Gastcolumnist -Saskia en Serge

Waarom fluister ik je naam nog BENNY………

Wanneer we Benny en Hans tijdens optredens in het land tegenkwamen, was er altijd een bijzondere klik. Dat heb je maar met weinig mensen.

We hadden een grote sympathie voor elkaar en dezelfde kijk op het vak.
Benny – een rasartiest – die duidelijk wist waar hij mee bezig was.
Altijd kritisch in de keuze van zijn repertoire. Steeds vernieuwend en een
gevoelig mens en componist, die de mooiste zinnen uit zijn pen liet
vloeien. Daarin waren wij vakbroeders, het zingen en componeren hadden wij met elkaar gemeen. Dat bleek wel toen we een avond bij Benny en Hans thuis op bezoek waren, we raakten niet uitgepraat en het werd laat, heel laat, nee zelfs vroeg in de morgen.

Het was tijdens de tribute-dag voor Conny Vandenbos, dat wij samen met Benny de kleedkamer deelden. Hoe bizar, wij konden toen niet vermoeden dat het Benny’s laatste voorstelling zou zijn…. Met hart en ziel zong hij die dag zijn prachtige liedjes ter ere van zijn allerbeste vriendin.
In de kleedkamer speelde Serge Romanza op zijn gitaar.
Benny vertelde dat hij daar een hele mooie tekst op had geschreven, die hij zeer geschikt voor ons vond. “Ik hoor het jou helemaal zingen Sas!”, was zijn commentaar. Hij mailde ons ’s nachts de tekst er al van:
’t Doel
van het leven. Zeker zullen we dit lied ter ere van Benny op een CD gaan zetten.

Wij hadden afgesproken op Kerstavond bij Benny en Hans te komen eten, helaas het heeft niet zo mogen zijn. Benny belde ons ….. Wij koesteren de mooie herinneringen aan hem, zijn humor (wat hebben we gelachen met elkaar) en alle fijne momenten die wij samen met Benny en Hans hebben beleefd.
Benny’s muziek, zijn liedjes, zijn teksten, ze zullen altijd blijven. Zijn prachtige stem zal overleven, dat zal voor iedereen een grote troost zijn.

Saskia & Serge

WAAROM  FLUISTER  IK  JOUW  NAAM  NOG

Copyright 2024 Benny Neyman