Amsterdam, 27 oktober 2022

Bijzondere opname na 30 jaar eindelijk uitgebracht

Afgelopen week verscheen de single “Jij”. Een uniek duet van Liesbeth List en Benny Neyman. Deze bijzondere muzikale samenwerking uit 1989 werd teruggevonden in het archief van Liesbeth List en kan nu drie decennia later gedeeld worden met het publiek.

Toen Benny Neyman in 1973 afstudeerde aan de Kleinkunst Academie mocht hij een kunstwerk schenken aan iemand die hij zeer bewonderde. Zodoende gaf hij Liesbeth List bij die gelegenheid een bronzen beeldje cadeau. Later kwamen beiden elkaar als collega’s vaker tegen bij optredens in het land of voor radio en tv, maar tot een samenwerking kwam het nooit.

Tot 1989 toen voor een eenmalige gelegenheid om een duet gevraagd werd. Dat werd het nummer “Jij”. Een bewerking van het Franse chanson “L’adolescente”  waarvan Benny de Nederlandse tekst schreef. De opname bleef bewaard in het archief van Liesbeth List en is nu zoveel jaar later eindelijk beschikbaar voor een groter publiek.

Het duet “Jij” is te beluisteren via alle streamingsdiensten en voor fans in beperkte oplage verkrijgbaar als cd-single via de websites van Liesbeth List en Benny Neyman. Bestellen kan hier.