, na later bleek ook gekozen had op zijn eigen crematie. Het is voor ons nog steeds moeilijk om dit lied te horen.
Alles wat blijft is de herinnering.

van: hansvandekerkhof op: 28-08-2009

Hartstikke leuk dat deze site iedereen in staat stelt om over Benny te praten .
We vergeten hem echt niet.
Ik wens jullie dan ook veel succes met de site. Tot een volgende keer en de Hartelijke
Groeten aan iedereen die Benny een warm hart toedraagt. Hans van de Kerkhof

van: morany op: 28-08-2009

ik heb Benny op 4 oktober 2007 nog gezien in Hart van Doetinchem, samen met Hans, hij kwam binnen en liep meteen op ons af, even mijn fans goedendag zeggen, zei hij, niet wetend dat dit de laatste keer zou zijn voor mij,
altijd vriendelijk en lief tegen zijn fans, dagelijks draai ik zijn nummers nog,
en geniet nog altijd van zijn muziek, hij heeft ons een mooie efenis nagelaten, lieve Hans, bedankt dat je de website hebt laten bestaan,

groetjes Nardy Jansen

van: martine op: 28-08-2009

ik vind het zeer leuk dat er op deze manier dingen die met benny te maken hebben kunnen uitgewisseld worden,ik bekijk ook elke dag de site van benny om toch nog ergens steun te vinden want missen zullen we benny allemaal zeer erg
groetjes martine

van: Wilmabr49 op: 28-08-2009

Geweldig dat deze pagina nu actief is.
Dat de hele website blijft is natuurlijk fantastisch. Hans en Willie bedankt.
 

van: tommyboy1979 op: 28-08-2009


ik zou ook graag in contact komen met mensen die de liedjes van benny nog altijd in hun hart dragen.

Ps: ingeborg Natuurlijk ken ik je nog. Blij dat er ook wat Belgen op de site te vinden zijn!
Hans: succes met de site en sterkte!

van: jacob op: 28-08-2009

Hoi lieve mensen, eindelijk kunnen we ons verdriet wat verzachten nu we het van ons af kunnen typen.
ik mis Benny elke dag.
ik luister elke dag naar hem,
klinkt erg gaaf op een B&O instalatie.
Zijn stem is dan nog warmer als of hij naast me staat.
En dat doet me "wonderbaarlijk magisch" goed.
We zullen blijven houden van je lieve Benny.

grtjs jacob leeuwarden

van: ingeborg op: 27-08-2009

3 weken voor mijn huwlijk stierf hij...wonderbaarlijk magisch moest onze openings dans worden...ik mis hem nog steeds ..al vangt de nieuwe man in mijn leven heel goed op...Zijn er nog fans vanvroeger die mij kennen??? Het zou leuk zijn om terug contact te vinden

van: willman op: 27-08-2009

Ik hoop dat er veel mensen gebruik van zullen maken!

van: Reginneke op: 26-08-2009

Hallo,dagelijks keek ik op jullie site of er al nieuws was,onze Benny mag nooit vergeten worden want zijn teksten en muziek raken je tot diep in je hart .Ik mis hem nog elke dag .En natuurlijk ben ik weer bij de eersten om er bij te horen !Dank je Hans en vrienden dat je ons deze kans geeft.Heel genegen.
Regine en Guy .

van: fiona op: 26-08-2009

Hallo allemaal, ik ben ook van de party!!! Succes met deze site

U moet ingelogd zijn om te reageren. Klik hier om in te loggen