Gastcolumnist – Ronnie Tober

Lieve Hans,

Wat heerlijk je op 25 april te hebben kunnen begroeten tijdens de viering van mijn 65e verjaardag. Wij kennen elkaar al heel wat jaartjes, maar nog langer heb ik de eer gehad jouw Benny te hebben gekend.

Mijn eerste kennismaking met Benny is heel wat jaartjes geleden toen wij samen voor Jan Kok optraden in zijn Tros radioprogramma, Café Chantant op camping “Mooi Veluwe” te Putten.

Wij moesten ’s middags een soundcheck doen, toen was het dineren met z’n allen en ’s avonds het programma opnemen met live publiek.
Het klikte gelijk tussen Benny en mij, een warm, vriendelijk en dierbaar persoon.

Door de jaren heen zijn wij elkaar regelmatig tegen gekomen bij optredens in het land of op feestjes van een van onze collega’s.

De laatste keer dat Jan en ik jullie tegen kwamen werd georganiseerd door Evert Santegoeds en Yvonne Hoebe van weekblad privé die ons met een aantal andere collega’s een rondleiding gaven door Paleis Soestdijk. Jos Brink, Willeke Alberti, Anneke Grönloh, jullie en wij mochten genieten van deze tour.

Kort daarna werd een ieder opgeschrikt door het afschuwelijke nieuws over Benny’s ziekte. Zoals je weet heb ik zelf diezelfde ziekte gehad in mijn blaas en heb dit kunnen overwinnen. Dat had ik ook zo gehoopt voor Benny.

Hij is zeer gemist en als ik één van zijn mooie liedjes hoor op de radio of als ik een van de dvd’s uit zijn schitterende dvd box opzet dan denk ik altijd terug aan onze eerste ontmoeting op camping “Mooi Veluwe”.

Ronnie

WAAROM  FLUISTER  IK  JOUW  NAAM  NOG

Copyright 2024 Benny Neyman